Новини

ПОСВЯТА СТУДЕНТІВ-ХАРЧОВИКІВ

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 12.10.2022

 Традиційно на початку жовтня відбулась посвята першокурсників спеціальності "Харчові технології". З вступним вітальним словом виступив завідувач кафедри, професор Ігор Михайлович Кобаса і побажав студентам натхнення в навчанні, допитливості, реалізації задумів і мрій та активної громадянської позиції.

Після конкурсів, змагань та випробувань майбтні фахівці склали студентську присягу та отримали приємні бонуси від 

читати далі>>>


Посвята студентів-харчовиків

Опубліковано: Адміністратор ХіЕХП, 12.10.2022

 Традиційно на початку жовтня відбулась посвята першокурсників спеціальності "Харчові технології". З вступним вітальним словом виступив завідувач кафедри, професор Ігор Михайлович Кобаса і побажав студентам натхнення в навчанні, допитливості, реалізації задумів і мрій та активної громадянської позиції.

Після конкурсів, змагань, випробувань майбтні фахівці склали студентську присягу та отримали приємні бонуси від 

читати далі>>>


НАУКОВО-ПРАКТИЧНИЙ СЕМІНАР «СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ У ГАЛУЗІ СЕО ТА ОВД»

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 10.10.2022

У п’ятницю 7 жовтня 2022 р. студенти та викладачі кафедри екології та біомоніторингу взяли участь у науково-практичному семінарі «Сучасні тенденції у галузі СЕО та ОВД». Актуальність заходу продиктована сучасними змінами у законодавстві України, які пов’язані із Євроінтеграцією держави.

читати далі>>>


Співпраця з німецьким університетом: навчання студентів, стажування викладачів та наукові дослідження

Опубліковано: Іщенко Ольга Олегівна, 10.10.2022

Протягом серпня та вересня 2022 року професор кафедри молекулярної генетики та біотехнології Ірина Панчук на запрошення німецьких колег відвідала Біоцентр університету міста Кельн (Німеччина). Під час візиту було досліджено вплив факторів довкілля на водний обмін, мінеральне живлення рослин та мікроорганізми ризосфери з використанням робототехніки та інших сучасних методів біології та біоінформатики.

читати далі>>>


Компостувати – це просто!!!

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 07.10.2022

06.10.2022 відбулася зустріч проф. Марії ФЕДОРЯК та доц. Галини МОСКАЛИК з учнями та вчителями Глибоцького ліцею. Мета зустрічі започаткувати новий спільний екологічний проект. Втілити цю ідею в життя стало можливим завдяки співпраці з агрохолдингом «Континентал Фармерз Груп». Як результат кафедра екології та біомоніторингу отримала два контейнери для компостування.

читати далі>>>


Студенти-харчовики ознайомилися з роботою випробувальної лабораторію ДП «Буковинастандартметрологія»

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 03.10.2022

В рамках курсу «Технологічна експертиза харчової продукції» відбулась екскурсія студентів 4 курсу спеціальності 181 «Харчові технології» до випробувальної лабораторії ДП «Буковинастандартметрологія». Студенти на практиці побачили як працює лабораторія, ознайомилися з основними напрямками роботи, обладнанням, вимогами, які висуваються до акредитованих лабораторій, персоналу, особливостями ведення необхідної

читати далі>>>


Теорія і практика крокують разом!

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 03.10.2022

29 вересня відбулася цікава та пізнавальна подорож студентів і викладачів кафедри екології та біомоніторингу до НПП Хотинський та Дендропарку в м. Хотин в рамках дисциплін "Організація та управління природоохоронною діяльністю" та "Екологія інвазій"

читати далі>>>


СТУДЕНТИ БІОХІМІКИ СЕРЕД НАЙКРАЩИХ

Опубліковано: Стус Юля Валеріївна, 03.10.2022

 Міністерством освіти і науки України опубліковано список здобувачів фахової передвищої та вищої освіти, яким призначено іменну академічну стипендію Верховної Ради України на 2022/2023 навчальний рік за високі  освітні досягнення та здобутки у науково-дослідницькій діяльності.

Згідно з  наказом  Міністерства освіти і науки України від 27 вересня 2022 року №861 «Про призначення іменних академічних стипендій Верховної ради України здобувачам фахової передвищої та вищої освіти на 2022/2023 навчальний рік» 172 студенти українських закладів фахової передвищої та вищої освіти протягом навчального року отримуватимуть іменні академічні стипендії Верховної ради України.

читати далі>>>


Науково-практична конференція "Педагог-позашкільник": вклад кафедри екології та біомоніторингу

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 29.09.2022

Кафедра екології та біомоніторингу долучилася до організації науково-практичної конференції "Педагог-позашкільник", яка відбулася 29 вересня на базі КО " ЧОЦЕНТУМ". Проф. Марія Федоряк розповіла про розроблену в ході виконання Екопроекту від посольства Фінляндії в Україні програму неформальної екологічної освіти і представила освітянам області робочий зошит "Збереження біорізноманіття: знати і діяти".

читати далі>>>


Нові вершини науковців кафедри екології та біомоніторингу!

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 27.09.2022

Вітаємо доцента кафедри екології та біомоніторингу Ірину Ситнікову із отриманням Подяки Міністерства освіти і науки України "За сумлінну та бездоганну працю, плідну педагогічну діяльність, високі досягнення у навчанні та вихованні учнівської молоді" за підписом міністра Сергія Шкарлета.

Ірина Олександрівна була науковим керівником Максима Лупула, учня 8 класу багатопрофільного ліцею «Престиж», який із науково-дослідною роботою «Аналіз якості нафтосорбентів природного походження» зайняв друге місце в секції «Екологія» на ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідних проектів Малої Академії Наук України.


читати далі>>>