Новини

Підсумкове засідання студентської наукової конференції

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 28.04.2023

27 квітня 2023 року в Червоній залі відбулося підсумкове засідання щорічної Студентської наукової конференції Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

У роботі конференції взяли участь студенти різних спеціальностей та курсів, які продемонстрували свої здобутки у науково-дослідній діяльності. Цьогоріч навчально-науковий інститут біології, хімії та біоресурсів представляли троє студентів.

Цьогоріч навчально-науковий інститут біології, хімії та біоресурсів представляли троє студентів. Студентка 4 курсу спеціальності "Біотехнологія та біоінженерія" кафедри молекулярної генетики та біотехнології Анна Волкова (науковий керівник - асистент Олександр Череватов), студентка 5 курсу спеціальності "Екологія" кафедри екології та біомоніторингу Тетяна Осадчук (науковий керівник - професор Марія Федоряк) та студент 3 курсу спеціальності "Харчові технології" кафедри хімії та експертизи харчової продукції Михайло Чепурняк (наукові керівники - доцент Анастасія Сачко та доцент Сергій Губський). 

читати далі>>>


Професійно-орієнтаційна робота на кафедрі біохімії та біотехнології

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa, 28.04.2023

 27 квітня 2023 року в розрізі профорієнтаційної роботи кафедру біохімії та біотехнології відвідали учні 10 класу Чернівецького ліцею № 14 Чернівецької міської ради.
Ліцеїсти зустрілись із завідувачем кафедри біохімії та біотехнології д.б.н., професором Галиною КОПИЛЬЧУК та мали можливість ознайомитися з науковими напрямками роботи, біологічними об’єктами та сучасним обладнанням кафедри біохімії та біотехнології.

читати далі>>>


Екскурсія до КМУ ”Обласне бюро судово-медичної експертизи”

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa, 27.04.2023

 

27 квітня 2023 року здобувачі освітнього рівня ”Магістр” ОП Біохімія та лабораторна діагностика відвідали КМУ “Обласне бюро судово-медичної експертизи”, відділення судово-медичної токсикології.

 

 

читати далі>>>


Студентська наукова конференція кафедри молекулярної генетики та біотехнології

Опубліковано: Козуб Людмила Володимирівна, 27.04.2023

конференція

Нарешті за довгий час 25 квітня 2023 р. студенти кафедри молекулярної генетики та біотехнології зібралися разом в офлайн-форматі, щоб представити свої дослідження на студентській науковій конференції. Для багатьох студентів це була перша можливість доповісти результати своїх експериментів живій аудиторії. На конференції працювало дві підсекції:
- «Структурно-функціональна організація та еволюція геному» (керівник проф. Роман Волков)                                                                                      - «Стійкість до стресу та селекція бджоли медоносної» (керівник, проф. Ірина Панчук)

читати далі>>>


Студентська наукова конференція-2023 на кафедрі біохімії та біотехнології

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa, 27.04.2023

25 квітня 2023 року на кафедрі біохімії та біотехнології ННІ біології, хімії та біоресурсів відбулося засідання наукової секції біологічних наук у рамках проведення щорічної студентської наукової конференції Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.
Учасники тематичної платформи конференції – студенти 4-го та 5-го курсів – презентували свої наукові дослідження у двох підсекціях: біохімія та біотехнологія (керівник – д.б.н., професор Галина КОПИЛЬЧУК).

читати далі>>>


СТУДЕНТСЬКА НАУКОВА КОНФЕРЕНЦІЯ-2023 НА КАФЕДРІ ЕКОЛОГІЇ ТА БІОМОНІТОРИНГУ

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 26.04.2023

25 квітня 2023 року на кафедрі екології та біомоніторингу  відбулася щорічна студентська наукова конференція. Завідувачка кафедри проф. Марія ФЕДОРЯК привітала учасників зібрання, розповіла про досягнення кафедри у  IVетапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з екології (три призових місця!!), відмітила вмотивованість на креативність студентів-екологів.

Студенти старших курсів представили результати власних наукових досліджень, обговорили актуальні екологічні проблеми. Доповіді учасників були надзвичайно цікавими, викликали жваве обговорення серед молоді. Такий досвід особливо корисний для студентів молодших курсів, науковий шлях яких лише починається.

читати далі>>>


ЩОРІЧНА СТУДЕНТСЬКА НАУКОВА КОНФЕРЕНЦІЯ

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 26.04.2023

25 квітня 2023 року на кафедрі геоматики, землеустрою та агроменеджменту Навчально-наукового інституту біології, хімії та біоресурсів відбулася щорічна СТУДЕНТСЬКА НАУКОВА КОНФЕРЕНЦІЯ. Студенти 4-го та 5-го курсів спеціальностей ...

читати далі>>>


Ювілейна Х Всеукраїнська учнівська олімпіада з екології у Чернівцях

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 25.04.2023

IV етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з екології проходив на Буковині 19-21 квітня. Організатори і координатори масштабного заходу - Інститут модернізації змісту освіти МОН, Інститут післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області, Багатопрофільний ліцей для обдарованих дітей, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича – ефективно співпрацювали. Завідувач кафедри екології та біомоніторингу д.б.н., професорка Марія ФЕДОРЯК виконувала функції заступниці голови журі, співробітники кафедри працювали у складі оргкомітету та журі. 

читати далі>>>


В гостях у випусників кафедри молекулярної генетики та біотехнології

Опубліковано: Козуб Людмила Володимирівна, 20.04.2023

Авіценна19 квітня 2023 студенти-магістранти кафедри відвідали лікувально-діагностичний центр «Авіценна». У цьому центрі працюють випускниця та аспірант кафедри молекулярної генетики та біотехнології. Співробітники діагностичної лабораторії показали сучасне обладнання, на якому здійснюються аналізи, та розповіли про принципи роботи приладів та організацію роботи у лабораторії. Таким чином студенти на практиці познайомилися із методами, які вони засвоїли при вивченні курсу «Молекулярна діагностика».

читати далі>>>


Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на кращу проектну пропозицію комплексного благоустрою Центрального парку культури і відпочинку імені Т. Шевченка

Опубліковано: Волуца Олена Дмитрівна, 17.04.2023


7 квітня 2023 року в департаменті урбаністики та архітектури міської ради м. Чернівці відбулося засідання журі Всеукраїнського відкритого архітектурного конкурсу на кращу проектну пропозицію комплексного благоустрою Центрального парку культури і відпочинку імені Т. Шевченка. На запрошення департаменту в роботі журі конкурсу приймала участь доцент кафедри ботаніки, лісового та садово-паркового господарства Романюк Оксана Миколаївна. Спільним обговоренням було визначено кращі проекти, які будуть взяті за основу для реконструкції парку.

читати далі>>>