Новини

Зустріч майбутніх агрономів із потенційними працедавцями

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 20.03.2023

17 березня 2023 року на кафедрі геоматики, землеустрою та агроменеджменту відбулась зустріч директора філії «Перспектив» ПрАТ«Зернопродукт МХП» Івана Боти та бізнес партнера з персоналу Валерія Кузьмінського із студентами, які навчаються за ОП «Технології виробництва та агроменеджмент». 

Іван Бота презентував студентам очолюване підприємство, розповів про інновації та тренди у агросфері, пояснив привабливість для інвестицій та розвитку. Головний акцент був зроблений на можливостях та перспективах, що відкриваються для молодих спеціалістів у агрохолдингу. Валерій Кузьмінський зупинився на особливостях працевлаштування та технологіях оцінки професійних навичок, а також підказав цікаві моменти, на які рідко звертають увагу претенденти на вакансії.

Студенти активно цікавились умовами праці та професійного зростання на підприємстві, можливостями для проходження виробничих практик, а також для збору практичного матеріалу для курсових робіт. Особливе зацікавлення викликала інформація про ініціалізацію запровадження дуальної освіти та її переваги для студентів.

Зустріч пройшла динамічно та із взаємною зацікавленістю. Найбільш активні учасники, отримали з рук Івана Боти мотиваційні презенти.

 

Після зустрічі із студентами відбулось розширене засідання робочої групи ОП «Технології виробництва та агроменеджмент» до складу якої входить Іван Бота. На засіданні, крім робочої групи, були присутні директор ННІБХБ проф. Михайло Марченко та завідувач кафедри проф. Руслан Беспалько. Обговорювали дуальну освіту та її переваги для студентів, що навчаються на ОП, зокрема питання щодо можливості зміни пропорції між теоретичною та практичною підготовкою. Гарантом програми, проф. Іваном Смагою, було піднято питання проходження практики на підприємстві «Перспектив» із подальшим працевлаштуванням. Обговорили також технічне забезпечення освітнього процесу.

Директор ННІБХБ проф. Михайло Марченко відзначив необхідність посилення співпраці із бізнесом з метою кращої підготовки студентів для майбутньої професії.