Новини

Здобутки кафедри ГЗА

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 28.12.2023

Наказом № 1569 від 27.12.2023 р. затверджено перелік проектів фундаментальних наукових досліджень, прикладних наукових досліджень та науково-технічних (експериментальних) розробок молодих вчених, які працюють (навчаються) у закладах вищої освіти та наукових установах, що належать до сфери управління МОН, які пройшли конкурсний відбір та фінансування яких розпочнеться з 2024 р. за рахунок коштів Державного бюджету України.

Серед поданих робіт проект під керівництвом к.т.н. доцента кафедри геоматики, землеустрою та агроменеджменту Тараса ГУЦУЛА.

Дослідження заплановано на три роки та буде проводитися спільно з молодими вченими кафедри фізичної географії, геоморфології та палеогеографії, кафедри радіотехніки та інформаційної безпеки Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича та Інституту географії НАН України.

Співробітники кафедри геоматики, землеустрою та агроменеджменту знайдуть прикладне застосування численних напрацювань в області ГІС-аналізу та моделювання, моніторингу та охорони земель, оцінці варіантів її господарського використання.

Деталі: https://mon.gov.ua/ua/npa/pro-zatverdzhennya-pereliku-proyektiv-fundamentalnih-naukovih-doslidzhen-prikladnih-naukovih-doslidzhen-ta-naukovo-tehnichnih-eksperimentalnih-rozrobok-molodih-vchenih-yaki-pracyuyut-navchayutsya-u-zakladah-vishoyi-osviti-ta-naukovih-ustanovah?fbclid=IwAR27KUxvELu3vCjCrZyYagiFHp_hyS1EqpIeS_apEhIBOb-nq-YwXrGMtak