Новини

Земельні аукціони – найбільш прозорий механізм розпорядження землею і запобігання корупції

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 29.10.2015

1Державна служба з питань геодезії, картографії та кадастру підвищує прозорість у сфері земельних відносин, реалізуючи право розпорядження землями через механізм аукціонів. Практика відкритих земельних торгів є обов’язковою при продажі прав оренди на землі сільгосппризначення державної власності. За статистикою, в ході аукціону плата за користування землею значно збільшується, іноді – у декілька разів, до двозначних цифр.

читати далі>>>


В Україні розпочався проект зі створення прототипу Національної інфраструктури геопросторових даних

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 26.10.2015

9 жовтня Державна служба України з питань геодезії картографії та кадастру та Японська агенція міжнародної співпраці (JICA) на спільному семінарі урочисто презентували проект зі створення Національної інфраструктури геопросторових даних. Активна фаза реалізації проекту розпочалась наприкінці вересня.

читати далі>>>


Пакет реформ щодо розвитку земельних відносин в Україні

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 05.10.2015

11123 вересня на виїзному засіданні Кабінету Міністрів у Полтаві Голова Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру Максим Мартинюк презентував пакет реформ, спрямованих на розвиток земельних відносин в Україні.

Їх реалізація значно спростить процедури оформлення землі, а отже ефект відчують усі громадяни. Кількість візитів до органів державної влади для оформлення земельної ділянки скоротиться в п’ять разів – з 10 до 2, середній термін проходження усіх процедур складатиме 4 місяці. Зараз оформлення ділянки триває від шести до дванадцяти місяців, а в окремих випадках, зокрема в м. Києві, затягується до двох років. Також реформи спрямовані на детінізацію ринку землі та ліквідацію корупції – потужним інструментом боротьби зі зловживаннями стане введення Держгеокадастром безконтактних адміністративних послуг. 

 

читати далі>>>


ПОСВЯТА ЗЕМЛЕВПОРЯДНИКІВ 2015

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 30.09.2015

Щороку кафедра Землевпорядкування та кадастру поповнюється новими студентами - першокурсниками. Їх усіх, таких різних, тепер об'єднує одне слово - студент. Втім, кожен першокурсник знає, що студентом він стане, пройшовши традиційний «обряд» під назвою «Посвята в студенти», що є доброю традицією початку нового навчального року.

читати далі>>>


Нові здобутки кафедри землевпорядкування та кадастру

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 02.07.2015

Наприкінці червня у Житомирському національному агроекологічному університеті відбулася конференція «20 років аграрній реформі в Україні: досягнення і проблеми». Їй передував однойменний конкурс, організований Інститутом стратегічних оцінок (ІСО) при Президентському фонді Леоніда Кучми «Україна».

читати далі>>>


Крок за кроком. Пам`ятник К.Томащуку

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 08.06.2015

Крок за кроком. Пам`ятник К.Томащуку, 2 червня 2015 року.
До благородної справи відновлення пам`ятника першому ректору Чернівецького університета - Костянтину Томащуку
долучились студенти кафедри Землевпорядкування та кадастру Інституту біології, хімії та біоресурсів Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

читати далі>>>


ІНФОГРАФІКА: Земельний фонд України станом на 1 січня 2015 року та динаміка його змін в порівнянні з 1 січня 2014 року

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 21.04.2015

За 2014 рік площа сільськогосподарських земель в Україні зменшилася на 13000 га і склала на 1 січня 2015 року 42731,5 тис. га проти 42744,5 тис. га на початок минулого року. Питома вага площі сільськогосподарських земель в загальній площі (території) України не змінилася і складає 70,8%. Найбільше скорочення площ пройшло по таких категоріях: перелоги (зменшення на 11,8 тис. га до 239,4 тис. га), пасовища (на 5,8 тис. га до 5441 тис. га) та сіножаті (зменшення на 1,5 тис. га до 2407,3 тис. гектарів).

читати далі>>>


Інфографіка: Структура українських земель та співвідношення кількості чорноземів в Україні та інших європейських країнах

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 09.04.2015

Zem resyrs

Національна академія аграрних наук на замовлення Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру представила 2 квітня 2015 року структуру земельного фонду України.

Структура українських земель та співвідношення кількості чорноземів в Україні та інших європейських країнах виглядає так: 

Загальна площа земель в Україні становить 60,4 млн гектарів. З них 70% – 42,4 млн га – землі сільськогосподарського призначення, з яких щорічно обробляється понад 32 млн гектарів. 

читати далі>>>


Призначо нового голову Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 26.03.2015

Mart

11 березня 2015 року колективу Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру представлений новий керівник установи – Максим Мартинюк. На посаду Голови він призначений розпорядженням Кабінету Міністрів від 4 березня 2015 року №166-р (за підписом Яценюка А.П.).

Заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Роман Абрамовський, представляючи нового керівника Служби, наголосив, що Максим Мартинюк є досвідченим управлінцем. Зокрема, з 2004 року він опікувався питаннями Державного земельного кадастру, тому добре обізнаний з проблемами і досягненнями галузі.

 

читати далі>>>


Вітання з Днем землевпорядника

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 14.03.2015

Den zemlevpor

Вітаємо! 
Викладачі кафедри землевпорядкування та кадастру вітають колег і студентів з професійним святом – Днем землевпорядника! Бажаємо здоров’я, наснаги, творчих злетів, професійних здобутків та мирного неба над головою!

читати далі>>>