Новини

Вибухова та пожежна небезпека на виробництві. Рекомендації щодо дій під час виникнення пожежі

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 08.02.2024

xc8 лютого 2024 року інженером з пожежної безпеки і цивільного захисту 1-ї категорії КП ЧТУ Костеняком Олександром Петровичем (посвідчення про функціональне навчання у сфері цивільного захисту № 23003199; посвідчення про проходження навчання з питань пожежної безпеки) проведено інструктаж для навчання учасників освітнього процесу спеціальності 193 Геодезія та землеустрій діям під час надзвичайних ситуацій на тему: «Вибухова та пожежна небезпека на виробництві.

Рекомендації щодо дій під час виникнення пожежі». Дотримання заходів щодо забезпечення пожежної безпеки є актуальним завданням для будь-якого об'єкта житлової, торгової чи промислової нерухомості – будь-яку екстрену ситуацію набагато краще запобігти, ніж боротися з її наслідками. Ефективна профілактика дозволяє не тільки зберегти майно від псування, але і зберегти людські життя. Інженером з пожежної безпеки і цивільного захисту демонструвалися особливості роботи з пожежним рукавом та прийоми застосування вогнегасників.

x

Правила пожежної безпеки в Україні, затверджені наказом Міністерства внутрішніх справ України, зі змінами, які періодично вносяться відповідними наказами. Зафіксовані на законодавчому рівні вимоги пожежної безпеки зобов’язані виконувати – незалежно від приналежності та розміру статутного капіталу, обороту, кількості співробітників, форми власності, кодів ЗЕД, сфери роботи та інших аспектів – будь-які суб’єкти, що ведуть свою господарську діяльність на українській території. Найчастіше серед причин, що призводять до пожежі виділяють необережне поводження з вогнем. У виробничій сфері пожежі в основному виникають при курінні в недозволених місцях та при виконанні вогневих робіт.