Новини

Містобудівний кадастр

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 11.09.2020

ііСтворення передумов для розробки містобудівного кадастру регіонального рівня обговорювали під час наради під керівництвом заступника голови Чернівецької обласної державної адміністрації Олексія Бойка.


У заході взяли участь представники товариства "ESRI Ukraine", структурних підрозділів ОДА, Чернівецької міської ради, кафедри землевпорядкування та кадастру ЧНУ, Агенції регіонального розвитку Чернівецької області, Басейнового управління водних ресурсів річок Прут та Сірет.

Так, аналітик "ESRI Ukraine" розповів про створення сучасного програмного забезпечення та розробку геоінформаційної системи (ГІС) містобудівного кадастру Чернівецької області.

Впровадження геопорталу містобудівного кадастру дасть можливість забезпечити органи виконавчої влади та місцевого самоврядування, ОТГ, зацікавлені організації та осіб актуальною геопросторовою інформацією.

А споживачі отримають широке коло геоінформаційних сервісів і послуг, можливість отримання інформації у текстовому і графічному вигляді, на паперових та електронних носіях, а також шляхом регламентованого доступу через мережу Інтернет.

За результатами наради вирішено створити робочу групу з опрацювання пропозицій щодо підготовки проєкту регіонального розвитку, який можна реалізовувати за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу.

ййвввчччч