Новини

Пізнавальний тематичний захід «День плодів»

Опубліковано: Волуца Олена Дмитрівна, 11.11.2023

  2 листопада 2023 року на кафедрі ботаніки, лісового та садово-паркового господарства за ініціативи доцента кафедри Романюк Оксани Миколаївни було організовано тематичний захід «День плодів» для учнів навчальних закладів м. Чернівці.
  На захід, який провели студенти 302 групи, завітали учні 7-11 класів Чернівецького багатопрофільного ліцею №4 та учні 7 класу Чернівецького ліцею №5 «Оріяна» разом із своїми вчителями. Діти з великою зацікавленістю знайомились з малопоширеними нетрадиційними культурами та їх плодами, які представлені в колекціях Ботанічного саду ЧНУ.

читати далі>>>


Практичне заняття на базі Чернівецької регіональної державної лабораторії

Опубліковано: Адміністратор ХіЕХП, 10.11.2023

 Базовим компонентом формування продовольчої безпеки є забезпечення належної якості та безпеки продуктів харчування. Адже продовольча безпека має гарантувати не лише наявність, різноманітність та доступність продовольства, а також його високу якість та безпечність споживання для людини.

7 листопада 2023 року в рамках вивчення навчальної дисципліни «Оцінка безпеки харчової продукції»  студенти 

читати далі>>>


Семінар для викладачів ВНЗ з обміну досвідом щодо підготовки та професійного розвитку лабораторних фахівців

Опубліковано: Козуб Людмила Володимирівна, 08.11.2023

seminar_118-20 жовтня у Чернівцях «Центром громадського здоров’я МОЗ України» було проведено «Семінар для викладачів ВНЗ з обміну досвідом щодо підготовки та професійного розвитку лабораторних фахівців». Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича представляли професори кафедри молекулярної генетики та біотехнології Ірина Панчук та Роман Волков, які взяли активну участь у семінарі та обговоренні актуальних питань підготовки спеціалістів лабораторної діагностики.

читати далі>>>


Зустріч студентів з представниками компанії «Bacara Coffee»

Опубліковано: Адміністратор ХіЕХП, 01.11.2023

У вівторок відбулась зустріч студентів спеціальності 181 "Харчові технології" з представниками компанії «Bacara Coffee» – українським виробником свіжообсмаженої кави з власною мережею кав’ярень, виробничі потужності якого розміщені у Чернівцях. HR-менеджер компанії Антон розповів присутнім про розвиток компанії - від обсмажування кави до відкриття кав’ярень в Чернівцях та інших містах, про умови та оплату праці, а також наявність вакансій.

читати далі>>>


ПОСВЯТА ПЕРШОКУРСНИКІВ У СТУДЕНТИ 2023!

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 30.10.2023

пКафедра геоматики, землеустрою та агроменеджменту провела посвяту у студенти першокурсників. Посвята у студенти — це незабутня подія для кожного студента. Головна мета заходу — познайомити студентів між собою та куратором, викладачами кафедри, залучити до активного і цікавого відпочинку та здорового способу життя.

читати далі>>>


Команда Екологів на зустрічі з талановитою молоддю Буковини

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 29.10.2023

25 жовтня 2023 року студенти кафедри екології та біомоніторингу на чолі з доцентом Уляною ЛЕГЕТОЮ відвідали Багатопрофільний ліцей для обдарованих дітей. Формат зустрічі передбачав розширення горизонтів знань школярів, їх ознайомлення з сучасними тенденціями в екологічній науці, стимулювання до розвитку власних амбіцій, прагнення до навчання і зміцнення зв’язків між представниками обдарованої молоді та майбутніми фахівцями.

читати далі>>>


Студенти харчовики взяли участь у II Міжнародній науково-практичній конференції здобувачів вищої освіти і молодих вчених

Опубліковано: Адміністратор ХіЕХП, 28.10.2023

 26 жовтня 2023 року на базі факультету переробних і харчових виробництв державного біотехнологічного університету відбулась II Міжнародна науково-практична конференція здобувачів вищої освіти і молодих вчених. За словами організаторів, цього року конференція відзначилась широкою географією поданих тез, оригінальними ідеями, та значним колом питань для обговорення. Захід відбувся онлайн, в якому  

читати далі>>>


Основи сенсорного сприйняття

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 27.10.2023

Вчора в рамках роботи студентського наукового гуртка «Харчові технології» відбувся майстер-клас «Основи сенсорного сприйняття» від Крістіни Гавриш (@kristina_havrysh) - авторки телеграм-каналу @the_coffee_technology. Слухачі спробували фільтр-каву, зерна яких імпортують з різних країн, зокрема із таких як Бразилія, Кенія та Ефіопія. Учасники гуртка дізналися відмінність між цими зернами, їх смаком, умовами вирощування, транспортування і зберігання. Також слухачам запропонували перевірити можливості рецепторів своїх органів чуття, а саме смаку та нюху. Для цього студенти та викладачі пробували розпізнавати  

читати далі>>>


КОНФЕРЕНЦІЯ «НОВІ ТЕХНОЛОГІЇ В ГЕОДЕЗІЇ, ЗЕМЛЕВПОРЯДКУВАННІ ТА ПРИРОДОКОРИСТУВАННІ»

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 26.10.2023

ц26 жовтня 2023 р. викладачі кафедри геоматики, землеустрою та агроменеджменту: Р.І. Беспалько, Т.В. Гуцул та І.І. Казімір прийняли участь у ІХ Міжнародній науково-практичній конференції «Нові технології в геодезії, землевпорядкуванні та природокористуванні» із доповіддю «Оптимальні напрями розвитку картографії, картографічного виробництва та цифрової фотограмметрії у післявоєнний час». В доповіді було наведено пріоритетні напрями післявоєнного картографування території України.

читати далі>>>


Приймаємо хвилю від Національного авіаційного університету

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 26.10.2023

йУ нашому університеті, на кафедрі геоматики, землеустрою та агроменеджменту Навчально-наукового інституту біології, хімії та біоресурсів студенти не лише здобувають спеціальність землевпорядника, але й навчаються просторовому планування територій громад, використовуючи методичні матеріали від Програми USAID АГРО (https://www.facebook.com/usaid.agro).

читати далі>>>