Новини

Підготовка до нового сезону моніторингу COLOSS в умовах війни

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 22.04.2022

В умовах війни в Україні організація моніторингового сезону має особливості та відбувається складно.
14-16 лютого національний координатор проф. Марія Федоряк і аспірант кафедри Олександр Шкробанець дистанційно взяли участь у щорічному онлайн-семінарі національних координаторів “COLOSS Monitoring e-Workshop 2022”.

читати далі>>>


Відійшов у вічність Степан Степанович Костишин

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 12.04.2022

З глибоким смутком сповіщаємо про велику втрату. Сьогодні, 12 квітня 2022 року, відійшов у вічність Степан Степанович Костишин, засновник кафедри екології та біомоніторингу, доктор біологічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, академік Академії Наук Вищої Школи України, ректор Чернівецького національного університету з 1987 по 2001 рік.

читати далі>>>


Наукові пікніки повертаються заради дітей!

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 11.04.2022

Викладачі та студенти кафедри екології та біомоніторингу прийняли участь у науковому пікніку, який за ініціативи Ради молодих учених ЧНУ імені Юрія Федьковича, організували для дітей родин, евакуйованих з небезпечних і тимчасово окупованих регіонів нашої країни та наразі проживають у м. Чернівці.

читати далі>>>


Милосердя проти війни

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 03.04.2022

З 28 березня по 1 квітня за участю викладачів та співробітників кафедри екології та біомоніторингу ЧНУ проведено тиждень екології в рамках постійно діючого на період воєнного стану дитячого простору на базі «Карітас Чернівці».

В рамках даного заходу наші колеги на чолі із завкафедрою проф. Марією Федоряк зустрілися із дітьми, евакуйованими з небезпечних та тимчасово окупованих регіонів нашої держави, які наразі проживають у Чернівцях. 

читати далі>>>


ВІЙСЬКОВА АГРЕСІЯ ТА ЕКОЛОГІЧНІ ЗАГРОЗИ

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 02.03.2022

28 лютого 2022 р. відбулася національна відеоконференція «Екологічні загрози та ризики для довкілля, життя та здоров’я людей від російської військової агресії», яка проводилася за ініціативи Всеукраїнської екологічної ліги. Всього близько 140 учасників взяли участь, серед яких т.в.о. Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан СТРІЛЕЦЬ, народні депутати, представники державних екологічних установ, громадських організацій, ЗМІ, науковці з різних ЗВО, а також з кафедри екології та біомоніторингу: Ірина СИТНІКОВА, Галина МОСКАЛИК, Аліна ЖУК, Тетяна ФИЛИПЧУК.

читати далі>>>


Методичний семінар організований асист. Оксаною Баглей

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 23.02.2022

22 лютого 2022 р. на кафедрі екології та біомоніторингу методистом кафедри к.б.н., асист. Баглей О.В. організовано методичний семінар "МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ДО ЗМІСТУ ТА ОРГАНІЗАЦІЇ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ СТУДЕНТІВ". Викладачі кафедри долучились до обговорення питання самостійної роботи студентів, відбулась жвава та цікава дискусія.

читати далі>>>


Співробітники кафедри екології в журі Обласної олімпіади з екології

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 21.02.2022

У неділю 20 лютого на базі Багатопрофільного ліцею для обдарованих дітей пройшла Обласна олімпіада з екології серед учнів 10-11 класів. Співробітники кафедри екології та біомоніторингу на чолі із завідувачкою проф. Марією Федоряк були залучені до журі конкурсу.


читати далі>>>


Весна іде - красу несе!

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 18.02.2022

17 лютого студенти кафедри екології та біомоніторингу під керівництвом асист. Оксани БАГЛЕЙ спільно із працівниками Чернівецького міського комунального виробничого тресту зеленого господарства та протизсувних робіт долучились до благоустрою парку ім. Шиллера. 

читати далі>>>


Question-answer meeting with LCF applicants

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 09.02.2022

На запрошення представників Посольства Фінляндії в Україні, проф. Марія Федоряк взяла участь у зустрічі для заявників на участь у конкурсі проектів у 2022 р. Вона поділилася досвідом щодо підготовки проектної документації, а також досвідом реалізації цього та інших міжнародних проектів. 

читати далі>>>


Підведення підсумків 2021 р. в рамках НДР на замовлення Контінентал Фармерз Груп

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 07.02.2022

Минулого тижня в центральному офісі Контінентал Фармерз Груп у Тернополі відбулася підсумкова зустріч по проведеній НДР 51.000 "Аналіз впливу комах-запилювачів на врожайність перехреснозапильних культур". Від кафедри Екології та біомоніторингу участь у зустрічі взяли завідувач кафедри Марія ФЕДОРЯК та керівник НДР Оксана ЗАРОЧЕНЦЕВА.

читати далі>>>