Новини

Європейські наукові та інноваційні ініціативи

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 27.04.2015

23-24 квітня у Києві відбулася робоча зустріч проекту Danube-INCO-NET у якій взяли участь заступники директора Інституту біології, хімії та біоресурсів Ігор Олександрович Шмараков та Юрій Богданович Халавка. Основна тематика робочої зустрічі Проекту Danube-INCO-NET: участь Малих та середніх підприємств у європейських R&I програмах, зокрема доступ до цих програм малих та середніх підприємств (МСП). Ця область є пріоритетом для діалогу між країнами, що представлені партнерами проекту Danube-INCO.NET. Тематика включає в себе зусилля по використанню Horizon-2020 та інших програм ЄС для підвищення R&I потенціалу і співробітництва в Дунайському регіоні, включаючи його українську частину.

Учасники зустрічі мали можливість оцінити стан справ, зокрема, в країнах що  не є членами ЄС, стосовно участі стейкхолдерів в R&I програмах, з метою огляду їх статусу як країн асоційованих з Horizon-2020; отримати досвід в участі у програмі Horizon-2020 від держав-членів ЄС  та визначити конкретні заходи для заохочення і підтримки участі в рамках Дунайського регіону ЄС з досліджень та інноваційних програм.

Проект Danube-INCO.NET (www.danube-inco.net) функціонує з січня 2014 року. Він фінансується Сьомою Рамковою Програмою (FP7) ЄС та спрямований на підтримку Стратегії ЄС для Дунайського регіону (EUSDR) в галузі досліджень та інновацій (R&I). В Україні в якості партнера Danube-INCO.NET виступає Інститут проблем ринку та економіко-екологічних досліджень Національної Академії наук України.