Новини

Участь в роботі БМАН

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 20.03.2023

18 лютого 2023 року відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту учнівських  науково-дослідних робіт у Буковинській малій академії наук учнівської молоді.  У секції «Агрономія» перше місце здобула робота  Торського Назара, учня 10 класу Кадубовецького  ОЗЗСО на тему «Біологічні особливості та агротехніка вирощування сучасних сортів фундука в умовах Заставнівського фізико-географічного району».

читати далі>>>


Майстер-клас з написання учнівських наукових проектів екологічного спрямування

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 16.03.2023

Масштабний захід відбувся за сприяння Департаменту освіти та науки Чернівецької ОВА в рамках проведення Тижня екології і передбачав роботу як з учителями, так і з зацікавленими учнями.

15 березня 2023 року на кафедру екології та біомоніторингу завітали більше 60 учителів біології, хімії та географії ЗЗСО області та м. Чернівці,  представники позашкілля, близько 70 учнів 8-10 класів. З огляду на сучасні реалії та неспокійний час працювали у змішаному форматі. Мета зустрічі – надихнути творчу молодь та їх наставників долучитися до вирішення сучасних екологічних проблем.

читати далі>>>


Лекція д.б.н., професора Великого М. М.

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa, 15.03.2023

15 березня 2023 року Великий М.М. – д.б.н., професор, завідувач відділу біохімії вітамінів та коензимів Інституту біохімії імені О. В. Палладіна НАН України – прочитав «гостьову» лекцію “Біохімічні функції крові” для магістрантів, які навчаються за ОП «Біохімія та лабораторна діагностика», а також студентів бакалаврату кафедри біохімії та біотехнології.

читати далі>>>


Наші студенти у фіналі конкурсу читців творів Т. Шевченка

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 14.03.2023

Шевченкове слово, українське cлово випромінює світло Перемоги і Свободи. Воно підсилює героїчний чин наших воїнів, є духовним щитом нашої нації, пробуджує почуття національної честі та гідності, поваги й любові до рідної культури, мови, звичаїв. 

9 березня у Блакитній залі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбувся фінал конкурсу читців творів Т. Шевченка, присвячений 209-ій річниці від дня народження нашого генія.

читати далі>>>


РОБОЧЕ ЗАСІДАННЯ ПО ОБГОВОРЕННЮ ОП "ГЕОДЕЗІЯ ТА ЗЕМЛЕУСТРІЙ"

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 07.03.2023

1
На кафедрі геоматики, землеустрою та агроменеджменту, за участі директора навчально-наукового інституту біології, хімії та біоресурсів, професора Михайла Марченка, 7 березня 2023 року відбулася робоча зустріч завідувачів кафедри геоматики, землеустрою та агроменеджменту, професора Руслана Беспалька, та кафедри геодезії, картографії....

читати далі>>>


Нагородження професорки кафедри молекулярної генетики та біотехнології Ірини Панчук

Опубліковано: Козуб Людмила Володимирівна, 05.03.2023

Панчук І.І.1 та 2 березня у Чернівецькому університеті проходила Стратегічна сесія з розвитку педагогічної освіти, у роботі якої взяв участь Міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет. У рамках його перебування було відзначено працівників університету нагородами. Серед них професор кафедри молекулярної генетики та біотехнології, доктор біологічних наук Ірина Панчук, яка була нагороджена грамотою Міністерства освіти та науки. Вітаємо та бажаємо подальшого натхнення та наукових досягнень.

читати далі>>>


Студенти кафедри молекулярної генетики та біотехнології досліджують зміни клімату на базі Кельнського університету

Опубліковано: Козуб Людмила Володимирівна, 02.03.2023

cologne_3Протягом двох тижнів з 16.01 2023 до 28.01.2023 студенти кафедри, що навчаються за магістерською освітньою програмою зі спеціальності «Біологія» Емілія Тімканич, Яна Рильська та Анна Волкова в межах угоди про співробітництво  та обмін студентами  відвідали Біоцентр універитету міста Кельн. Студенти були залучені до курсу «InnoBioDiv - Innovative research on plant-environment interaction in a changing climate combining biology and modern Internet-of-Things technologies».

читати далі>>>


Триває підготовка до нового сезону моніторингу втрат бджолиних колоній

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 01.03.2023

Підготовка до нового сезону моніторингу втрат бджолиних колоній розпочалася з участі національного координатора проф. Марії Федоряк у робочому засіданні моніторингової групи, яка відбулася 8-10 лютого 2023 р. на базі Варшавського університету природничих наук.

читати далі>>>


ПІДПИСАННЯ СПІЛЬНОЇ ДЕКЛАРАЦІЇ

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 01.03.2023

1Кафедра геоматики, землеустрою та агроменеджменту НН інституту біології, хімії та біоресурсів долучилася до підписання декларації про впровадження передового досвіду просторового планування у вищій освіті для інженерів-землевпорядників Підписання спільної декларації 16 університетів планує в майбутньому приєднання інших зацікавлених учасників, оскільки розвиток....

читати далі>>>


Методичний семінар доц. Казіміра І.І. «Мова діаграм»

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 01.03.2023

ч1 березня 2022 р. відбувся методичний семінар доцента кафедри геоматики, землеустрою та агроменеджменту Казіміра І.І. за темою «Мова діаграм». Діаграма (грец. diagramma) – зображення, рисунок, креслення – графічне зображення даних, що дозволяє швидко оцінити декілька величин. Являє собою геометричне символьне зображення інформації із застосування різних прийомів техніки візуалізації.

читати далі>>>