Новини

ЧЕРГОВІ ДОСЯГНЕННЯ СТУДЕНТІВ-БІОТЕХНОЛОГІВ

Опубліковано: Стус Юля Валеріївна, 10.10.2023

   До Дня фармацевтичного працівника компанія Фармак проводила семінар «У фокусі «Фармак»: Стартапи» присвячений підтримці ідей, які відкривають нові горизонти у фармації. 
   Компанія Фармак не лише підтримує власні інноваційні  проєкти, а й залучає до співпраці молодих перспективних фахівців. Під час заходу співробітники компанії розкрили секрети підтримки молодих команд, критерії відбору стартапів, які стануть передумовами нових біотехнологій.
   До вебінару долучилися студенти-бакалаври та магістри спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» кафедри біохімії та біотехнології.
 
 
 

читати далі>>>


19th COLOSS conference

Опубліковано: Козуб Людмила Володимирівна, 10.10.2023

coloss_1

3-4 жовтня 2023 року в Словенії в змішаному онлайн-офлайн режимі відбулась міжнародна конференція 19th COLOSS Conference, присвячена збереженню медоносних бджіл на планеті. В конференції прийняли участь викладачі кафедри молекулярної генетики та біотехнології доценти Галина Савчук, Людмила Язловицька, асистент Олександр Череватов, та магістранти Остап Паламар, Іларіон Романюк. Результати досліджень по впливу полі мінерального препарату «Апіплазма» на зимостійкість колоній Apis mellifera L у вигляді стендової доповіді представив Остап Паламар.

читати далі>>>


Заняття в Департаменті містобудівного комплексу

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 10.10.2023

10 жовтня 2023 р. асистент, викладач кафедри геоматики землеустрою та агроменеджменту, Гончерюк Олеся Михайлівна провела заняття з дисципліни Організація землевпорядних робіт для студентів 205 групи, спеціальності 193 Геодезія та землеустрій (ОП "Землеустрій та кадастр") на базі Департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин Чернівецької міської ради...

читати далі>>>


ОНОВЛЕНИЙ СКЛАД КОМАНДИ «НАДВОРІ» ПРОДОВЖУЄ ПРАЦЮВАТИ!

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 09.10.2023

Екологічна робота студентської волонтерської групи «Надворі» продовжує свою активну діяльність в оновленому складі. Після випуску четвертого курсу до групи «Надворі» долучилися студенти 203 та 303 груп кафедри екології та біомоніторингу. Перше своє завданнявосени 2023 р.така оновлена група під керівництвом доц. кафедри Уляни ЛЕГЕТИ провела за виконанням спільного з Робочою групою по розробці Програми поводження з відходами населення ОВА Чернівецької області завданням. 

читати далі>>>


Студенти кафедри екології та біомоніторингу підтримали ініціативу з прибириння прибережних смуг

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 29.09.2023

29 вересня студенти 203 групи кафедри екології та біомоніторингу під керівництвом к.б.н. Оксани ЗАРОЧЕНЦЕВОЇ взяли участь у Національній ініціативі «День води» з прибирання прибережних смуг.

Прибережниі захисні смуги уздовж річок необхідні з метою охорони поверхневих вод від забруднення та засмічення, проте часто ці смуги засмічені пластиковим, жестяними та скляними пляшками, поліетиленовими пакетами тощо. Студенти-екологи не могли залишитись осторонь і підтримуючи акцію, організовану PAEW, прибрали від пластику та сміття берег річки Клокучки, на ділянці, що протікає в нижній частині парку Шиллера.

читати далі>>>


Практичні заняття на Придністровській станції садівництва

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 28.09.2023

27 вересня 2023 року, в межах двосторонньої угоди про співробітництво студенти першого та четвертого курсів кафедри екології та біомоніторингу мали неймовірну можливість відвідати Придністровську дослідну станцію садівництва НААН України.

Студенти ознайомилися з основними сезонними шкідниками та захворюваннями плодових дерев, обговорили можливості використання хімічних та біологічних методів захисту. А потім співробітники станції, викладачі та студенти долучилися до збору щедрого врожаю яблук.

читати далі>>>


Soft skills навички на платформі Prometheus

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 28.09.2023

zSoft skills – особисті характеристики, завдяки яким людина може успішно взаємодіяти в команді під час розв’язання будь-яких робочих питань. Дослідницька компанія Wonderlic встановила, що 93% роботодавців вважають такі навички суттєвими в процесі працевлаштування.

читати далі>>>


«Основи землеустрою та організації території»

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 27.09.2023

Видано навчально-методичний посібник «Основи землеустрою та організації території»

Викладачами кафедри к.т.н., доц. Гуцулом Тарасом Володимировичем та к.с-г.н, асист. Мирончук Катериною Василівною опубліковано навчально-методичний посібник «Основи землеустрою та організації території».  У виданні наведено основні поняття та положення землеустрою. 

читати далі>>>


ТРАДИЦІЙНА ПОСВЯТА ПЕРШОКУРСНИКІВ В ЕКОЛОГИ

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 16.09.2023

14 вересня 1866 року вийшла з друку праця Е. Геккеля «Всезагальна морфологія організмів», в якій вперше запропоновано термін «екологія». Тому саме в цей день на кафедрі екології та біомоніторингу стало гарною традицією офіційно приймати першокурсників у дружню студентську родину.

читати далі>>>


Публічна презентація наукових результатів дисертації Надії Рошки на здобуття ступеня доктора філософії за спеціальністю 091 Біологія

Опубліковано: Козуб Людмила Володимирівна, 15.09.2023

NR

14 вересня відбулася публічна презентація наукових результатів дисертації Надії Рошки на здобуття ступеня доктора філософії за спеціальністю 091 Біологія.
 
Тема роботи: «5S рибосомна ДНК та гени СО1-СО2 як молекулярні маркери в оцінці генетичного різноманіття комах». Науковий керівник - завідувач кафедри молекулярної генетики та біотехнології, доктор біологічних наук, професор Роман ВОЛКОВ.

читати далі>>>