Новини

ЕКОВІКЕНД В КАРПАТАХ

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 21.12.2021

9-12 грудня 2021 р. підведено підсумки першого етапу екологічного проекту «Збере-ження біорізноманіття: знати і діяти. Програма неформальної освіти для підлітків» благодійного фонду “Карітас Чернівці” від посольства Фінляндії в Україні (керівник – проф. Марія ФЕДОРЯК). На ЕкоВікенд в Карпатах зібралися команди з Дитячих цен-трів Карітас міст Львівської, Волинської, Дніпропетровської, Полтавської та Черніве-цької областей. Приїхало понад 60 учасників

читати далі>>>


До кожної дитини має прийти Святий Миколай!

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 19.12.2021

Справді велике щастя коли у тебе є родина, тепло і затишок.  Коли є вірні друзі, що розуміють, радіють і підтримують. Коли є можливість здобувати освіту, ти здоровий, сильний і впевнений в собі. Ти можеш водити авто і займатись спортом, ти маєш право і можливість вибирати свій шлях, бо перед тобою відкриті всі дороги життя…Цінність всього цього  розумієш, нажаль, не завжди.

Вкотре, і ще більш ґрунтовніше аналізуєш своє щоденне життя, відносини з батьками, можливість бути студентом, коли бачиш ці сповнені надій очі дітей, які ніколи не матимуть всього цього. В них є СЬОГОДНІ, яким буде завтра – не знає ніхто!

Наші, сильні духом хлопці, щороку відвідуючи дитячі будинки приховують сльози, а дівчата сліз не стримують. Забути оченята цих дітей уже ніколи не вдасться, та чи маємо право забувати?!

читати далі>>>


ЗАХИСТ ОЗНАЙОМЛЮВАЛЬНОЇ ПЕДАГОГІЧНОЇ ПРАКТИКИ У СТУДЕНТІВ 302 ГРУПИ СПЕЦІАЛЬНОСТІ 014.05 СЕРЕДНЯ ОСВІТА (БІОЛОГІЯ ТА ЗДОРОВ’Я ЛЮДИНИ)

Опубліковано: Волуца Олена Дмитрівна, 17.12.2021

    16 грудня 2021 року на кафедрі ботаніки, лісового і садово-паркового господарства відбувся захист ознайомлювальної педагогічної практики у студентів 302 групи спеціальності 014.05 Середня освіта (Біологія та здоров’я людини) в режимі онлайн-зустрічі.

    Студенти проходили практику у загальноосвітніх закладах м. Чернівці та за місцем проживання студентів протягом першого семестру 2021-2022 навчального року. Під час практики студенти мали можливість ознайомитись з сучасним педагогічним досвідом та особливостями його застосування в навчальному процесі. На ознайомлювальній педагогічній практиці студенти змогли порівняти різні методологічні підходи та форми і засоби проведення занять, визначити їх ефективність та доцільність застосування в умовах дистанційного та очного навчання.

читати далі>>>


Захист педагогічної практики у студентів 402 групи спеціальності 014.05 Середня освіта (Біологія та здоров’я людини)

Опубліковано: Волуца Олена Дмитрівна, 16.12.2021

15 грудня 2021 року на кафедрі ботаніки, лісового і садово-паркового господарства відбувся захист педагогічної практики у студентів 402 групи спеціальності 014.05 Середня освіта (Біологія та здоров’я людини). Практика тривала з 15 листопада до 10 грудня у закладах загальної середньої освіти, які працювали за змішаною формою навчання. Під час захисту студенти відзначили важливість практичного досвіду проведення уроків і виховних заходів у закладах освіти, оцінили значення ґрунтовних знань із біологічних і педагогічних дисциплін, проаналізували переваги і недоліки дистанційного і аудиторного навчання.

читати далі>>>


Участь у хакатоні #Green4Europe

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 15.12.2021

8 грудня відбувся міжнародний хакатон #Green4Europe, присвячений інноваціям для просування цілей сталого розвитку. Наша колега Оксана Баглей приймала участь у складі міжнародної команди «Dvichi», яка просувала ідею створення маркет-платформи для налагодження комунікації між дизайнерами-текстильною промисловістю-звичайними людьми з метою вторинного використання текстилю. 

читати далі>>>


Стандартизація, сертифікація та метрологія як основа забезпечення якості продукції

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 06.12.2021

Сьогодні для України актуальне завдання – впровадження сучасних механізмів управління якістю харчової продукції. Для успішної діяльності кожної галузі виробництва необхідний також комплекс метрологічного і нормативного забезпечення відповідних показників. Із удосконаленням управління якістю виробництва харчової продукції нерозривно пов’язаний розвиток метрології, стандартизації та сертифікації. Саме такій важливій темі була присвячена зустріч-лекція для студентів

читати далі>>>


Конкурс-акція "Ґрунти крізь призму рифм"

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 06.12.2021

Вже стало доброю традицією у членів Студентського наукового товариства імені П.О. Кучинського, кафедри агротехнологій та ґрунтознавства, готувати оригінальні популяризаційні акції до Міжнародного дня грунту. Цьогоріч, студенти вирішили започаткувати проєкт "Ґрунти крізь призму рифм" і записали оригінальний ролик, в якому у віршованій формі продекламовані всі глобальні функції грунтів. До речі, вірш написаний викладачкою кафедри Тетяною Іванівною Цвик.

Проєкт передбачає створення оригінального популяризаційного формату, до якого можуть долучитись всі бажаючі. Для цього треба написати власну або знайти і продекламувати будь-яку поезію на "грунтову" тематику. Всі учасники проєкту будуть відзначені, а автора ролика, що набере найбільшу кількість переглядів та схвальних відгуків, буде премійовано. Для ознайомлення з форматом і умовами конкурсу, тисніть читати далі.

 

читати далі>>>


З Міжнародним днем грунту!

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 04.12.2021

Понад 1,5 мільярда людей у ​​всьому світі зазнають суттєвих труднощів при вирощуванні продовольства у зв'язку з деградацією ґрунтів. 

Засолення та содіфікація ґрунтів є основними деградаційними процесами, що призводять до ушкодження екосистем. Ці явища визнані одними з найважливіших проблем на глобальному рівні для сільського господарства, для забезпечення безпеки та стійкості в засушливих та напівзасушливих регіонах.

читати далі>>>


Зустріч з технологом та власником крафтової броварні

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 02.12.2021

Вчора відбулась цікава лекція запрошеного спікера, технолога та власника крафтової броварні "Red Hops" Корнічука Максима. Пан Максим розповів студентам і викладачам кафедри про особливості крафтового пивоваріння, географічні, кліматичні та історичні фактори походження різних видів хмільного напою та власне технологію виготовлення та зберігання. Значну  

читати далі>>>


Особливості навчання для магістрів-екологів закордоном

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 01.12.2021

На кафедрі екології та біомоніторингу 30.11.2021 р. проведено он-лайн зустріч з магістранткою 603 групи Оленою БОРУК, яка наразі навчається за магістерською програмою в Université Grenoble Alpes (Франція). Зустріч пройшла у форматі науково-методичного семінару, під час якого викладачі та студенти-магістранти кафедри мали змогу ознайомитися з особливостями навчального процесу у Франції.

читати далі>>>