Новини

День відкритих дверей на кафедрі біохімії та біотехнології

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa, 08.05.2023

 7 травня 2023 року кафедра біохімії та біотехнології Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича гостинно відчинила двері для школярів, вчителів і батьків закладів загальної середньої освіти та коледжів. У день відкритих дверей ННІ біології, хімії та біоресурсів кафедру відвідали учні, батьки та вчителі Чернівецьких ліцеїв № 4, № 14 Чернівецької міської ради, Зеленогайського ліцею Новоселицької міської ради, Харківської гімназії № 152, фахового коледжу ЧНУ.

читати далі>>>


День відкритих дверей на кафедрі молекулярної генетики та біотехнології

Опубліковано: Козуб Людмила Володимирівна, 08.05.2023

відкриті двері_1

7 травня на кафедрі молекулярної генетики та біотехнології  відбувся  день відкритих дверей,  який дав можливість всім зацікавленим особам поринути у світ наукових досліджень. На кафедру завітали  учні з різних шкіл міста. Цей захід став чудовою нагодою для школярів та інших зацікавлених осіб ознайомитися з роботою кафедри та дізнатися більше про її дослідження.

читати далі>>>


Нові фахові компетенції

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa, 08.05.2023

 

 З 01.05.2023 доцент кафедри біохімії та біотехнології Волощук О.М. у рамках спеціалізації з клінічної лабораторної діагностики пройшла тижневе навчання на базі лабораторій Університетської клініки та навчальних лабораторій кафедри сучасних технологій медичної діагностики та лікування Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця.

читати далі>>>


Відкрита лекція

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa, 08.05.2023

2 травня 2023 року за запрошенням кафедри біомедицини ННЦ «Інститут біології та медицини» (м. Київ) в рамках освітньо-наукового проєкту «Освіта та наука без кордонів» завідувач кафедри біохімії та біотехнології, професор Копильчук Г.П., доцент Волощук О.М. та студенти спеціальності 091 Біологія, ОП Біохімія та лабораторна діагностика, долучилися до відкритої лекції Олександра Вірченка (Scopus - h-index 11) – менеджера з контролю якості в біотехнологічній компанії Algalif Iceland ehf., м. Кефлавік, Ісландія.

читати далі>>>


Лекційне заняття (частина 1)

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 05.05.2023

ф5 травня 2023 р. на платформі Google Meet відбулося лекційне заняття на тему: "Зарубіжний досвід професійної діяльності у сфері геодезії та землеустрою". 

читати далі>>>


ЛЕКЦІЯ З МАРИКУЛЬТУРИ ВІД ЗАПРОШЕНОГО ФАХІВЦЯ З МОРСЬКОЇ БІОЛОГІЇ

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa, 04.05.2023

  Вже другий рік поспіль студенти спеціальності «Біотехнології та біоінженерія» в рамках дисципліни «Інтенсивні технології в аквакультурі» мають змогу поспілкуватись із заступником директора з наукової роботи Інституту морської біології НАНУ, доктором біологічних наук Демченко Віктором Олексійовичем.

читати далі>>>


Науково-методичний семінар "Академічна доброчесність та плагіат"

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 03.05.2023

1 травня відбувся науково-методичний семінар "Академічна доброчесність та плагіат", який для студентів та викладачів кафедри екології та біомоніторингу провела к.б.н., асист. Оксана ЗАРОЧЕНЦЕВА. Під час семінару було висвітлено поняття академічної доброчесності та види її порушень, дотримання академічної доброчесності науково-педагогічними працівниками та здобувачами освіти. 

читати далі>>>


Наша команда 4-та з 32-х

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 03.05.2023

З 17 по 28 квітня проходив ювілейний V сезон Всеукраїнського проєкту компанії UGEN "Ігри заводів: батл університетів". Цьогоріч на битві свої кейси пропонували відомі компанії: "Coca Cola HBC Ukraine", "Ovostar Union", "Хлібпром", "БТУ-Центр", "Імперіал Тобакко Продакшн Україна".

У турнірі взяли участь 32 команди з різних вищих навчальних закладів України, в тому числі і наша команда "BioGenius", яку зібрали студенти спеціальності 201 "Агрономія": Ілащук Микола (2 курс), Краснюк Денис (3 курс), Олієвський Василь (4 курс), Рогальський Назар (4 курс, капітан команди) та Шемендюк Дмитро (5 курс). Тренер команди - доцент Володимир Нікорич.

читати далі>>>


Всеукраїнський Екохаб на тему «Збереження біорізноманіття у містах»

Опубліковано: Волуца Олена Дмитрівна, 01.05.2023

  27 квітня 2023 року доцент кафедри ботаніки, лісового та садово-паркового господарства РОМАНЮК Оксана прийняла активну участь у Всеукраїнському Екохабі на тему «Збереження біорізноманіття у містах», який проводився в онлайн форматі у Будинку природи (м. Київ). Обговорювались питання про інвазії деревних рослин, зокрема, дуба червоного та робінії звичайної; про необхідність організації ефективної боротьби з видами-трансформерами в національних парках України. Учасників Екохабу турбували проблеми необхідності фахового підбору асортименту деревних рослин для озеленення міст, які б характеризувались підвищеною газостійкістю, витривалістю до дефіциту ґрунтової вологи та забруднення ґрунтів токсичними речовинами.

читати далі>>>


Практичне заняття на базі Чернівецького обласного центру служби крові

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa, 01.05.2023

 28 квітня студенти кафедри біохімії та біотехнології (ОП Біохімія та лабораторна діагностика) відвідали Чернівецький обласний центр служби крові.
Студенти не тільки дізналися про правила та порядок підготовки донорів до здачі крові, а й на практиці ознайомилися з методикою визначення групи крові, резус-фактора, виявлення антиеритроцитарних антитіл. 

 

читати далі>>>