Новини

Візит керівника напрямку земельної реформи програми USAID АГРО

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 11.08.2022

Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича було включено до переліку із 15 закладів вищої освіти, що підтртмуватимуться в рамках програми USAID АГРО (United States Agency for International Development - Агентство США з міжнародного розвитку).

 8 серпня 2022 р. Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича відвідав керівник напрямку земельної реформи програми USAID АГРО, - к.техн. наук, Сергій КУБАХ.

 Кафедрі землевпорядкування та кадастру Навчально-наукового інституту біології, хімії та біоресурсів було передано матеріали пілотних проєктів з розробки комплексних планів просторового розвитку територій громад для впровадження їх в процес професійної підготовки фахівців за спеціальністю 193 «Геодезія та землеустрій» (освітньою програмою "Землеустрій та кадастр").

 Застосування матеріалів просторового планування дасть змогу формувати цілісні та комплексні плани щодо відновлення територій громад, базуючись на розрахунках та планувальних рішеннях. Громади зможуть, виходячи за своїх можливостей та приорітетів розвитку, здійснювати відбудову від наслідків війни та рекультивацію порушених земель.

 Одержані навчально-методичні матеріали безпосередньо будуть впроваджені у вибіркову частину підготовки фахівців освітньої програми "Землеустрій та кадастр".1

111 1