Новини

ПЕРЕМОГА В ГААЗІ !

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 19.04.2022

У перший день змагань Invictus Games (Ігри Нескорених) 17 квітня 2022 року українська збірна виборола 4 медалі. 

Одну з яких здобув «Нескорений на полі бою, на спортивній арені, у житті» - студент 405С групи, кафедри землевпорядкування та кадастру Навчально-наукового інституту біології, хімії та біоресурсів –  Герецун Іван Якович, який здобув бронзу за стрибки у довжину (результат – 5,10 метрів) на «Іграх нескорених», що тривають у Гаазі.

1

Щиро вітаємо з перемогою та пишаємося нашим студентом! Бажаємо завжди сміливо рухатися тільки вперед, долаючи всі перешкоди на шляху до перемоги та підкорювати все нові і нові п’єдистали. Нехай попереду чекають ще тисячі таких нагород і успішних змагань. Нехай спортивний азарт супроводжує по життю, допомагаючи бути сильним і витривалим! Бути прикладом для всіх. СЛАВА УКРАЇНІ !!! 

2

Про Ігри Нескорених

Ігри Нескорених (Invictus Games), засновані його високістю герцогом Сассекським в 2014 році, – міжнародні змагання для ветеранів та військовослужбовців, які отримали поранення, були травмовані або захворіли, виконуючи свої службові обов’язки.

Україна долучилась до Ігор Нескорених у 2017 році, дебютувавши на змаганнях у Торонто, Канада, а у 2018 році – в австралійському Сіднеї. У травні 2020 міжнародні змагання мали відбутися у Гаазі, проте у зв’язку карантинними обмеженнями, викликаними COVID-19, вони були перенесені на 2022 рік.

Мета проекту "Ігри Нескорених в Україні" – створювати нові можливості для поранених та травмованих українських ветеранів та військовослужбовців, підтримуючи їх на шляху до фізичного відновлення, психологічної реабілітації та соціальної інтеграції. Команда проекту сприяє розвитку та популяризації спорту як дієвої реабілітації серед поранених бійців, а також спонукає суспільство й державу створювати для цього необхідні умови.

За час існування в Україні проект розширив спортивні дисципліни, доступні для ветеранів, сприяв запуску державної системи спортивної реабілітації поранених військовослужбовців та ветеранів, змінив життя сотень ветеранів та їхніх родин, а також мобілізував суспільство на підтримку українських бійців на шляху до повернення до мирного життя після війни.

 

https://molbuk.ua/news/254838-bukovynec-zdobuv-peremogu-igrakh-neskorenykh-u-gaazi.html

https://www.president.gov.ua/news/prezident-pospilkuvavsya-z-uchasnikami-komandi-igor-neskoren-74325