Новини

Зустріч з технологом та власником крафтової броварні

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 02.12.2021

Вчора відбулась цікава лекція запрошеного спікера, технолога та власника крафтової броварні "Red Hops" Корнічука Максима. Пан Максим розповів студентам і викладачам кафедри про особливості крафтового пивоваріння, географічні, кліматичні та історичні фактори походження різних видів хмільного напою та власне технологію виготовлення та зберігання. Значну  

читати далі>>>


Особливості навчання для магістрів-екологів закордоном

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 01.12.2021

На кафедрі екології та біомоніторингу 30.11.2021 р. проведено он-лайн зустріч з магістранткою 603 групи Оленою БОРУК, яка наразі навчається за магістерською програмою в Université Grenoble Alpes (Франція). Зустріч пройшла у форматі науково-методичного семінару, під час якого викладачі та студенти-магістранти кафедри мали змогу ознайомитися з особливостями навчального процесу у Франції.

читати далі>>>


Студенти-біотехнологи серед переможців «Хакатон Farmak Science Start 2.0»

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa, 30.11.2021

Студенти 4 курсу спеціальності «Біотехнології та біоінженерія» - Бойко Кирило, Шалер Ірина, Голіней Наталя – 10-11 листопада 2021 взяли участь у другому «Хакатон Farmak Science Start 2.0». Кирило Бойко став переможцем у складі збірної міжуніверситетської команди.

Цьогоріч захід відбувся на міжнародному рівні, до нього долучилися учасники з Німеччини та Польщі. З-поміж більш ніж 300 заявок на участь, було відібрано 32 студенти та сформовано 4 міжуніверситетські команди.

читати далі>>>


Посвята в генетики

Опубліковано: Іщенко Ольга Олегівна, 26.11.2021

26 листопада 2021 року відбулась уже друга карантинна онлайн-посвята студентів на кафедрі генетики.

Студенти старших курсів та співробітники кафедри підготували захоплюючі конкурси на креативність, ерудицію, знання фахових предметів та винахідливість.

читати далі>>>


Зустріч стейкхолдерів

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa, 19.11.2021

18 листопада 2021 року відбулась он-лайн зустріч представників одного з провідних в Україні виробників пробіотичних та ферментних препаратів – компанії Enzime-Biotech зі студентами та викладачами навчально-наукового інституту біології, хімії та біоресурсів. Завдяки грамотно спланованій стратегії розвитку дана компанія нарощує темпи виробництва, а тому потребує  збільшення штату висококваліфікованих працівників у сфері біотехнології, мікробіології та біохімії. 

читати далі>>>


Вручення подяк з нагоди міжнародного дня студента

Опубліковано: Іщенко Ольга Олегівна, 18.11.2021

За відмінне навчання, активну участь у науковій та громадській діяльності було вручено подяки п’ятьом студентам закладів вищої, фахової передвищої освіти області. Серед них і студентка кафедри молекулярної генетики та біотехнології Діана Качмарик

Вітаємо та бажаємо подальших досягнень.

 

читати далі>>>


Захист педагогічної практики студентів 602 групи спеціальності 014.05 Середня освіта (біологія та здоров'я людини)

Опубліковано: Волуца Олена Дмитрівна, 16.11.2021

 2 листопада 2021 року на платформі Google Meet відбувся онлайн-захист педагогічної практики студентів 602 групи спеціальності 014.05 Середня освіта (біологія та здоров’я людини).

Захист відбувся у дружній атмосфері, студенти обговорили особливості проходження практики, поділились особистим досвідом, висловили пропозиції щодо оптимізації освітньої програми «Середня освіта (біологія та здоров’я людини)».

читати далі>>>


Ігор Наконечний - засновник високотехнологічного стартапу QustomDot (Бельгія) прочитав лекцію першокурсникам-хімікам

Опубліковано: Халавка Юрій Богданович, 12.11.2021

Чернівчанин Ігор Наконечний працює над науковим стартапом у Бельгії. Він розробляє технології, які роблять дисплей контрастнішим та збільшують кількість кольорів, які він відтворює. Ігор начався на хіміка в Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича, а через програму обмінів потрапив до Бельгії.

читати далі>>>


Вручення Премії Верховної Ради України молодим ученим

Опубліковано: Іщенко Ольга Олегівна, 12.11.2021

До Всесвітнього дня науки Голова Парламенту України Руслан Стефанчук вручив Премії Верховної Ради України молодим ученим. Серед них асистентка кафедри молекулярної генетики та біотехнології Ольга Іщенко.

Постановою Верховної Ради України від 02 грудня 2020 року №1043-ІХ «Про присудження Премії Верховної Ради України молодим ученим за 2019 рік» присуджено 30 Премій Верховної Ради України 63-м молодим ученим. 

Талановитих науковців нагороджено дипломами, нагрудними знаками та виплачено грошову частину. 

читати далі>>>


Участь у міжнародній конференції «BIOTECHNOLOGIES, PRESENT AND PERSPECTIVES»

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 06.11.2021

Випускники кафедри хімічного аналізу, експертизи та безпеки харчової продукції Анна Макаренко та Джоана Ілюк разом із викладачами кафедри представили свої доповіді на міжнародній конференції «BIOTECHNOLOGIES, PRESENT AND PERSPECTIVES», яка відбулась дистанційно 5 листопада 2021 року. 

Конференція була організована та проведена Faculty of Food Engineering Stefan cel Mare University. Обидві роботи стосувались якості та безпечності харчових продуктів: розробка нових високопоживних молочних продуктів, збагачених екструдованим насінням соняшника та вплив додавання 

читати далі>>>