Новини

КРАЩА ДОПОВІДЬ НА УНІВЕРСИТЕТСЬКІЙ СТУДЕНТСЬКІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ

Опубліковано: Іщенко Ольга Олегівна, 16.05.2022

 

valin12 травня 2022 року в Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича проходила щорічна Студентська наукова конференція. Інститут біології, хімії та біоресурсів представляв студент 5-го курсу кафедри молекулярної генетики та біотехнології Максим Валін та був нагороджений дипломом за кращу доповідь.

читати далі>>>


Засідання секції студентської наукової конференції "Середня освіта (біологія та здоров'я людини) 2022 року

Опубліковано: Волуца Олена Дмитрівна, 16.05.2022


 11 травня 2022 р
оку на кафедрі ботаніки, лісового і садово-паркового господарства в онлайн-режимі відбулося засідання  секції «Середня освіта (біологія та здоровя людини)» чергової студентської наукової конференції на базі Чернівецького  національного університету. У роботі секції брали участь викладачі кафедри та студенти 1–4 курсів спеціальності «Середня  освіта (біологія та здоров’я людини)» (разом 37 учасників). З доповідями виступили 14 студентів 3 та 4 курсів.

 

читати далі>>>


СТУДЕНТСЬКА НАУКОВА КОНФЕРЕНЦІЯ НА КАФЕДРІ МОЛЕКУЛЯРНОЇ ГЕНЕТИКИ ТА БІОТЕХНОЛОГІЇ 2022

Опубліковано: Іщенко Ольга Олегівна, 11.05.2022

STUD_CONF5 травня 2022 року на кафедрі молекулярної генетики та біотехнології в online режимі відбулася щорічна студентська наукова конференція, на якій 20 студентів 3, 4 та 5 курсів представили свої результати досліджень. Конференція проводилась у трьох підсекціях. Було відмічено найкращі доповіді, а їхні доповідачі були нагороджені грамотами.

читати далі>>>


Круглий стіл «Збитки землевласників та землекористувачів внаслідок збройної агресії: фіксація пошкоджень та руйнувань, методологія обрахунку, компенсація»

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 11.05.2022

11 травня 2022 року викладачі та студенти кафедри землевпорядкування долучились до круглого столу: «Збитки землевласників та землекористувачів внаслідок збройної агресії: фіксація пошкоджень та руйнувань, методологія обрахунку, компенсація».

читати далі>>>


СТУДЕНТСЬКА НАУКОВА КОНФЕРЕНЦІЯ НА КАФЕДРІ БІОХІМІЇ ТА БІОТЕХНОЛОГІЇ 2022

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa, 10.05.2022

 4 травня 2022 року на кафедрі біохімії та біотехнології в online режимі відбулося секційне засідання щорічної весняної студентської наукової конференції.
Цьогоріч студентська конференція відзначилася високою активністю студентів, зацікавленістю науковою проблематикою кафедри.

читати далі>>>


Студентська наукова конференція-2022 на кафедрі екології та біомоніторингу

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 07.05.2022

6 травня 2022 року на кафедрі екології та біомоніторингу Навчально-наукового інституту біології, хімії та біоресурсів відбулося засідання в рамках проведення щорічної СТУДЕНТСЬКОЇ НАУКОВОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ. Були присутні всі студенти кафедри від першого до п’ятого курсів. Також серед запрошених гостей присутні заслухали виступ студентки 4-го курсу Запорізького національного університету.

читати далі>>>


Таємниці рибосомної ДНК рослин

Опубліковано: Іщенко Ольга Олегівна, 06.05.2022

5sВийшла з друку монографія «5S рибосомна ДНК квіткових рослин» за редакцією професора Р.А.Волкова. Монографія присвячена організації ділянок геному, які кодують 5S рибосомну РНК (5S рДНК) у покритонасінних. Представлено оригінальні результати багаторічних досліджень співробітників кафедри молекулярної генетики та біотехнології та партнерів із академічних інститутів Києва та Львова стосовно будови, молекулярної еволюції та використання у таксономічних дослідженнях 5S рДНК одно- та дводольних рослин.

Книга розрахована на фахівців у галузі генетики, молекулярної біології, таксономії, викладачів, наукових співробітників, аспірантів та студентів старших курсів біологічних факультетів університетів.

http://www.utgis.org.ua/ua/publ-ua/nauk-publ-ua

читати далі>>>


Студентська конференція 2022

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 05.05.2022

5 травня 2022 року на кафедрі землевпорядкування та кадастру Навчально-наукового інституту біології, хімії та біоресурсів відбулося засідання в рамках проведення щорічної СТУДЕНТСЬКОЇ НАУКОВОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ. Студентами 4-го та 5-го курсів підготовлені цікаві, змістовні доповіді щодо актуальних проблем в галузі Геодезії та землеустрою.

читати далі>>>


Вирощування зелені в пляшкових мікрокосмах

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 03.05.2022

В суботу 30 квітня 2022 року співробітники кафедри провели заняття з вирощування зелені в пляшкових мікрокосмах у межах другого етапу екологічного проекту «Збереження біорізноманіття: знати і діяти. Програма неформальної освіти для підлітків» благодійного фонду “Карітас Чернівці” від посольства Фінляндії в Україні (керівник – проф. Марія ФЕДОРЯК). На занятті були присутні переселенці з Києва, Харкова, Новомосковська та інших міст. 

читати далі>>>


ЕКОЛОГІЧНІ ПРОБЛЕМИ КРАЮ ПІД ПРИЗМОЮ ЮНИХ ДОСЛІДНИКІВ

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 02.05.2022

29.04.2022 р. відбулася IX обласна учнівська науково-дослідницька онлайн-конференція «Буковинський край очима юних науковців». У роботі секції «Екологічні проблеми Чернівеччини» прийняли участь викладачі кафедри екології та біомоніторингу доц. Ситнікова І.О. та доц. Москалик Г.Г. Робота конференції пройшла в атмосфері доброзичливості та взаємопідтримки. Хочеться відмітити зацікавленість учнів ЗЗСО до науково-дослідницької роботи екологічного спрямування. Молодь не байдужа до проблем навколишнього середовища, а це означає, що підростає покоління талановитих, зацікавлених, розумних, незаангажованих молодих людей. Отже, «ВСЕ у нас буде Україна!!»

 

читати далі>>>