Новини

Наша команда 4-та з 32-х

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 03.05.2023

З 17 по 28 квітня проходив ювілейний V сезон Всеукраїнського проєкту компанії UGEN "Ігри заводів: батл університетів". Цьогоріч на битві свої кейси пропонували відомі компанії: "Coca Cola HBC Ukraine", "Ovostar Union", "Хлібпром", "БТУ-Центр", "Імперіал Тобакко Продакшн Україна". У турнірі взяли участь 32 команди з різних вищих навчальних закладів України.

Бажання спробувати свої сили в такому крутому нетворкінгу виявили члени студентського наукового товариства ім. П.О. Кучинського (працює на кафедрі геоматики, землеустрою та агроменеджементу), які на період турніру утворили команду "BioGenius". До команди увійшли студенти спеціальності 201 "Агрономія": Ілащук Микола (2 курс), Краснюк Денис (3 курс), Олієвський Василь (4 курс), Рогальський Назар (4 курс, капітан команди) та Шемендюк Дмитро (5 курс). Тренер команди - доцент Володимир Нікорич.

У рамках даного проекту кожна команда відвідувала різні вебінари стейкхолдерів та вирішувала їх кейси. Компанія "Хлібпром" сформувала свій кейс у напрямку оптимізації обліку товарно-матеріальних цінностей компанії. "Імперіал Тобакко Продакшн Україна" оцінювала виклики та успіхи команди на виробництві. Менеджмент "Ovostar Union" запропонував прикладний проект "Яєчні продукти – сучасні тенденції". "Coca Cola HBC Ukraine", ознайомивши команди з тим, як працює найбільший в Європі мегаплант Coca-Cola, поставила логістичне завдання перед учасниками, суть якого зводилась до зменшення видатків на цукрову компоненту виробництва. "БТУ-Центр" – сформував свій кейс, як місце, де створюють технології майбутнього.

Турнір складався з двох етапів. На першому, вирішувались кейси від компаній. На другому, команди, що проходили у фінал за окремим кейсом, змагались у різний спосіб за лідерство.

Приємною несподіванкою став успіх "BioGenius" на кейсі компанії "Coca Cola HBC Ukraine". Командний варіант вирішення програв лише 0,07 бала лідерам з НУХТ-ННІТІ.

Очевидно, що для наших студентів фахово максимально близьким був кейс від "БТУ-Центр", оскільки всі члени команди не просто знайомі з лінійкою продукції компанії, а й активно використовують біопрепарати у своїх фермерських господарствах. Напевне саме це дозволило виграти з максимальним балом кейс компанії, хоча фінал агролімпіади зафіксував для "BioGenius" лише друге місце. Програли 1 бал переможцям з "Крінженери вічності".

Перед загальним фіналом, наша команда займала шосту сходинку, маючи в активі 39,5 балів та поступаючись проміжному лідеру з "In vivo spiritus" (вони в підсумку і виграли турнір) лише 4,5 бали. Фінальні змагання дозволили піднятись нашим хлопцям на 4 загальнокомандне місце, але на жаль, лише 1,67 бала не вистачило щоб увійти до трійки лідерів. Отже, в підсумку ми 4 з 32-х. Не поганий результат, як для новачків. 

Але головним результатом змагань все ж були не підсумкові місця в турнірній таблиці. Головний здобуток кожного члена команди - це досвід командної роботи, знайомство із новими виробничими професіям, вебінари про особливості роботи та атмосфери великих заводів, крутий нетворкінг із проактивною молоддю, що розвивається та надихає.