Новини

День відкритих дверей-2023 на кафедрі екології та біомоніторингу

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 03.04.2023

З 13.03.2023 по 23.03.2023 на кафедрі екології та біомоніторингу відбулися зустрічі викладачів, співробітників, студентів із учнями 10-11 класів ліцею №3 медичного профілю та багатопрофільного ліцею №11 «Престиж» м. Чернівці у рамках проведення Тижня Екології.

Ліцеїсти ознайомилися із науковими напрямками досліджень, особливостями навчання та специфікою практичної підготовки студентів за спеціальністю «Екологія».

 

читати далі>>>


Зустріч студентів-біотехнологів із потенційними роботодавцями

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa, 03.04.2023

 23 березня в рамках вивчення курсу «Контроль якості продукції біотехнологічних виробництв» студенти 407 групи спеціальності «Біотехнології та біоінженерія» відвідали випробувальну лабораторію Державного підприємства «Чернівецький регіональний науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації».

читати далі>>>


ОБГОВОРЕННЯ ПРОЕКТУ СТАНДАРТУ ТА ОП

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 01.04.2023

130 березня 2023 р. співробітники кафедри геоматики, землеустрою та агроменеджменту прийняли участь у заході присвяченому оптимізації ОПП зі спеціальності 193 "Геодезія та землеустрій"з урахуванням досвіду та особливостей спеціалізації Одеського державного аграрного університету. 

читати далі>>>


Відновив роботу студентський науковий гурток "Харчові технології"

Опубліковано: Адміністратор ХіЕХП, 30.03.2023

 Після вимушеної перерви поновив роботу студентський науковий гурток "Харчові технології". Оскільки весна - час плідної праці та сезон наукових конференцій, захистів кваліфікаційних робіт, то на засіданні гуртка говорили про способи графічного представлення результатів досліджень. Таблиці, класичні графіки залежності, профілограми та діаграми і, звісно, технологічні схеми.

читати далі>>>


В гостях у рідній школі

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 28.03.2023

Кандидат біологічних наук, старший науковий співробітник кафедри екології та біомоніторингу Шпак Ярослав Васильович провів урок екології для учнів 11 класу своєї рідної школи в селі Старі Кути Косівського району Івано-Франківської області. Молодий науковець поставив собі за мету ознайомити майбутніх випускників і потенційних абітурієнтів з основами класичної біоекології та навчити уникати часто повторюваних помилок, які поширені в засобах масової інформації. Учні були приємно вражені коротким, цікавим  і водночас змістовним уроком, а найбільше їм сподобалась презентація з кольоровими фото автора та GIF-анімаціями.

читати далі>>>


ТВІЙ ВНЕСОК-ВАЖЛИВИЙ. Збір на особистий захист, авто та військове спорядження

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 23.03.2023

Василь Федоряк – випускник біологічного факультету, є креативним директором одного з рекламних агенств в Чернівцях. Займається розробкою логотипів, пише вірші та є надійною опорою для своєї сім’ї. Проте війна внесла нові корективи в житті Василя та його побратимів, зараз їм необхідна наша допомога.

Тому кафедра екології та біомоніторингу закликає долучитися до збору коштів. Кожна гривня важлива, оскільки переважна більшість великих зборів складається з невеликих донатів.

читати далі>>>


Зустріч зі стейкхолдером

Опубліковано: Стус Юля Валеріївна, 22.03.2023

  За ініціативи проєктної групи освітньо-професійної програми «Біохімія та лабораторна діагностика» другого (магістерського) рівня вищої освіти на кафедрі біохімії та біотехнології відбулася зустріч студентів четвертого і п’ятого курсів спеціальності 091 Біологія ННІБХБ ЧНУ з генеральним директором Державної установи «Чернівецький обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» к.м.н. Гопко Н.В. з метою обговорення змісту наявної ОПП спеціальності та можливих її змін.

читати далі>>>


Формування фахових навичок в польових умовах

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 21.03.2023

В процесі підготовки здобувачів за першим (бакалаврським) рівнем вищої освіти, навчання яких здійснюється за ОП «Технології виробництва та агроменеджмент» (спеціальності 201-Агрономія) велика увага надається оволодінню фаховими навичками. У рамках навчальної дисципліни «Плодівництво» студенти знайомляться із особливостями біології основних груп плодово-ягідних культур, їх морфологією та онтогенезом. На практичних заняттях на основі отриманих теоретичних знань студенти вчаться керувати процесами росту і розвитку рослин з метою регулювання їх продуктивності та врожайності.

читати далі>>>


УЧАСТЬ СТУДЕНТІВ КАФЕДРИ У ВСЕУКРАЇНСЬКОМУ КОНКУРСІ СТУДЕНТСЬКИХ НАУКОВИХ РОБІТ

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 20.03.2023

17 березня 2023 р. на кафедрі екології та біомоніторингу заслухали доповіді за результатами наукових досліджень і визначили переможців щорічного Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт серед студентів спеціальності 101 «Екологія». Відповідно до наказу МОНУ цього року проводиться лише І тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт на базі кожного ВУЗу, який зазвичай проходив для студентів спеціальності «Екологія» у м. Полтава.

читати далі>>>


Зустріч майбутніх агрономів із потенційними працедавцями

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 20.03.2023

17 березня 2023 року на кафедрі геоматики, землеустрою та агроменеджменту відбулась зустріч директора філії «Перспектив» ПрАТ«Зернопродукт МХП» Івана Боти та бізнес партнера з персоналу Валерія Кузьмінського із студентами, які навчаються за ОП «Технології виробництва та агроменеджмент». 

Іван Бота презентував студентам очолюване підприємство, розповів про інновації та тренди у агросфері, пояснив привабливість для інвестицій та розвитку. Головний акцент був зроблений на можливостях та перспективах, що відкриваються для молодих спеціалістів у агрохолдингу. Валерій Кузьмінський зупинився на особливостях працевлаштування та технологіях оцінки професійних навичок, а також підказав цікаві моменти, на які рідко звертають увагу претенденти на вакансії.

 

читати далі>>>