Новини

Команда Екологів на зустрічі з талановитою молоддю Буковини

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 29.10.2023

25 жовтня 2023 року студенти кафедри екології та біомоніторингу на чолі з доцентом Уляною ЛЕГЕТОЮ відвідали Багатопрофільний ліцей для обдарованих дітей. Формат зустрічі передбачав розширення горизонтів знань школярів, їх ознайомлення з сучасними тенденціями в екологічній науці, стимулювання до розвитку власних амбіцій, прагнення до навчання і зміцнення зв’язків між представниками обдарованої молоді та майбутніми фахівцями.

читати далі>>>


Студенти харчовики взяли участь у II Міжнародній науково-практичній конференції здобувачів вищої освіти і молодих вчених

Опубліковано: Адміністратор ХіЕХП, 28.10.2023

 26 жовтня 2023 року на базі факультету переробних і харчових виробництв державного біотехнологічного університету відбулась II Міжнародна науково-практична конференція здобувачів вищої освіти і молодих вчених. За словами організаторів, цього року конференція відзначилась широкою географією поданих тез, оригінальними ідеями, та значним колом питань для обговорення. Захід відбувся онлайн, в якому  

читати далі>>>


Основи сенсорного сприйняття

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 27.10.2023

Вчора в рамках роботи студентського наукового гуртка «Харчові технології» відбувся майстер-клас «Основи сенсорного сприйняття» від Крістіни Гавриш (@kristina_havrysh) - авторки телеграм-каналу @the_coffee_technology. Слухачі спробували фільтр-каву, зерна яких імпортують з різних країн, зокрема із таких як Бразилія, Кенія та Ефіопія. Учасники гуртка дізналися відмінність між цими зернами, їх смаком, умовами вирощування, транспортування і зберігання. Також слухачам запропонували перевірити можливості рецепторів своїх органів чуття, а саме смаку та нюху. Для цього студенти та викладачі пробували розпізнавати  

читати далі>>>


КОНФЕРЕНЦІЯ «НОВІ ТЕХНОЛОГІЇ В ГЕОДЕЗІЇ, ЗЕМЛЕВПОРЯДКУВАННІ ТА ПРИРОДОКОРИСТУВАННІ»

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 26.10.2023

ц26 жовтня 2023 р. викладачі кафедри геоматики, землеустрою та агроменеджменту: Р.І. Беспалько, Т.В. Гуцул та І.І. Казімір прийняли участь у ІХ Міжнародній науково-практичній конференції «Нові технології в геодезії, землевпорядкуванні та природокористуванні» із доповіддю «Оптимальні напрями розвитку картографії, картографічного виробництва та цифрової фотограмметрії у післявоєнний час». В доповіді було наведено пріоритетні напрями післявоєнного картографування території України.

читати далі>>>


Приймаємо хвилю від Національного авіаційного університету

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 26.10.2023

йУ нашому університеті, на кафедрі геоматики, землеустрою та агроменеджменту Навчально-наукового інституту біології, хімії та біоресурсів студенти не лише здобувають спеціальність землевпорядника, але й навчаються просторовому планування територій громад, використовуючи методичні матеріали від Програми USAID АГРО (https://www.facebook.com/usaid.agro).

читати далі>>>


КОНФЕРЕНЦІЯ ГЕОПРОСТІР 2023

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 24.10.2023

і18 жовтня 2023 р. к.техн.н., доц. кафедри геоматики, землеустрою та агроменеджменту Тарас ГУЦУЛ та завідувач кафедри, д.техн.н, проф. Руслан БЕСПАЛЬКО виступили із спільною доповіддю на 5-ій міжнародній науково-практичній конференції «ГЕОпростір 2023» присвяченій Інфраструктурі геопросторових даних: геоінформаційному забезпеченню містобудування та відновлення України.

читати далі>>>


АТЛАС ЗАБОЛОТІВЩИНИ

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 24.10.2023

ссНаприкінці жовтня за авторством здобувача другого магістерського рівня вищої освіти зі спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій», ОП «Землеустрій та кадастр» буде надруковано картографічне видання – Атлас Заболотівщини. Зазначений картографічний твір є додатком та реальною апробацією результатів кваліфікаційної магістерської роботи за темою «Науково-методичні основи тематичного картографування засобами ГІС-технологій (на прикладі Заболотівської ТГ)».

читати далі>>>


Міжнародна науково-практична конференція "Пасічний сезон - 2023."

Опубліковано: Козуб Людмила Володимирівна, 18.10.2023

pa1

13 жовтня 2023 року в режимі онлайн відбулась міжнародна науково-практична конференція «Пасічницький сезон - 2023 (Підсумки та перспективи) на базі Національного університету біоресурсів і природокористування України факультету тваринництва та водних біоресурсів кафедри бджільництва. В конференції взяли участь викладачі кафедри молекулярної генетики та біотехнології: канд. біол. наук, доцент Людмила Язловицька представила результати досліджень щодо позитивного впливу полімінерального препарату «Апіплазма» на розвиток колоній Apis mellifera L. під час весняної та осінньої підгодівлі, а канд. біол. наук Олександр Череватов ознайомив учасників конференції з особливостями поліморфізму CSD генів у медоносних бджіл. Доповіді викликали велику кількість різноманітних питань практичного використання представлених досліджень.

читати далі>>>


УЧАСТЬ КОЖНОГО З НАС У НАБЛИЖЕННІ ДО ПЕРЕМОГИ

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 18.10.2023

Кафедра екології та біомоніторингу бере активну участь у зборах коштів на особистий захист і військове спорядження нашим захисникам! Нещодавно студентами та викладачами зібрано майже 300 кг твердих побутових відходів, зокрема макулатури та пластику. Кошти спрямовані на допомогу побратимам підрозділу, де служить Василь ФЕДОРЯК. Дякуємо кафедрі геоматики, землеустрою та агроменеджменту за особливу підтримку.

Запрошуємо долучитися до збору макулатури, скла, пластику, поліетилену, бляшанок. На кафедрі облаштовано Навчально-практичний центр «Гарбологічний хаб», який функціонуватиме на постійній основі (основна інформація - у коридорі навпроти ауд. 90).

читати далі>>>


Посвята "харчовиків"-першокурсників

Опубліковано: Адміністратор ХіЕХП, 14.10.2023

Напередодні Дня працівників харчової промисловості на кафедрі провели щорічний урочистий захід посвяти нових студентів спеціальності "Харчові технології". У організації і проведенні посвяти були залучені не тільки студенти 4-го курсу, а також 2-го і 3-го курсів, а також викладачі. Після привітань і настановчих слів від викладачів перейшли до основної програми свята - проведення цікавих конкурсів та завдань. Учасники із закритими очима перевіряли свої сенсорні здібності. Наосліп дегустували  

 

читати далі>>>