Новини

Спільними зусиллями

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 01.06.2020

Зв'язок між студентами, викладачами та деканатами є надзвичайно важливим, особливо у дні карантину. Нагальні питання, пов’язані з особливостями навчання, складання сесії, атестації в дистанційному режимі, а також активна участь студентів в обговоренні оновлень до освітніх програм зумовили необхідність проведення зустрічі в онлайн-режимі. 29 травня на платформі Google Meet за ініціативи Студентського парламенту Інституту біології, хімії та біоресурсів проведено зустріч із студентським активом, старостами академічних груп та директором Інституту М.М. Марченком, заступником директора Л.В. Худою.

Особливо жвавим було обговорення питань, які стосувалися особливостей дистанційного складання заліків та іспитів, захистів курсових робіт і, звісно, роботи екзаменаційних комісій. Також студентів непокоїла ціла низка технічних моментів, зокрема, механізми передачі дипломних та курсових робіт у комісії, книжок до бібліотеки, заповнення обхідних листів, необхідності для старост заповнення журналів, а також можливість складання сесії тим, хто не мав змоги систематично відвідувати онлайн-пари через проблеми з доступом до інтернету.

Студенти активно долучились до обговорення внесення змін до освітніх програм, зокрема щодо збільшення обсягу практик та форм їх проведення, а також висловили конкретні побажання щодо змістовного наповнення ряду дисциплін.

Загалом питання були конкретними, відповіді – вичерпними, місток співпраці зміцнів. Наприкінці вирішили, що подібні заходи необхідно проводити систематично. Дуже сподіваємося, що, працюючи злагоджено, ми зможемо протистояти сьогоденним викликам та провести сесію на високому рівні!

В.о. голови Студпарламенту ІБХБ Альона Мінтянська