Новини

Фінальний етап XXIII Всеукраїнського турніру юних хіміків в Чернівцях

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 08.11.2015

Вперше у Чернівцях в період із 27 жовтня по 1 листопада відбувся фінальний етап XXIII Всеукраїнського турніру юних хіміків. Активну участь у проведенні турніру взяли викладачі кафедри неорганічної хімії твердого тіла та нанодисперсних матеріалів Халавка Ю.Б. та Горбик Т.М., кафедри органічної і фізичної хімії та екології хімічних виробництв Лявинець О.С., Скіп Б.В. та Скрипська О.В., кафедри хімічного аналізу, експертизи та безпеки харчової продукції Кобаса І.М.

Цьогоріч у змаганнях за звання кращих знавців хімії боролися 17 команд з різних областей України. Команду Чернівців представляли кращі учні міста: Готинчан Андрій (ліцей №1), Бабюк Максим, Лясковський Станіслав (ліцей №3), Борук Олена та Геруш Катерина (гімназія №2). Школярі відчули особливу атмосферу турніру та мали унікальну можливість безпосередньо поспілкуватися із однолітками-учасниками турніру з інших регіонів України та членами журі – провідними науковцями у галузі хімії.

Сподіваємось, що продовження турнірних традицій та проведення подібних заходів у майбутньому буде стимулювати розвиток хімічної науки на Буковині.