Новини

Магістри-екологи отримали дипломи!

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 19.01.2024

16 січня у Мармуровій залі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича 16 випускників кафедри екології та біомоніторингу, які навчался за спеціальністю 101 Екологія отримали дипломи і вже незабаром поповнять лави різних структур як висококваліфіковані фахівці, де працюватимуть на благо нашої держави та покращення її екологічної ситуації. Бажаємо усім ВАМ, дорогі наші випускники, здійснення мрій і бажань, втілення задумів та планів під мирним небом вільної незалежної України! 

читати далі>>>


Магістри ННІБХБ - 2023. Вручення дипломів

Опубліковано: Стус Юля Валеріївна, 17.01.2024

 16.01.2024. у Мармуровій залі ЧНУ імені Юрія Федьковича відбулось урочисте вручення дипломів випускникам магістратури 2023 р. ННІБХБ.

Серед інших кафедр – випускники кафедри біохімії та біотехнології, які навчались за освітньою програмою «Біохімія та лабораторна діагностика».

читати далі>>>


Церемонія вручення дипломів магістрам

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 16.01.2024

"І все на світі треба пережити, і кожен фініш - це, по суті, старт"  
Ліна Костенко

16 січня 2024 року відбувалася церемонія вручення дипломів студентам освітнього рівня «Магістр» Навчально-наукового інституту біології, хімії  та біоресурсів Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Урочисте зібрання відкрив та привітав студентів з успішним завершенням навчання ректор ЧНУ  Петришин Роман Іванович.  У святковій Мармуровій залі університету зібралися рідні та друзі випускників, завідувачі кафедр, наукові керівники, куратори. В цей хвилюючий і радісний день 145 випускників отримали дипломи, серед яких 13 дипломів з відзнакою.

читати далі>>>


Випускниця кафедри завітала із Швейцарії в гості

Опубліковано: Козуб Людмила Володимирівна, 06.01.2024

Мельник

На кафедру молекулярної генетики та біотехнології завітала випускниця, яка закінчила навчання на нашій кафедрі 2022 року. Єлена Мельник  працює в Швейцарському федеральному технологічному інституті в Цюриху, де вона проводить дослідження у сфері розробки алгоритмів для аналізу багатоканальних зображень, отриманих після фарбування антитілами клітин пухлини (імунофлуоресценція). У своїй захоплюючій презентації Єлена розповіла та поділилася досвідом про свою роботу, яка включає в себе оцінку якості, класифікацію типів клітин, визначення ніш, а також пошук диференціально експресованих та просторово варіабельних генів.

читати далі>>>


Досягнення магістрів!

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 02.01.2024

іф

30 листопада 2023 року завершився конкурс «Краще видання 2023 року», який щорічно проводить ГО «Національна академія наук вищої освіти України» (далі – Академія). Здобувач вищої освіти Косован Василь Миколайович за ОП "Землеустрій та кадастр" за результатами проведеного магістерського дослідження прийняв участь в конкурсі "Краще видання року",

читати далі>>>


Здобутки кафедри ГЗА

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 28.12.2023

фНаказом № 1569 від 27.12.2023 р. затверджено перелік проектів фундаментальних наукових досліджень, прикладних наукових досліджень та науково-технічних (експериментальних) розробок молодих вчених, які працюють (навчаються) у закладах вищої освіти та наукових установах, що належать до сфери управління МОН, які пройшли конкурсний відбір та фінансування яких розпочнеться з 2024 р. за рахунок коштів Державного бюджету України.

читати далі>>>


Візит викладачів кафедри молекулярної генетики та біотехнології в Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнології імені С. З. Гжицького

Опубліковано: Козуб Людмила Володимирівна, 27.12.2023

visВикладачі кафедри молекулярної генетики та біотехнології -  к. б. н., доц. Л. С. Язловицька,  к. б. н., доц. Г. Г. Савчук та  к. б. н., асист. О. В. Череватов з жовтня по грудень відвідали  Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнології імені С. З. Гжицького. Викладачам представили навчально-методичні, наукові напрямки кафедри нормальної та патологічної фізіології імені С. В. Стояновського та кафедри акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин ім. Г. В. Звєрєвої. 

читати далі>>>


ВІТАННЯ З ПРИЗНАЧЕННЯМ НА ПОСАДУ ДИРЕКТОРА НАВЧАЛЬНО-НАУКОВОГО ІСТИТУТУ БІОЛОГІЇ, ХІМІЇ ТА БІОРЕСУРСІВ

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 25.12.2023

Згідно наказу ректора Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича № 1426-к від 21 грудня 2023 року новопризначеним директором навчально-наукового інституту біології, хімії та біоресурсів з 22.12.2023 року (за погодженням з органом громадського самоврядування ННІБХБ від 14.12.2023 р.) став доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри геоматики, землеустрою та агроменеджменту – Беспалько Руслан Іванович

читати далі>>>


ЗАСІДАННЯ РОБОЧОЇ ГРУПИ З РЕГІОНАЛЬНОГО ПЛАНУ УПРАВЛІННЯ ВІДХОДАМИ В ЧЕРНІВЕЦЬКІЙ ОБЛАСТІ

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 15.12.2023

11 грудня 2023 р. в Департаменті систем життєзабезпечення Чернівецької обласної військової адміністрації відбулося засідання робочої групи з розробки та погодження Регіонального плану управління відходами в Чернівецькій області. Доцент кафедри екології та біомоніторингу ЧНУ Уляна ЛЕГЕТА, яка є членом робочої групи, виступила із доповіддю «Пропозиції щодо практичних заходів реалізації стратегії управління відходами» 

читати далі>>>


Науково-просвітницький захід «Загадковий світ грибів»

Опубліковано: Волуца Олена Дмитрівна, 08.12.2023

  Студенти 2 курсу спеціальностей «Середня освіта» та «Біологія» під керівництвом доцента кафедри Романюк Оксана Миколаївни провели 29 листопада 2023 року на кафедрі ботаніки, лісового і садово-паркового господарства науково-просвітницький захід з учнями Чернівецького багатопрофільного ліцею №4 та студентами медичного коледжу «Монада». На цій зустрічі присутні познайомились із захоплюючим та загадковим світом грибів, їх різноманітністю та значенням. Студенти розповіли в доступній формі про екологію грибів, їх вплив на еволюцію живої природи та практичне застосування у сфері медицини та фармакології.

   Учасники заходу мали можливість познайомитись із мікроскопічною та морфологічною будовою деяких представників мікобіоти. Учні на завершенні заходу поділились своїми враженнями  про те, що їм найбільше запам’яталось та викликало позитивні емоції. Вони відмітили, що для себе і для навчання отримали багато цікавої та корисної інформації.

читати далі>>>