Новини

ДФФД та DFG конкурс (Ф39)

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 25.02.2015

Державний фонд фундаментальних досліджень (ДФФД) та Німецьке дослідницьке товариство (DFG) оголошують неперервний конкурс (Ф39) спільних проектів фундаментальних досліджень

Відповідно до Протоколу про наміри німецько-української академічної співпраці між Німецьким дослідницьким товариством (DFG) та Державним фондом фундаментальних досліджень (ДФФД) на підставі домовленості про підтримку спільних дослідницьких проектів оголошується неперервний конкурс (Ф39) спільних проектів фундаментальних досліджень з наступних напрямів знань:

  • (01) математика, механіка, інформатика ;

  • (02) фізика та астрономія;

  • (03) хімія;

  • (04) біологія і медична наука;

  • (05) науки про Землю та проблеми навколишнього середовища;

  • (06) науки про людину і суспільство;

  • (07) наукові основи перспективних технологій. 

    Порядок подання запитів

Запити на конкурс приймаються впродовж року без обмеження термінів їх подання. Український та німецький керівники спільного проекту до подачі запиту узгоджують тематику досліджень, назву проекту, розподіл наукових завдань, що виконуватимуться кожною стороною, а також план-графік робіт.

Організацією, що буде фінансуватися, може виступати лише та організація, де буде виконуватися проект, або організація як місце основної роботи керівника.

Після узгодження німецький керівник проекту направляє свій запит до DFG ( за формами і правилами німецької сторони), після чого запит проходить відповідну експертизу у DFG . Про підсумки розгляду свого запиту німецький керівник проекту повідомляє керівника проекту з української сторони, надсилаючи йому факсимільну копію листа міжнародного відділу DFG. 

У випадку позитивного рішення DFG український керівник проекту направляє свій запит до ДФФД, який оформлюється у відповідності з правилами і вимогами ДФФД, додаючи до паперового варіанту запиту отриману копію листа підтримки проекту від DFG.

Тривалість спільного проекту - 1 або 2 роки і повинна співпадати з тривалістю, що вказана у запиті німецького керівника проекту.

Науковець-дослідник може бути керівником тільки одного поданого запиту.


З усіма запитаннями по конкурсу можна звернутися до куратора – Величко Ірини Георгіївни за телефоном: (044)246-39-27