Новини

Літнє стажування в університеті Британської Колумбії у Ванкувері

Опубліковано: Козуб Людмила Володимирівна, 27.10.2022

Анна1Студентка кафедри Анна Волкова отримала стипендію за програмою MITACS для проходження практики у червні –серпні 2022 р. в UBC – університеті Британської Колумбії у Ванкувері (Канада). Під час проходження практики Анна була залучена до проєкту «Regulation of cellulose production in plants», який виконувався у лабораторії професора Geoffrey Wasteneys. Студентка успішно застосовувала методики, якими оволоділа під час навчання на кафедрі молекулярної генетики та біотехнології ЧНУ, а також ознайомилась з новітніми сучасними методами досліджень, як наприклад, CRISP/CAS, очищення білку методом афінної хроматографії та ін. 

читати далі>>>


Студенти інституту відвідали Центр СНІДу

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa, 26.10.2022

 Для студентів інституту спеціальностей «Біологія» та «Середня освіта (біологія та здоров’я людини)» було проведено екскурсію до Чернівецького обласного центру з профілактики та боротьби зі СНІДом (Центру СНІДу) в рамках навчальної програми нормативного курсу «Вірусологія». Фахівці центру, значна частина яких є випускниками нашого інституту, ознайомили студентів з новітніми методами діагностики вірусних інфекцій.

 

читати далі>>>


Поповнення скарбнички нагород НАУКОВЦІВ КАФЕДРИ ЕКОЛОГІЇ ТА БІОМОНІТОРИНГУ

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 21.10.2022

Вітаємо доцента кафедри екології та біомоніторингу Галину МОСКАЛИК із отриманням Подяки Міністерства освіти і науки України "За ініціативу та наполегливість, високий професіоналізм, сумлінне виконання службових обов'язків та вагомий особистий внесок у розвиток сфери освіти і науки України" за підписом міністра Сергія Шкарлета.

читати далі>>>


Заняття у бібліотеці

Опубліковано: Адміністратор ХіЕХП, 19.10.2022

Заняття на тему «Структура закладу вищої освіти. Бібліотека закладу вищої освіти, її організаційно-функціональна структура»  для студентів І курсу спеціальності 181-Харчові технології проведено у бібліотеці університету (освітня компонента «Вступ до харчових технологій: практичні та теоретичні аспекти»). Досвідчені фахівці детально ознайомили зі структурою бібліотеки, у доступній формі подали характеристику кожного відділу. 

читати далі>>>


Міжнародний форум із біологічної науки в ДНУ

Опубліковано: Козуб Людмила Володимирівна, 16.10.2022

con16-7 жовтня на базі Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара у дистанційному форматі відбулася VI Міжнародна наукова конференція «Актуальні проблеми біохімії, клітинної біології та фізіології.» в якій взяла участь доцент кафедри молекулярної генетики та біотехнології, кандидат біологічних наук Л.С. Язловицька.

читати далі>>>


КРУГЛИЙ СТІЛ «СУЧАСНІ ВИКЛИКИ ДО ПІДГОТОВКИ ФАХІВЦІВ З ГЕОДЕЗІЇ ТА ЗЕМЛЕУСТРОЮ»

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 14.10.2022

13 жовтня 2022 року викладачі кафедри Геоматики, землеустрою та агроменеджменту прийняли участь у круглому столі на тему: "Сучасні виклики у підготовці фахівців з геодезії та землеустрою" (форматі відеоконференції на платформі ZOOM).

Організатором заходу виступили – Київський національний університет будівництва і архітектури, факультет Геоінформаційних систем та управління територіями, кафедра Землеустрою і кадастру. Метою круглого столу: обговорити шляхи розвитку спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» в умовах нових викликів в топографо-геодезичній, землевпорядній та містобудівній сферах діяльності.

читати далі>>>


МІЖНАРОДНА НАУКОВА КОНФЕРЕНЦІЯ УКРАЇНСЬКОГО ТОВАРИСТВА ГЕНЕТИКІВ І СЕЛЕКЦІОНЕРІВ ІМЕНІ М.І. ВАВИЛОВА

Опубліковано: Козуб Людмила Володимирівна, 13.10.2022

Aconitum3-5 жовтня 2022 року в м. Умань відбулася XVІІ Міжнародна наукова конференція «Фактори експериментальної еволюції організмів», присвячена 200-річчю від дня народження Г.Й. Менделя та вшануванню пам’яті І.С. Косенка. На конференції взяли участь завідувач кафедри молекулярної генетики та біотехнології,  доктор.біол. наук. Р. А. Волков та старший науковий співробітник кафедри молекулярної генетики та біотехнології,  кандидат біол. наук. Ю.О. Тинкевич.

читати далі>>>


ПОСВЯТА СТУДЕНТІВ-ХАРЧОВИКІВ

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 12.10.2022

 Традиційно на початку жовтня відбулась посвята першокурсників спеціальності "Харчові технології". З вступним вітальним словом виступив завідувач кафедри, професор Ігор Михайлович Кобаса і побажав студентам натхнення в навчанні, допитливості, реалізації задумів і мрій та активної громадянської позиції.

Після конкурсів, змагань та випробувань майбтні фахівці склали студентську присягу та отримали приємні бонуси від 

читати далі>>>


Посвята студентів-харчовиків

Опубліковано: Адміністратор ХіЕХП, 12.10.2022

 Традиційно на початку жовтня відбулась посвята першокурсників спеціальності "Харчові технології". З вступним вітальним словом виступив завідувач кафедри, професор Ігор Михайлович Кобаса і побажав студентам натхнення в навчанні, допитливості, реалізації задумів і мрій та активної громадянської позиції.

Після конкурсів, змагань, випробувань майбтні фахівці склали студентську присягу та отримали приємні бонуси від 

читати далі>>>


НАУКОВО-ПРАКТИЧНИЙ СЕМІНАР «СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ У ГАЛУЗІ СЕО ТА ОВД»

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 10.10.2022

У п’ятницю 7 жовтня 2022 р. студенти та викладачі кафедри екології та біомоніторингу взяли участь у науково-практичному семінарі «Сучасні тенденції у галузі СЕО та ОВД». Актуальність заходу продиктована сучасними змінами у законодавстві України, які пов’язані із Євроінтеграцією держави.

читати далі>>>