Новини

Участь у Міжнародній конференції

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 08.07.2023

і7 липня 2023 р. на базі Одеського державного аграрного університету відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні тенденції розвитку геодезії, землеустрою та природокористування». Організаційно конференція працювала за 4 актуальними напрямами: 1. Сучасні виклики топографо-геодезичної діяльності в Україні. 2. Просторовий розвиток територіальних громад: проблеми та шляхи їх вирішення. 3. Кадастр, оцінка та моніторинг земель. 4. Еколого-економічні проблеми природокористування в умовах воєнного стану.

Кафедра геоматики, землеустрою та агроменеджменту на пленарному засіданні представила доповідь за темою: «Англійська мова у професійній підготовці здобувачів вищої освіти за спеціальністю 193 «Геодезія та землеустрій»: виклики сьогодення. Актуальність тематики обумовлена нещодавнім Проектом Закону «Про застосування англійської мови в Україні» від 17 червня 2023 р.

Обговорені в форматі дискусії положення стануть корисним доповненням до освітніх програм за першим (бакалаврським) та другим (магістерським) рівнями вищої освіти. Підготували тези публікацій та виступили з доповідями і студенти магістри: Петро Мамалига «Особливості геопросторового розміщення ГНСС мережі (на прикладі Чернівецької області)» та Богдан Булега «Досвід професійної діяльності земельним інспектором в Великобританії».

Дякуємо організаційному комітету за високий рівень проведення заходу, забезпечення різноманітної географії учасників, відібрані цікаві та змістовні доповіді!

ч