Новини

Благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ

Опубліковано: Адміністратор ХіЕХП, 23.02.2024

 Студенти Навчально-наукового інституту біології, хімії та біоресурсів невгамовно продовжують збір коштів на підтримку ЗСУ. Цього разу метою збору було придбання автомобіля для 2 розвідроти 37 бригади морської піхоти. Доброчинна подія об'єднала Профспілкову організацію студентів та Парламент студентського самоврядування. 

читати далі>>>


Соціально-психологічний центр ЧНУ

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 22.02.2024

x22 лютого 2024 року відбулась зустріч здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти ОП “Землеустрій та кадастр” навчально-наукового інституту біології, хімії та біоресурсів та ОП "Геодезія та землеустрій" географічного факультету з психологом соціально-психологічного центру Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Олександром Миколайовичем Чернопиським.

читати далі>>>


Виклики напередодні 10-го сезону участі України у міжнародному моніторингу втрат бджолиних колоній COLOSS - доповідь національного координатора проф. Марії ФЕДОРЯК

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 22.02.2024

13-15 лютого 2024 року в Університеті Палацького Оломоуц, Чехія (Palacký University Olomouc, Czech Republic) відбулися дві важливі робочі зустрічі: нарада національних координаторів моніторингу втрат бджолиних колоній COLOSS і робоче засідання групи B-RAP. Мета наради національних координаторів моніторингу – підготовка до нового сезону. Про стан справ в і численні виклики в умовах війни напередодні 10-го сезону участі України у міжнародному моніторингу втрат бджолиних колоній COLOSS виступила національний координатор проф. Марії ФЕДОРЯК.

читати далі>>>


Проведення акредитаційної експертизи ОП «Екологія» (ID в ЄДЕБО 29687)

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 21.02.2024

З 26 по 28 лютого 2024 р. відбудеться проведення акредитаційної експертизи  ОП "Екологія" першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 101 - Екологія у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича.
Програма візиту експертної групи ОП "Екологія"

читати далі>>>


ІІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з екології 2024!

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 20.02.2024

У неділю 18 лютого 2024 року відбувся ІІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з екології, в якій взяли участь учні 9-11 класів з різних ТГ Чернівецької області. Оцінювання досягнень школярів здійснювало журі, головою якого була завідувачка кафедри екології та біомоніторингу Марія ФЕДОРЯК, а членами – викладачі кафедри: к.б.н., доценти Уляна ЛЕГЕТА, Ірина СИТНІКОВА, к.б.н., асистент Тетяна ФИЛИПЧУК, експертом-консультантом – Галина МОСКАЛИК.

читати далі>>>


Заняття на базі Чернівецького обласного центру контролю та профілактики хвороб

Опубліковано: Стус Юля Валеріївна, 20.02.2024

 16 лютого 2024 року для магістрантів ОП Біохімія та лабораторна діагностика кафедри біохімії та біотехнології на базі Чернівецького обласного центру контролю та профілактики хвороб проведено лекційне та практичне заняття у рамках вивчення вибіркової дисципліни “Організація лабораторних досліджень біологічних факторів”.

 Лекція прочитана Гопко Н.В. - генеральним директором Державної установи «Чернівецький обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України». Практичне заняття проходило на базі лабораторії молекулярно-генетичних досліджень та вірусології, а також лабораторії серологічних досліджень.

читати далі>>>


Акредитація ОПП “Землеустрій та кадастр” (візит ЕГ)

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 20.02.2024

іЗ 27 по 29 лютого 2024 р. відбудеться акредитація освітньо-професійної програми “Землеустрій та кадастр“  та "Геодезія та землеустрій"першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 193 “Геодезія та землеустрій”.

Програма візиту ОПП “Землеустрій та кадастр” та ОПП “Геодезія та землеустрій” (бакалавр)  >>>

читати далі>>>


Гостьова лекція від професіонала-практика для здобувачів вищої освіти за ОП «Біотехнології та біоінженерія»

Опубліковано: Стус Юля Валеріївна, 19.02.2024

Вже традиційно на кафедрі біохімії та біотехнології було організовано гостьову лекцію від професіоналів-практиків для здобувачів вищої освіти за ОП «Біотехнології та біоінженерія». Цього разу до нас завітала завідувачка виробничої лабораторії найбільшого рибопереробного підприємства у західному регіоні ТОВ «ГАЛС-2000» Анастасія Обрадович.

читати далі>>>


Відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту учнівських науково-дослідницьких робіт

Опубліковано: Адміністратор ХіЕХП, 18.02.2024

 В суботу  17 лютого відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Буковинської Малої академії наук, членів наукових товариств, об’єднань (2023/2024 н.р.) у секціях  "Загальна та неорганічна хімія", "Органічна хімія та біохімія". Десять учнів представляли свої роботи у вигляді постерів та учнівської конференції. 

читати далі>>>


На варті кліматичних дій

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 15.02.2024

чНауково-практична конференція «На варті кліматичних дій» 22-23 березня 2024 року в режимі он-лайн відбудеться Науково-практична конференція, присвячена Всесвітньому метеорологічному дню «На варті кліматичних дій» та Всесвітньому дню водних ресурсів «Вода для миру». Український гідрометеорологічний інститут (УкрГМІ) ДСНС України та НАН України, Центральна геофізична обсерваторія (ЦГО) імені Бориса Срезневського ДСНС України запрошують Вас на науково-практичну конференцію, присвячену проблемам ...

читати далі>>>