Новини

Наукова весна

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 12.02.2024

чXIVМіжнародна науково-технічна конференція аспірантів та молодих вчених «Наукова весна»

 

27-29 березня 2024 р. відбудеться конференція, до участі в якій запрошуються: аспіранти, докторанти та молоді вчені. Форма участі – заочна (дистанційна), з виступом або без виступу. Участь у конференції – безкоштовна.

Тематичні напрями роботи конференції:

Секція 1 – Технології видобутку, переробки та транспортування корисних копалин

Секція 2 – Технологія машинобудування

Секція 3 – Автомобільний транспорт

Секція 4 – Транспортні системи та енергомеханічні комплекси промислових підприємств

Секція 5 – Геодезія та землеустрій

Секція 6 – Науки про землю

Секція 7 – Будівництво, геотехніка та геомеханіка

Секція 8 – Сучасні питання екології та захисту довкілля

Секція 9 – Безпека праці

Секція 10 – Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка

Секція 11 – Кіберфізичні та інформаційно-вимірювальні системи

Секція 12 – Інформаційні технології та телекомунікації

Секція 13 – Економіка і управління

Секція 14 – Гуманітарні науки

Секція 15 – Інжиніринг і дизайн в машинобудуванні

Секція 16 – Гірнича промисловість та геоінженерія

Секція 17 – Публічне управління та адміністрування

Секція 18 – Право

Секція 19 – Матеріалознавство та технічна естетика

Секція 20 – Хімічні, біохімічні та медичні технології

Секція 21 – Підприємництво та торгівля

Секція 22 – Туризм, рекреація та гостинність

Секція 23 – Маркетингові технології. Суспільні комунікації. Медіа студії.

Для участі у конференції необхідно до 24 березня 2024 р. надіслати на електронну адресу bieloborodova.m.v@nmu.one наступні документи:

  1. Заповнену заявку на участь у конференції.
  2. Скан-копію підписаної заяви про відсутність плагіату.
  3. Тези оформлені згідно вимог.

При відправленні листа на електронну пошту обов’язково вкажіть в темі повідомлення номер та назву секції. Інформація про прийняття тез для участі в конференції має бути надіслана у відповідь на ваш лист протягом 3-х робочих днів. В іншому випадку, просимо продублювати заявку. За результатами конференції буде сформовано електронний збірник, який буде розміщено протягом місяця з дати проведення конференції на сайті НТУ «Дніпровська політехніка» за посиланням: https://rmv.nmu.org.ua/ua/arkhiv-zbirok-konferentsiy/naukova-vesna.php

Вимоги до оформлення тез

Текст рукопису доповіді виконується об’ємом до 2-х повних сторінок, виконані однією з робочих мов конференції (англійська або українська), включаючи рисунки і таблиця з полями:

верхнє і нижнє – 20 мм;

ліве і праве – 25 мм.

Сторінки не нумерувати. Рукопис тез оформити із застосування редактора Microsoft Word шрифтом Times New Roman розміром 12 пт (міжрядковий інтервал 1), абзацний відступ 1. Індекс УДК наводиться обов’язково. У кінці статті може бути приведений список використаних джерел.

Графічний матеріал (рисунки, графіки, схеми) слід виконувати впровадженими об’єктами (по тексту) і розташовувати після посилання на них. Під кожним рисунком вказується його номер і назва, наприклад (Рисунок 2 – Функціональна схема пристрою). Рисунки відділяються від основного тексту пустим рядком. Всі позиції, позначені на рисунку, повинні бути пояснені в тексті.

Математичні формули і знаки повинні бути зрозумілі. Показники, ступені та індекси повинні бути менше основних знаків і виконуватися відповідно до редактора формул Microsoft Equation. Формули нумеруються (справа в круглих дужках, не відступаючи від правого поля) тільки в тому випадку, якщо на них в тексті є посилання. Між крайніми знаками формули і текстом повинен виконуватися один інтервал.

Таблиці повинні мати назви і порядковий номер, наприклад:

Таблиця 2

Результати моделювання

Таблиця розташовується після згадки по тексту і відділяється від основного тексту інтервалом.

Список використаних джерел повинен бути наведений наприкінці тез, складений в порядку згадування у тексті, оформлений відповідно ДСТУ 8302:2015 «Інформація та документація. Бібліографічне посилання. Загальні положення та правила складання». Посилання на літературу вказувати у квадратних дужках.

Структура представлення матеріалу повинна відповідати наступній схемі:

-         у лівому верхньому кутку, проставляється індекс за універсальним десятковим класифікатором (УДК);

-         через один інтервал без відступу від лівого краю друкуються рядковими напівжирними літерами прізвище та ініціали автора(-ів) (не більше двох), їх вчений ступінь та посада (обов’язково вказати кафедру або відділ);

-         на наступному рядку друкується курсивом не жирними буквами повне найменування установи, що представила матеріал, місто, країна;

-         через рядок прописними напівжирним шрифтом не відступаючи від верхнього поля, без перенесень, назву тез доповіді по центру;

-         через один інтервал друкується основний текст доповіді (міжрядковий інтервал 1).

 

Тези публікуються в авторській редакції. Оргкомітет може не поділяти думку, висловлену авторами тез доповідей. Оргкомітет залишає за собою право відмовити у прийнятті тез доповіді у разі неналежного їх оформлення, при наявності бібліографічних посилань на публікації країни-агресора, при наявності ознак порушення академічної доброчесності (академічного плагіату, фабрикації, фальсифікації).