Новини

Тренувальний "дзвінок тривоги" в нашому інституті

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 02.03.2020

Після "дзвінка тривоги" всі особи, які знаходилися у приміщенні розпочали евакуацію згідно відповідних планів, яка пройшла чітко та ефективно. Всі присутні у корпусі, покинули його за лічені хвилини, та зібрались в безпечному місці. Старости академічних груп доповіли про кількість евакуйованих студентів згідно списків.

Переконавшись, що у приміщенні нікого не залишилося розпочався другий етап інструктажу. Паньків І.М. (начальник відділу охорони праці та радіаційної безпеки ЧНУ) розповів як необхідно вести себе при надзвичайних ситуаціях. Головний акцент був зроблений на проблемах, які виникають при паніці. Учбово-викладацький склад був проінформований щодо алгоритму дій, а на прикладі ситуації з умовною пожежою і ознайомлений з роботою індивідуальних та колективних засобів захисту. Будь-хто з присутніх зміг потренуватись в роботі з вогнегасником, самотужки гасячи "умовне місце загоряння". 

Дані тренування та інструктажі покликані відпрацювати до автоматизму алгоритми дій в потенційно небезпечних умовах, що здатно врятувати не одне життя за умов реальної катастрофи. Це чітко усвідомлюють всі в нашому інституті, а тому віднеслись до тренінгу належно.