Новини

Нові здобутки кафедри землевпорядкування та кадастру

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 02.07.2015

Наприкінці червня у Житомирському національному агроекологічному університеті відбулася конференція «20 років аграрній реформі в Україні: досягнення і проблеми». Їй передував однойменний конкурс, організований Інститутом стратегічних оцінок (ІСО) при Президентському фонді Леоніда Кучми «Україна».

Студентка 4 курсу кафедри землевпорядкування та кадастру Інституту біології, хімії та біоресурсів Мар’яна Стасів стала однією з переможниць цього конкурсу. За старанну та клопітку працю, яку майбутній землеупорядник вклала, виконуючи умови конкурсу (а це анкета на більше 50 сторінках із різними даними з усієї України і, зокрема, Чернівецької області), її нагородили дипломом та заохочувальною премією.

Колишній президент Леонід Кучма на заході привітав переможців конкурсу, подякував за участь та небайдужість до проблем в аграрній сфері, розповів про проблеми та висловив сподівання на майбутні досягнення молодого покоління: «Знаєте українське прислів’я «Чому ми такі бідні»? У нас є родюча багата земля, але ми до неї на «ти», на превеликий жаль. Потрібно навести елементарний порядок, щоб проблеми, малі чи великі, вирішувалися за допомогою законодавства. Як наводити порядок – добре знають усі, однак прикриваються політичними проблемами. Є надія на переможців сьогоднішнього конкурсу, адже це люди, які підходять до проблем зі знанням, а не з суто політичної точки зору».