Новини

Договір про співпрацю з КАУ НААН України

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 18.05.2024

ч17 травня 2024 року було укладено договір про співпрацю між Київським аграрним університетом Національної аграрної академії наук та Чернівецьким національним університетом імені Юрія Федьковича. Згідно договору Сторони зобов'язуються співпрацювати за напрямами освітньої, науково-дослідної, експериментальної, інноваційної роботи 

читати далі>>>


Вишиванка 2024

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 17.05.2024

чяУ середині травня українці відзначать День вишиванки, коли прийнято вбиратися у національні костюми. Щорічно у травні українці відзначають яскраве та самобутнє свято День вишиванки, присвячене нашому національному одягу

читати далі>>>


Засідання студентської проблемної групи «STEM-технології в освіті (біологія, здоров’я людини)»

Опубліковано: Волуца Олена Дмитрівна, 17.05.2024

  9 травня 2024 року на кафедрі ботаніки та природоохоронної діяльності в рамках теми «Впровадження елементів STEM-освіти на уроках біології та основ здоров’я у закладах загальної середньої освіти: аналіз досвіду вчителів-предметників» студентської наукової проблемної групи «STEM-технології в освіті (біологія, здоров’я людини)» відбулося обговорення результатів аналізу студентами 402 групи практики упровадження STEM-технологій вчителями біології та основ здоров’я закладів загальної середньої освіти. Студенти відмітили впровадження елементів STEM-технологій більшістю вчителів біології у закладах загальної середньої освіти, де проходила їхня педагогічна практика.

читати далі>>>


Участь у конкурсі "Молодий вчений року 2024"

Опубліковано: Козуб Людмила Володимирівна, 16.05.2024

konkurs1У рамках святкування Дня науки в Україні, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича відзначив цю дату значним заходом – проведенням першого конкурсу «Молодий вчений року ЧНУ ім. Ю. Федьковича». Ця ініціатива, запропонована адміністрацією університету та Радою молодих вчених, спрямована на підтримку та визнання талановитих науковців. У конкурсі взяли участь науковці нашої кафедри PhD Рошка Надія та аспірантка Козуб Людмила. Рошка Надія нагороджена сертифікатом у номінації  «Кращий молодий вчений Навчально-наукового інституту біології, хімії та біоресурсів». Козуб Людмила нагороджена сертифікатом у номінації «Ради молодих вчених факультету/інституту».

 

читати далі>>>


Перемога студентів кафедри молекулярної генетики та біотехнології в конкурсі бізнес-ідей і стартапів в рамках проєкту Бізнес-інкубатор "Innovation challenge

Опубліковано: Козуб Людмила Володимирівна, 15.05.2024

Bogdan19-10 травня у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича відбувся пітчинг (конкурс) бізнес-ідей і стартапів в рамках проєкту Бізнес-інкубатор "Innovation challenge".  Студент 5 курсу спеціальності 162 Біотехнології та біоінженерія, кафедри молекулярної генетики та біотехнології - Богдан Сосній  отримав 100000 грн нагородження від АТ «Укрексімбанку».  

 
 

читати далі>>>


Практика на базі КНП “Чернівецький обласний центр крові”

Опубліковано: Стус Юля Валеріївна, 14.05.2024

Нині питання заготівлі крові і забезпечення нею громадян набула стратегічного значення. Важливими учасниками процесу перевірки якості крові відповідно до стандартів є фахівці лабораторної діагностики. 14 травня 2024 року магістранти ОП Біохімія та лабораторна діагностика відвідали лабораторії КНП “Чернівецький обласний центр крові”, де детально ознайомилися з підходами до відбору та перевірки донорської крові. 

читати далі>>>


РЕЄСТРАЦІЯ НА ЄВІ

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 13.05.2024

xРеєстрація абітурієнтів, які мають намір вступати на навчання для здобуття ступеня магістра (та для вступників до аспірантури) для складання ЄВІ (єдиного вступного іспиту) та ЄФВВ (єдиного фахового вступного випробування) з 7 травня до 29 травня (до 18 год.) 2024 року. Вступники (у разі особистої реєстрації) мають мати такі документи:

читати далі>>>


Заняття на базі відділу клініко-діагностичних та цито-морфологічних досліджень ОКНП “Чернівецький обласний медичний діагностично- реабілітаційний центр”

Опубліковано: Стус Юля Валеріївна, 10.05.2024

10 травня 2024 року магістранти ОП Біохімія та лабораторна діагностика взяли участь у практичному занятті на базі відділу клініко-діагностичних та цито-морфологічних досліджень ОКНП “Чернівецький обласний медичний діагностично-реабілітаційний центр”. Студенти мали можливість на практиці ознайомитися з методами гістологічних, цитогенетичних, цитоморфологічних та імуноферментних досліджень. 

читати далі>>>


Нові практичні навички на базі КМУ “Обласне бюро судово-медичної експертизи”

Опубліковано: Стус Юля Валеріївна, 08.05.2024

Здобувачі другого (магістерського) рівня вищої освіти ОП Біохімія та лабораторна діагностика продовжують засвоєння нових практичних навичок і вмінь на базах практики. 8 травня 2024 року магістранти відвідали відділення судово-медичної лабораторії КМУ “Обласне бюро судово-медичної експертизи”, де мали можливість на практиці ознайомитися з методами виявлення токсичних і наркотичних речовин у біологічному матеріалі методом газової та тонкошарової хроматографії.

читати далі>>>


Участь у тренінгу із гігієни рук

Опубліковано: Стус Юля Валеріївна, 07.05.2024

Важливим для фахівця у галузі лабораторної діагностики є дотримання гігієнічних норм. Гігієнічна обробка рук є ключовим аспектом дотримання правил безпеки як для спеціалістів лабораторної діагностики, так і для пацієнтів медичних закладів.

читати далі>>>