Новини

Розпорядження директора ННІБХБ

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 23.11.2023

У зв'язку із закінченням терміну дії вченої ради навчально-наукового інституту біології, хімії та біоресурсів 

читати далі>>>


«Медіація як інноваційний метод вирішення конфліктів» з вуст психолога

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 22.11.2023

21.11.2023 на кафедрі екології та біомоніторингу ЧНУ імені Юрія Федьковича відбувся круглий стіл студентів всіх курсів та викладачів на тему «Інструменти формування безконфліктних комунікацій в освітньому середовищі». Запрошений спікер – кандидатка психологічних наук Гайсонюк Наталія Артемівна. 

Студенти 403 групи підготували презентацію й ознайомили всіх присутніх із «Положенням про засади безконфліктних комунікацій та врегулювання спорів учасників освітнього процесу у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича», контактними особами соціально-психологічного центру та місцем його знаходження.

читати далі>>>


Посвята першокурсників 2023 у студенти відбулася

Опубліковано: Стус Юля Валеріївна, 21.11.2023

 15 листопада магістранти другого року навчання кафедри біохімії та біотехнології урочисто передали естафету першокурсникам – біологам, біотехнологам та освітянам біології. Цікаві та веселі конкурси, вікторини, змагання базувалися на отриманих студентами знаннях з нормативної дисципліни «Загальна цитологія».

читати далі>>>


Наші студенти з BioGenius вибороли 2 місце на Ігри Заводів 6.0

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 21.11.2023

З 6 по 15 листопада проходив черговий проект від UGEN «Ігри Заводів 6.0», метою якого є ознайомлення студентів з особливостями виробничих процесів на підприємствах, що є лідерами в різних галузях товарного виробництва, а також з можливостями потенційного працевлаштування в компаніях. 

Цьогоріч, у проекті взяло участь 32 команди. Турнір складався з двох етапів. На першому, вирішувались кейси від компаній. На другому, команди, що проходили у фінал з певних кейсів брали участь у пітчингу в якому намагались довести стейкхолдерам, що їхні рішення є кращими від рішень конкурентів.

Після проведення фіналів, команда нашого інституту "BioGenius" набрала сумарно 42,67 балів, посівши 2 місце на турнірі! 

читати далі>>>


«… Їх слухали з цікавістю не лише діти, але й вчителі!»

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 21.11.2023

Кафедра екології та біомоніторингу продовжує просвітницьку традицію налагодження тісних контактів із ЗЗСО м. Чернівці та Чернівецької області. Для такої роботи доцентом кафедри Уляною ЛЕГЕТОЮ була сформована молода енергійна команда екологів із співробітників та студентів різних курсів. В результаті вже пройшла низка цікавих зустрічей з учнями старших класів, зокрема старшокласниками Глибоцької селищної територіальної громади і Димківського НВК Чернівецького району,  а також Вашковецького ліцею Вижницького району. Такі зустрічі стали можливими за підтримки благодійного фонду «Карітас Чернівецької Єпархії».

читати далі>>>


ПОСВЯТА СТУДЕНТІВ В «ГЕНЕТИКИ» 2023

Опубліковано: Козуб Людмила Володимирівна, 20.11.2023

pos

9 листопада  студенти-біологи третього курсу та студенти-біотехнологи другого курсу, які вирішили виконувати кваліфікаційні роботи на кафедрі молекулярної генетики та біотехнології були урочисто посвячені в «генетики» своїми старшими колегами. Для цього вони достойно пройшли ряд випробувань. Завідувач кафедри, проф.Волков Р.А., привітав їх в лавах кафедри та поздоровив початківців з початком їхньої наукової діяльності.  Після цього відбулося знайомство з колективом кафедри за солодким столом.

читати далі>>>


17 листопада Міжнародний День Студента

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 17.11.2023

яМіжнародний День Студента студентство святкує традиційно гучно й весело. Цей день об'єднує всі покоління студентів, як теперішніх так і колишніх. Студентство, мабуть, є найбільш прогресивним прошарком суспільства і професійне свято, це ще одна нагода не забувати про це. Прийміть щирі вітання до Дня студента, а також побажання здоров'я, успіхів та активної життєвої позиції. Саме від Вас та Ваших вчинків, залежить майбутнє!

читати далі>>>


День ГІС 2023

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 16.11.2023

і15 листопада 2023 р. кафедра геоматики, землеустрою та агроменеджменту прийняла участь в заході «День ГІС 2023» організованому Інститутом геології Київського національного університету імені Тараса Шевченка із доповіддю «Особливості підготовки здобувачів вищої освіти за спеціальністю 193 «Геодезія та землеустрій», ОП «Землеустрій та кадастр» в ННІ біології, хімії та біоресурсів Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича».

читати далі>>>


Круглий стіл USAID AGRO

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 16.11.2023

1Програма USAID з аграрного і сільського розвитку - АГРО. Викладачі кафедри геоматики, землеустрою та агроменеджменту прийняли участь у круглому столі CIVITTA, AEQUO та EasyBusiness за сприяння Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) розпочинають проєкт з аналітичної підтримки адаптації законодавства України у відповідність до права ЄС та міжнародного досвіду.

читати далі>>>


ЗІБРАННЯ ОДНОДУМЦІВ НА ЕКОЛОГІЧНОМУ КОНГРЕСІ «ЖИВИ, ЗЕМЛЕ»

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 15.11.2023

9 листопада 2023 року у комунальному закладі «Чернівецький обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» відбувся щорічний обласний учнівський екологічний конгрес «Живи, Земле». У складі журі взяли активну участь доценти кафедри екології та біомоніторингу Ірина СИТНІКОВА (голова журі), Галина МОСКАЛИК і Аліна ЖУК (члени журі).

читати далі>>>