Новини

Наші студенти у фіналі конкурсу читців творів Т. Шевченка

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 14.03.2023

«Борітеся – поборете!
Вам Бог помагає!
За вас правда, за вас слава
І воля святая!»
Т.Г.Шевченко

 

Шевченкове слово, українське cлово випромінює світло Перемоги і Свободи. Воно підсилює героїчний чин наших воїнів, є духовним щитом нашої нації, пробуджує почуття національної честі та гідності, поваги й любові до рідної культури, мови, звичаїв. 

9 березня у Блакитній залі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбувся фінал конкурсу читців творів Т. Шевченка, присвячений 209-ій річниці від дня народження нашого генія.

Цьогоріч до фіналу конкурсу увійшло 20 учасників (у першому турі їх було 40).  Приємно відмітити, що серед талановитих читців двадцятки були  і студенти нашої кафедри спеціальності 201 Агрономія  Микола Ілащук та Денис Золотарчук.  Їх нагороджено грамотами за участь у конкурсі! Однак, із слів самих студентів  було зрозуміло, що найбільшою нагородою для них було  перебувати в оточенні самовідданих, талановитих, творчих особистостей, які прийняли естафету вшанування Тараса Шевченка від української громадськості минулих часів. Вітаємо наших студентів та дякуємо, що поділилися із нами незабутніми емоціями та атмосферою конкурсу!