Новини

Ярмарок вакансій

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 24.09.2021

 23.09.2021р Обласна служба зайнятості проводила "Ярмарок вакансій". Понад 50 роботодавців міста пропонували працевлаштування за різними професіями. Професійно-технічні та вищі навчальні заклади проводили майстер-класи та рекламували спеціальності за якими вони готують спеціалістів. Співробітники кафедри хімічного аналізу, експертизи та безпеки харчової продукції активно долучилися до 

читати далі>>>


Засідання студентської наукової проблемної групи «Проблеми і перспективи збереження фіторізноманіття»

Опубліковано: Волуца Олена Дмитрівна, 23.09.2021

 21 вересня 2021 року з метою підвищення рівня обізнаності щодо проблем збереження фіторізноманіття регіону було проведено відкрите засідання студентської наукової проблемної групи «Проблеми і перспективи збереження фіторізноманіття» (наук. керівник – к.б.н., асистент Алла Токарюк) за участю студентів ІІІ курсу спеціальності 014.05 Середня освіта (Біологія та здоров’я людини). Студентка ІV курсу Марія Гвоздецька представила доповідь за результатами досліджень на тему «Флора парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Парк ім. Ю. Федьковича» (м. Чернівці)».

читати далі>>>


Відбулась зустріч студентів-харчовиків і роботодавця

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 22.09.2021

В рамках співпраці з роботодавцями та іншими стейкхолдерами 22 вересня цього року студенти спеціальності 181 "Харчові технології" мали зустріч-лекцію із заступником директора АТ "Чернівецький хлібокомбінат" Сандуляком Василем Дмитровичем. Наша кафедра багато років співпрацює з даним підприємством: студенти проходять практику, а  випускники кафедри успішно працюють технологами та лаборантами на цьому виробництві, неодноразово Сандуляк В.Д. очолював

читати далі>>>


VIVAT ЕКОЛОГІЯ!

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 22.09.2021

14 вересня (день оприлюднення праці Ернста Геккеля, в якій вперше пояснюється термін «екологія») кафедра екології та біомоніторингу стала особливо ошатною та привабливою – зелені футболки, зелені повітряні кульки, зелена фотозона! У цей день студенти та викладачі святкують «День еколога», а також приймають до своєї когорти першокурсників. 

читати далі>>>


Рекомендації з підготовки проєктних пропозицій на конкурси програми Горизонт Європа

Опубліковано: NCP, 18.09.2021

 Наші колеги з ГО Агенція Європейських Інновацій підготували чудовий конспект з порадами щодо підготовки проектних заявок до програми Горизонт Європа. 

В рекомендаціях враховано основні питання та труднощі, які виникають перед українськими організаціями при підготовці проєктних заявок. Сподіваємось що і рекомендації допоможуть українським організаціями отримати кращі результати у конкурсах програми Горизонт Європа та інших програмах ЄС.

читати далі>>>


Стажування з природничих наук у Румунії

Опубліковано: Іщенко Ольга Олегівна, 16.09.2021

Bushyla

 

В липні 2021 року аспірантка кафедри молекулярної генетики та біотехнології  Крістіна Бушила взяла участь у роботі літньої школи Ясського університету імені А.І. Куза, Румунія. Тема стажування: “Природничі науки в боротьбі з виникаючими загрозами для здоров'я людини”.

   

 

читати далі>>>


В нашому інституті розгорнуто додаткові точки доступу мережі EDUROAM

Опубліковано: Халавка Юрій Богданович, 15.09.2021

В корпусі нашого інституту розгорнуто додаткові точки доступу бездротової мережі EDUROAM, що дозволяє покрити цією мережею бездротового доступу до інтернету більшу частину корпусу.

Тепер кожен студент та викладач може використовувати цю мережу для доступу до інтернету як в нашому корпусі, так і в інших корпусах нашого університету і в багатьох навчальних закладах світу.

читати далі>>>


Науково-методичний семінар «Созологічна оцінка видів раритетних рослин»

Опубліковано: Волуца Олена Дмитрівна, 15.09.2021

  14 вересня 2021 року на кафедрі ботаніки, лісового і садово-паркового господарства відбувся науково-методичний семінар «Созологічна оцінка видів раритетних рослин». Доповідач (асистент кафедри к. б. н. Алла Токарюк) ознайомила з підготовчим і аналітичним етапами созологічної оцінки видів раритетних рослин. Результати дослідження, викладені під час семінару, є цінними для національних і регіональних флористичних і синтаксономічних зведень і використовуються при викладанні дисциплін ботанічного циклу в Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича.

читати далі>>>


Програма дистанційного візиту експертної групи для проведення акредитаційної експертизи освітньої наукової програми «Агрономія» з 20.09.2021 р. по 22.09.2021 р.

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 13.09.2021

Для знайомства з програмою дистанційного візиту експертної групи для проведення акредитаційної експертизи освітньої наукової програми «Агрономія» (ID у ЄДЕБО 29690) за справою No 1380/АС-21 в Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича (з використанням відеозв’язку програми Zoom) з 20.09.2021 р. по 22.09.2021 р., а також для усвідомлення призначення та статусу програми, загальних умов роботи експертної групи, часу зустрічей і їх учасників, перейдіть за посиланням >>>

читати далі>>>


Побутові відходи, алопеція, паводки…

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 04.09.2021

До дня Незалежності України філія UA Буковина підготувала спецпроект «Головне за 30: Буковина». Про екологічні проблеми Буковини, про зміни, які відбулися, що передувало цим змінам і що очікувати найближчими роками розповіла в інтерв’ю кореспонденту к.б.н., доцент кафедри екології та біомоніторингу Галина МОСКАЛИК. 

читати далі>>>