Новини

Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні тенденції розвитку геодезії, землеустрою та природокористування»

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 16.06.2022

15-16 червня на базі Одеського державного аграрного університету з використанням технологій платформи Zoom відбулася міжнародна науково-практична конференція «Сучасні тенденції розвитку геодезії, землеустрою та природокористування».

Робота конференції тривала за п’ятьма актуальними напрямами:

  1. Сучасні виклики топографо-геодезичної діяльності в Україні.
  2. Просторовий розвиток територіальних громад: проблеми та шляхи їх вирішення.
  3. Ринок, оцінка, моніторинг та охорона земель.
  4. Практичні аспекти землеустрою в умовах відновлення територій.
  5. Еколого-економічні проблеми природокористування.

Кафедра землевпорядкування та кадастру на пленарному засіданні представила доповідь за темою «Особливості розробки освітньої програми «Геодезія та землеустрій» (спеціалізація Землеустрій та кадастр) у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича». Актуальність тематики обумовлена нещодавнім введенням в дію Стандарту 11 травня 2021 р. за спеціальністю 193 Геодезія та землеустрій для першого (бакалаврського) рівня вищої освіти; циклічністю процесу розробки та введенням в дію відповідної ОП.

Апробація та публічне представлення дозволить розширити перелік стейкхолдерів, сформувати та доповнити зауваження, рекомендації, пропозиції щодо оптимальної подальшої реалізації ОП, своєчасно відреагувати на виклики та завдання освітньої і виробничої сфери.

Дякуємо організаційному комітету за високий рівень проведення заходу, забезпечення різноманітної географії учасників, відібрані цікаві та змістовні доповіді!

 

 

P.S. скріни конференції можна подивитись на посиланням

презентація дововіді за посиланням