Новини

Наукові пікніки

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa, 12.04.2022

       Використання едьютейнмент-технологій під час відкритих науково-пізнавальних популяризаційних заходів проводяться з метою зацікавлення молоді наукою, профорієнтації випускників шкіл, підняття професійного іміджу науковця та ознайомлення широкого загалу із досягненнями науки в цілому та біології зокрема.

      Тому кафедра біохімії та біотехнології активно долучилася до проведення наукового пікніку для дітей тимчасово переміщених осіб, який відбувся 9 квітня за ініціативи Ради молодих вчених нашого університету.

  

читати далі>>>


Відійшов у вічність Степан Степанович Костишин

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 12.04.2022

З глибоким смутком сповіщаємо про велику втрату. Сьогодні, 12 квітня 2022 року, відійшов у вічність Степан Степанович Костишин, засновник кафедри екології та біомоніторингу, доктор біологічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, академік Академії Наук Вищої Школи України, ректор Чернівецького національного університету з 1987 по 2001 рік.

читати далі>>>


Наука навколо нас

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 11.04.2022

Наука буквально усюди навколо нас! Наука – це не просто складні та занудні обрахунки та формули, щось недосяжне; вона може бути більш простою, веселою і яскравою. Особливо цікавою є наука, коли демонстрації проходять на природі, у вигляді пікніку, із залученням до проведення експериментів будь-кого, незалежно від віку чи статусу, всіх, хто вірить у науку, поважає її й цікавиться новітніми науковими досягненнями.

У суботу, 9 квітня, о 13:00 на території спортивного майданчика, який знаходиться в студмістечку, відбувся науковий пікнік для дітей, евакуйованих з небезпечних та тимчасово окупованих регіонів нашої держави, які наразі проживають у Чернівцях.

читати далі>>>


Наукові пікніки повертаються заради дітей!

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 11.04.2022

Викладачі та студенти кафедри екології та біомоніторингу прийняли участь у науковому пікніку, який за ініціативи Ради молодих учених ЧНУ імені Юрія Федьковича, організували для дітей родин, евакуйованих з небезпечних і тимчасово окупованих регіонів нашої країни та наразі проживають у м. Чернівці.

читати далі>>>


40 днів тому відійшла у вічність людина щирої душі та відкритого серця – Га­лина Павлівна Славетна

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 11.04.2022

Все її життя було пов’язане з біологічним факультетом Чернівецького національного університету. Тут вона навчалась як студентка, потім тривалий час працювала в проблемній науково-дослідній лабораторії, а пізніше – ме­тодистом методичного кабінету. Відповідальна, дисциплінована, охайна і скрупульозна – такою запам’ятали її співробітники.

читати далі>>>


Зустріч з Науковою малечею

Опубліковано: Іщенко Ольга Олегівна, 10.04.2022

fotoСаме так можна назвати дітей, що відвідали наукові пікніки, які відбулися 9 квітня.

Чому діти схожі на батьків, чому такий різноманітний рослинний та тваринний світ, чому рослини зелені, як живуть бджоли і як вони роблять мед? Як починається наука і справжнє наукове дослідження? Співробітники та студенти кафедри молекулярної генетики та біотехнології дали відповіді на ці та інші запитання на «наукових пікніках» для дітей переселенців. 

читати далі>>>


Милосердя проти війни

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 03.04.2022

З 28 березня по 1 квітня за участю викладачів та співробітників кафедри екології та біомоніторингу ЧНУ проведено тиждень екології в рамках постійно діючого на період воєнного стану дитячого простору на базі «Карітас Чернівці».

В рамках даного заходу наші колеги на чолі із завкафедрою проф. Марією Федоряк зустрілися із дітьми, евакуйованими з небезпечних та тимчасово окупованих регіонів нашої держави, які наразі проживають у Чернівцях. 

читати далі>>>


ВІЙСЬКОВА АГРЕСІЯ ТА ЕКОЛОГІЧНІ ЗАГРОЗИ

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 02.03.2022

28 лютого 2022 р. відбулася національна відеоконференція «Екологічні загрози та ризики для довкілля, життя та здоров’я людей від російської військової агресії», яка проводилася за ініціативи Всеукраїнської екологічної ліги. Всього близько 140 учасників взяли участь, серед яких т.в.о. Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан СТРІЛЕЦЬ, народні депутати, представники державних екологічних установ, громадських організацій, ЗМІ, науковці з різних ЗВО, а також з кафедри екології та біомоніторингу: Ірина СИТНІКОВА, Галина МОСКАЛИК, Аліна ЖУК, Тетяна ФИЛИПЧУК.

читати далі>>>


Світла пам'ять професору Олегу Ельпідефоровичу Панчуку

Опубліковано: Халавка Юрій Богданович, 01.03.2022

28 лютого 2022 на 89 році життя  помер почесний професор Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, доктор хімічних наук Олег Ельпідефорович Панчук.



читати далі>>>


Методичний семінар організований асист. Оксаною Баглей

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 23.02.2022

22 лютого 2022 р. на кафедрі екології та біомоніторингу методистом кафедри к.б.н., асист. Баглей О.В. організовано методичний семінар "МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ДО ЗМІСТУ ТА ОРГАНІЗАЦІЇ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ СТУДЕНТІВ". Викладачі кафедри долучились до обговорення питання самостійної роботи студентів, відбулась жвава та цікава дискусія.

читати далі>>>