Новини

Добрі традиції на Великдень. Писанкарство.

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 26.04.2022

Напередодні свята Великодня доцентом кафедри Кондрачук Іриною Володимирівною організовано цікаву онлайн-зустріч за участю студентів 124 групи спеціальності – Харчові технології. Здавна відомо, що традиції – це не просто історія наших предків, це елементи цілої культури, що передаються від покоління до покоління і зберігаються століттями. Рід наш, український, багатий на традиції й обряди, прекрасний духовністю. Тому, збагачуючи їх, ми бережливо передаємо найцінніші надбання майбутньому поколінню.

читати далі>>>


Створення об'єктів ПЗФ очима практика з багаторічним досвідом – розширений науково-практичний семінар у рамках дисципліни "Заповідна справа і екомережа"

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 25.04.2022

22 квітня студенти-екологи (не лише 103 групи, але й з інших курсів) мали можливість поспілкуватися з к.г.н. Віталієм Павловичем Коржиком, заступником директора з науково-дослідної роботи НПП «Хотинський». 

Віталій Павлович не лише відомий науковець краю, автор численних публікацій (понад 350 у різних галузях екології та природокористування), але й практик заповідної справи з багаторічним досвідом. Він особисто долучився до ініціації і створення 80 об'єктів ПЗФ краю.

читати далі>>>


Підготовка до нового сезону моніторингу COLOSS в умовах війни

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 22.04.2022

В умовах війни в Україні організація моніторингового сезону має особливості та відбувається складно.
14-16 лютого національний координатор проф. Марія Федоряк і аспірант кафедри Олександр Шкробанець дистанційно взяли участь у щорічному онлайн-семінарі національних координаторів “COLOSS Monitoring e-Workshop 2022”.

читати далі>>>


Обговорення змін до ОПП «Біохімія та лабораторна діагностика»

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa, 20.04.2022

 

20 квітня 2022 р. на кафедрі біохімії та біотехнології відбулося обговорення можливих змін до ОПП «Біохімія та лабораторна діагностика» другого (магістерського) рівня вищої освіти зі спеціальності 091 – біологія із залученням стейкхолдерів.

 

 

читати далі>>>


ПЕРЕМОГА В ГААЗІ !

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 19.04.2022

1У перший день змагань Invictus Games (Ігри Нескорених) 17 квітня 2022 року українська збірна виборола 4 медалі. 

Одну з яких здобув «Нескорений на полі бою, на спортивній арені, у житті» - студент 405С групи, кафедри землевпорядкування та кадастру Навчально-наукового інституту біології, хімії та біоресурсів –  Герецун Іван Якович, який здобув бронзу за стрибки у довжину (результат – 5,10 метрів) на «Іграх нескорених», що тривають у Гаазі.

читати далі>>>


Вебінар для вступників 2022: «Як писати мотиваційний лист»

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 19.04.2022

Вебінар відбудеться 19 квітня 2022 року о 16:00
Вебінар є безкоштовним
 
На вебінарі Ви дізнаєтесь:
• Що таке мотиваційний лист і навіщо він потрібен?
• Як написати хороший мотиваційний лист для вступу до університету?
• Які вимоги ставляться до мотиваційних листів?
• Якою має бути структура мотиваційного листа?

Цього року випадках вперше потрібно буде подавати для вступу мотиваційний лист.

читати далі>>>


ВЕБІНАР "Земельні відносини в умовах воєнного часу"

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 13.04.2022

13 квітня 2022 року викладачі кафедри землевпорядкування та кадастру приняли участь у вебінарі: "Земельні відносини в умовах воєнного часу: ключові завдання та правові новели".

Розглядались питання: Чому земельне законодавство в умовах воєнного часу потребує змін?

читати далі>>>


Наукові пікніки

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa, 12.04.2022

       Використання едьютейнмент-технологій під час відкритих науково-пізнавальних популяризаційних заходів проводяться з метою зацікавлення молоді наукою, профорієнтації випускників шкіл, підняття професійного іміджу науковця та ознайомлення широкого загалу із досягненнями науки в цілому та біології зокрема.

      Тому кафедра біохімії та біотехнології активно долучилася до проведення наукового пікніку для дітей тимчасово переміщених осіб, який відбувся 9 квітня за ініціативи Ради молодих вчених нашого університету.

  

читати далі>>>


Відійшов у вічність Степан Степанович Костишин

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 12.04.2022

З глибоким смутком сповіщаємо про велику втрату. Сьогодні, 12 квітня 2022 року, відійшов у вічність Степан Степанович Костишин, засновник кафедри екології та біомоніторингу, доктор біологічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, академік Академії Наук Вищої Школи України, ректор Чернівецького національного університету з 1987 по 2001 рік.

читати далі>>>


Наука навколо нас

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 11.04.2022

Наука буквально усюди навколо нас! Наука – це не просто складні та занудні обрахунки та формули, щось недосяжне; вона може бути більш простою, веселою і яскравою. Особливо цікавою є наука, коли демонстрації проходять на природі, у вигляді пікніку, із залученням до проведення експериментів будь-кого, незалежно від віку чи статусу, всіх, хто вірить у науку, поважає її й цікавиться новітніми науковими досягненнями.

У суботу, 9 квітня, о 13:00 на території спортивного майданчика, який знаходиться в студмістечку, відбувся науковий пікнік для дітей, евакуйованих з небезпечних та тимчасово окупованих регіонів нашої держави, які наразі проживають у Чернівцях.

читати далі>>>