Новини

День відкритих дверей на кафедрі ботаніки, лісового і садово-паркового господарства

Опубліковано: Волуца Олена Дмитрівна, 17.05.2023

 12 травня 2023 року кафедра ботаніки, лісового і садово-паркового господарства Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича гостинно відчинила двері для школярів та вчителів закладів загальної середньої освіти та коледжів міста та області. В цей день кафедру відвідали понад 50 учнів та вчителів Багатопрофільного ліцею для обдарованих дітей, Чернівецького багатопрофільного ліцею № 4, Кадубовецького опорного закладу загальної середньої освіти I-III ступенів та інших ЗЗСО.

 Під час проведення заходу майбутні абітурієнти ознайомились з матеріально-технічною базою кафедри – шкільним класом біології, лабораторіями анатомії і морфології рослин, мікології та фітопатології, експонатами музею та гербарію кафедри, отримали відповіді від викладачів та студентів кафедри на всі запитання щодо вступу та перспектив працевлаштування випускників спеціальності «Середня освіта (біологія та здоров’я людини)». Проведено екскурсію по ботанічному саду.

 У заході взяли участь випускники кафедри, які працюють у закладах загальної середньої освіти та коледжах міста і області. На згадку гостям вручали рекламні буклети і тематичні плакати «Орхідеї Буковини» та «Увага первоцвіти».

читати далі>>>


Студенти хіміки та харчовики взяли участь у конференції Краківської політехніки

Опубліковано: Адміністратор ХіЕХП, 17.05.2023

Наша співпраця з Краківською політехнікою імені Тадеуша Костюшки (Польща) триває з 2010 року. За цей час багато наших студентів брали участь у спільних літніх школах, конференціях, а також в програмі подвійних дипломів. Цього року студенти спеціальності "Хімія" та "Харчові технології" взяли участь у конференції, організованій в Краківській політехніці. Приємним є той факт, що з польської сторони засідання вели наші випускники - працівники політехніки Галина Комінко та Наталія Гусяк,

читати далі>>>


РЕЄСТРАЦІЯ ЄВІ/ЄФВВ 2023

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 17.05.2023

віДо уваги абітурієнтів, які мають намір вступати на навчання для здобуття ступеня магістра! Реєстрація для складання ЄВІ (єдиного вступного іспиту) та ЄФВВ (єдиного фахового вступного випробування) розпочинається 8 травня та триватиме до 18 год 31 травня 2023 року. 

 

читати далі>>>


Переможці IV етапу ювілейної Всеукраїнської учнівської олімпіади з екології у гостях на кафедрі

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 16.05.2023

У суботу, 13.05.2023 на кафедру екології та біомоніторингу завітали інтелектуали, учні 10-11 класів – переможці IV етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з екології в рамках дводенного туру по м. Чернівці на запрошення Департаменту освіти та науки Чернівецької ОВА. Учні представляли різні регіони України: Хмельницьку, Полтавську, Івано-Франківську, Львівську та Чернівецьку області.

читати далі>>>


Захопливий світ молекулярної генетики на науковому фестивалі у Львові Open Lab

Опубліковано: Козуб Людмила Володимирівна, 15.05.2023

Львів 1

13.05.2023 року у Львові відбувся науковий фестиваль просто неба Lviv Open Lab (OL) під лозунгом «Наука перемагає». Місія заходу – вивести науку з лабораторій і кабінетів на широкий загал та дати поштовх розвитку наукової думки, доступної та зрозумілої кожній людині. Усього на захід завітало більше трьох тисяч відвідувачів. Серед запрошених гостей були викладачі та студенти Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, серед яких доцент кафедри молекулярної генетики та біотехнології Людмила Язловицька та студент 3- го курсу Микола Піхоцький. 

читати далі>>>


Презентація монографії "Локальні мікрокліматичні зміни на основі багаторічних метео-фенологічних спостережень Сергія Главацького"

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 15.05.2023

Минулого тижня на кафедрі екології та біомоніторингу відбулася презентація монографії "Локальні мікрокліматичні зміни на основі багаторічних метео-фенологічних спостережень Сергія Главацького", авторами якої є Оксана Зароченцева, Марія Федоряк та Оксана Лакуста. 
На презентації книги була присутня і донька метеоролога-любителя Сергія Главацького - Олена Лісова.

читати далі>>>


"Біохімічна лабораторія життя" на науковому фестивалі Lviv Open Lab

Опубліковано: Стус Юля Валеріївна, 15.05.2023

 13 травня 2023 року кафедра біохімії та біотехнології за ініціативи Ради молодих вчених Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича взяла активну участь у науковому фестивалі OL, що відбувався Львові.
Організаторами молодіжного простору стали Lviv Open Lab. Цьогорічний фестиваль влаштовували в межах проєкту «Трамплін до рівності», що реалізується Фондом Народонаселення ООН в Україні у партнерстві з Офісом Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України за фінансової підтримки посольства Швеції в Україні.

читати далі>>>


ОБМІН ДОСВІДОМ ТА СПІВПРАЦЯ

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 12.05.2023

і12 травня 2023 р. на платформі Google Meet відбулася робоча зустріч з науково-педагогічними працівниками кафедри геодезії та землеустрою Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та енергетики Івано-Франківського національного технічного університету нафти та газу – зав. каф., д.г.н., проф. Приходьком Миколою Миколайовичем та к.т.н., доц. Лиском Богданом Олеговичем. Розглядалися питання наукової співпраці та освітньої діяльності на першому та другому рівнях вищої освіти за спеціальністю 193 «Геодезія та землеустрій». 

читати далі>>>


ЛЕКЦІЙНЕ ЗАНЯТТЯ (Частина 2)

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 12.05.2023

цй12 травня 2023 р. на платформі Google Meet відбулося лекційне заняття на тему: «Особливості навчання за третім освітньо-науковим спеціальності 193 Геодезія та землеустрій». Розглядалися наступні питання: ....

читати далі>>>


ПРОФОРІЄНТАЦІЙНА РОБОТА

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 12.05.2023

вВикладачі кафедри геоматики, землеустрою та агроменеджменту відвідали Сторожинецький лісовий фаховий коледж та зустрілися з здобувачами вищої освіти за освітньо-кваліфікаційним рівнем фахового молодшого бакалавра. Майбутнім абітурієнтам демонструвалася розроблена освітньо-професійна програма першого (бакалаврського) рівня «Землеустрій та кадастр» та майбутні сфери професійної діяльності.

Професія землевпорядника набуватиме ще більшої актуальності в післявоєнний час. 

читати далі>>>