Новини

Нагородження професорки кафедри молекулярної генетики та біотехнології Ірини Панчук

Опубліковано: Козуб Людмила Володимирівна, 05.03.2023

Панчук І.І.1 та 2 березня у Чернівецькому університеті проходила Стратегічна сесія з розвитку педагогічної освіти, у роботі якої взяв участь Міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет. У рамках його перебування було відзначено працівників університету нагородами. Серед них професор кафедри молекулярної генетики та біотехнології, доктор біологічних наук Ірина Панчук, яка була нагороджена грамотою Міністерства освіти та науки. Вітаємо та бажаємо подальшого натхнення та наукових досягнень.

читати далі>>>


Студенти кафедри молекулярної генетики та біотехнології досліджують зміни клімату на базі Кельнського університету

Опубліковано: Козуб Людмила Володимирівна, 02.03.2023

cologne_3Протягом двох тижнів з 16.01 2023 до 28.01.2023 студенти кафедри, що навчаються за магістерською освітньою програмою зі спеціальності «Біологія» Емілія Тімканич, Яна Рильська та Анна Волкова в межах угоди про співробітництво  та обмін студентами  відвідали Біоцентр універитету міста Кельн. Студенти були залучені до курсу «InnoBioDiv - Innovative research on plant-environment interaction in a changing climate combining biology and modern Internet-of-Things technologies».

читати далі>>>


Триває підготовка до нового сезону моніторингу втрат бджолиних колоній

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 01.03.2023

Підготовка до нового сезону моніторингу втрат бджолиних колоній розпочалася з участі національного координатора проф. Марії Федоряк у робочому засіданні моніторингової групи, яка відбулася 8-10 лютого 2023 р. на базі Варшавського університету природничих наук.

читати далі>>>


ПІДПИСАННЯ СПІЛЬНОЇ ДЕКЛАРАЦІЇ

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 01.03.2023

1Кафедра геоматики, землеустрою та агроменеджменту НН інституту біології, хімії та біоресурсів долучилася до підписання декларації про впровадження передового досвіду просторового планування у вищій освіті для інженерів-землевпорядників Підписання спільної декларації 16 університетів планує в майбутньому приєднання інших зацікавлених учасників, оскільки розвиток....

читати далі>>>


Методичний семінар доц. Казіміра І.І. «Мова діаграм»

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 01.03.2023

ч1 березня 2022 р. відбувся методичний семінар доцента кафедри геоматики, землеустрою та агроменеджменту Казіміра І.І. за темою «Мова діаграм». Діаграма (грец. diagramma) – зображення, рисунок, креслення – графічне зображення даних, що дозволяє швидко оцінити декілька величин. Являє собою геометричне символьне зображення інформації із застосування різних прийомів техніки візуалізації.

читати далі>>>


Пам'яті учителя

Опубліковано: Адміністратор ХіЕХП, 28.02.2023

На 28 лютого 2023 припала річниця відходу в інші світи доктора хімічних наук, професора Панчука Олега Ельпідефоровича. Кажуть «незамінних людей немає». Але якщо осягнути все зроблене на науковій та освітянській ниві цією неординарною особистістю, то стане зрозумілою багато в чому його унікальність. Місто встигло визнати Олега Ельпідефоровича Почесним громадянином Чернівців. Його роль у суспільному житті Чернівців, Буковини, України вимагає окремого розгляду і глибокої вдячності. Ми ж зосередимось на переліках-штрихах вкладу нашого Учителя в розвиток кафедри неорганічної хімії, хімічного факультету, Чернівецького Університету, за що він і отримав звання Почесного професора ЧНУ.

читати далі>>>


Залучення учнівської молоді до дослідницької діяльності

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 23.02.2023

Мала академія18 лютого 2023 року в режимі онлайн відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідних робіт команди Буковинської малої академії наук учнівської молоді. Викладачі нашого Інституту взяли участь у роботі журі конкурсу. Змагання проводилося в атмосфері доброзичливості. Крім того науковці Інституту допомогли школярам у підготовці їхніх наукових робіт.  З 35 робіт відділення хімії та біології, екології та аграрних наук, які були представлені на цей захід, 20 стали переможцями, серед яких 18 призових місць було у підопічних науковців нашого Інституту: 

 

читати далі>>>


МАЙСТЕР-КЛАС ВІД ЕКОЛОГІВ ПЕДАГОГАМ ПОЗАШКІЛЛЯ

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 09.02.2023

7.02.2023 р. на базі Чернівецького обласного центру еколого- натуралістичної творчості учнівської молоді відбулося розширене методичне об’єднання педпрацівників закладів позашкільної освіти, в межах якого к.б.н. Тетяна ФИЛИПЧУК провела майстер-клас з основ застосування інформаційно-комунікативних технологій.

читати далі>>>


Методичний семінар доц. Гуцула Т.В. «Концепції та метафори в презентаціях»

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 08.02.2023

ф8 лютого 2023 р. відбувся методичний семінар доцента кафедри геоматики, землеустрою та агроменеджменту Гуцула Т.В. за темою «Концепції та метафори в презентаціях». Кожна людина, зайнята у сфері бізнесу, прямо чи опосередковано стикається з діловим спілкуванням. Від володіння цією наукою, залежить подальший успіх її професійної діяльності...

читати далі>>>


Моніторинг ОПП для студентів другого (магістерського) освітнього рівня кафедри екології та біомоніторингу

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 05.02.2023

1 лютого 2023 року на кафедрі екології та біомоніторингу відбулося обговорення діючої ОПП "Екологія" та Проєкту ОПП "Екологія і агроекопослуги" зі стейкхолдерами різних секторів: роботодавцями, науковою спільнотою, представниками влади, студентами кафедри. З огляду на складну ситуацію в енергосистемі країни, зустріч провели у змішаному режимі.

читати далі>>>