Новини

Обговорення проблем ведення бджільництва науковцями та пасічниками України

Опубліковано: Козуб Людмила Володимирівна, 12.04.2023

Житомир_11 квітня 2023 року на базі кафедри мікробіології, фармакології та ветеринарної епідеміології факультету ветеринарної медицини Поліського національного університету за сприяння ГО «Клуб професійних пасічників Житомирщини» відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція на тему «Інновації щодо зимівлі та весняного розвитку бджолиних сімей»,  в якій прийняли участь викладачі нашої кафедри доцент, к. б. н. Язловицька Людмила Степанівна та доцент, к. б. н. Савчук Галина Георгіївна

 

читати далі>>>


Людина живе, доки її пам’ятають…

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 12.04.2023

Сьогодні, 12 квітня, минає перша річниця зі дня смерті колишнього ректора університету, засновника кафедри, почесного професора Степана Степановича Костишина. Наша кафедральна родина й уся університетська спільнота з великою шаною та теплотою згадує мудрого наставника, справедливого керівника, талановитого науковця, життєлюбну, інтелігентну і щиру людину. Цінні зерна знань і настанов Степана Степановича продовжують приносити плоди у повсякденній праці студентів і викладачів, випускників кафедри.

читати далі>>>


Диплом ІІІ ступеня у Всеукраїнському конкурсі наукових робіт зі спеціальності «Харчові технології» виборов студент 3 курсу

Опубліковано: Адміністратор ХіЕХП, 09.04.2023

 В період з 3 по 7 квітня 2023 року на базі Національного університету харчових технологій відбувся другий етап конкурсу захисту студентських наукових робіт. Кафедру хімії та експертизи харчової продукції Чернівецького національного університету представляв студент 3 курсу Михайло Чепурняк з роботою «Розробка рецептури майонезного соусу на основі казеїну харчового та соєвого протеїну», науковий керівник – доц. Анастасія  Сачко. 

Робота представлялась на секції «Технології м’ясних, молочних та олійно-жирових продуктів». На підставі рецензій та оцінки наукових доповідей учасників науково-практичної конференції галузева конкурсна комісія присудила Михайлу Чепурняку диплом ІІІ ступеня.

 

читати далі>>>


Засідання робочої групи, стейкхолдерів, студентів та викладачів щодо обговорення проєкту Стандарту вищої освіти зі спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій»

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 07.04.2023

16 квітня 2023 р. відбулося засідання робочої групи, стейкхолдерів, студентів та викладачів щодо обговорення проєкту Стандарту вищої освіти зі спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» з урахуванням внесення відповідних змін до нової редакції освітньо-професійної програми (ОПП) «Землеустрій та кадастр» за другим (магістерським) рівнем вищої освіти.

читати далі>>>


Методичний семінар зав. каф., проф. Беспалька Р.І. «Інтернет технології та технології комп'ютерного дистанційного навчання»

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 04.04.2023

ч4 квітня 2023 р. відбувся методичний семінар завідувача кафедри геоматики, землеустрою та агроменеджменту, професора Беспалька Р.І. за темою «Концепції та метафори в презентаціях». Функціональні можливості сучасних комп’ютерних та комунікаційних технологій надають освітньому процесу реалізацію низки можливостей, з-поміж яких:...

читати далі>>>


День відкритих дверей-2023 на кафедрі екології та біомоніторингу

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 03.04.2023

З 13.03.2023 по 23.03.2023 на кафедрі екології та біомоніторингу відбулися зустрічі викладачів, співробітників, студентів із учнями 10-11 класів ліцею №3 медичного профілю та багатопрофільного ліцею №11 «Престиж» м. Чернівці у рамках проведення Тижня Екології.

Ліцеїсти ознайомилися із науковими напрямками досліджень, особливостями навчання та специфікою практичної підготовки студентів за спеціальністю «Екологія».

 

читати далі>>>


Зустріч студентів-біотехнологів із потенційними роботодавцями

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa, 03.04.2023

 23 березня в рамках вивчення курсу «Контроль якості продукції біотехнологічних виробництв» студенти 407 групи спеціальності «Біотехнології та біоінженерія» відвідали випробувальну лабораторію Державного підприємства «Чернівецький регіональний науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації».

читати далі>>>


ОБГОВОРЕННЯ ПРОЕКТУ СТАНДАРТУ ТА ОП

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 01.04.2023

130 березня 2023 р. співробітники кафедри геоматики, землеустрою та агроменеджменту прийняли участь у заході присвяченому оптимізації ОПП зі спеціальності 193 "Геодезія та землеустрій"з урахуванням досвіду та особливостей спеціалізації Одеського державного аграрного університету. 

читати далі>>>


Відновив роботу студентський науковий гурток "Харчові технології"

Опубліковано: Адміністратор ХіЕХП, 30.03.2023

 Після вимушеної перерви поновив роботу студентський науковий гурток "Харчові технології". Оскільки весна - час плідної праці та сезон наукових конференцій, захистів кваліфікаційних робіт, то на засіданні гуртка говорили про способи графічного представлення результатів досліджень. Таблиці, класичні графіки залежності, профілограми та діаграми і, звісно, технологічні схеми.

читати далі>>>


В гостях у рідній школі

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 28.03.2023

Кандидат біологічних наук, старший науковий співробітник кафедри екології та біомоніторингу Шпак Ярослав Васильович провів урок екології для учнів 11 класу своєї рідної школи в селі Старі Кути Косівського району Івано-Франківської області. Молодий науковець поставив собі за мету ознайомити майбутніх випускників і потенційних абітурієнтів з основами класичної біоекології та навчити уникати часто повторюваних помилок, які поширені в засобах масової інформації. Учні були приємно вражені коротким, цікавим  і водночас змістовним уроком, а найбільше їм сподобалась презентація з кольоровими фото автора та GIF-анімаціями.

читати далі>>>