Новини

МЕЛОДІЯ СТАРОЇ ФІСГАРМОНІЇ: ЖИТТЯ НА ЗРІЗІ СТОЛІТЬ

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 11.06.2021

Таку назву отримала автобіографічна книга спогадів високоповажного науковця та  добре знаного колишнього ректора ЧНУ, професора  Степана Степановича Костишина.
Перше враження від зустрічі із твором важко описати, адже не кожного дня тримаєш у руках історію, довжиною у ціле життя. Однак не варто лякатися великого обсягу праці. Життєпис читається напрочуд легко, на одному подиху, сповнений різноманітних емоційних подій, містить багато документальних світлин.

читати далі>>>


ЗУСТРІЧ ЗІ СТЕЙКХОЛДЕРАМИ

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 10.06.2021

1Сьогодні 10 червня 2021 р. на кафедрі землевпорядкування та кадастру з метою оптимізації навчального процесу та з урахуванням нещодавно прийнятого стандарту вищої освіти спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» першого освітнього рівня (бакалаврського) відбулася зустріч з стейкхолдерами.

читати далі>>>


Викладачі кафедри агротехнологій та грунтознавства стали авторами розділів у колективній монографії «Soils Under Stress»

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 03.06.2021

coverУ всесвітньо відомому видавництві Springer (Springer International Publishing) вийшла друком колективна монографія вчених-ґрунтознавців «Soils Under Stress» (eBook ISBN 978-3-030-68394-8; DOI 10.1007/978-3-030-68394-8).

Редакторами цього наукового видання є професор Ю.Дмитрук та Девід Дент (Великобританія).

Приємно, що окремі розділи монографії написані за результатами досліджень і науковців кафедри агротехнологій та грунтознавства, зокрема професора, д.б.н. Ю.Дмитрука, доцента, д.б.н. В.Черлінки та к.б.н Т.Цвик.

читати далі>>>


СТУДЕНТКА КАФЕДРИ БІОХІМІЇ ТА БІОТЕХНОЛОГІЇ – АВТОР КРАЩОЇ ДОПОВІДІ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ

Опубліковано: Стус Юля Валеріївна, 31.05.2021

Магістрантка кафедри біохімії та біотехнології інституту біології, хімії та біоресурсів Урсатий Марія стала автором кращої доповіді в секції «Молекулярна фізіологія» XV Всеукраїнської конференції молодих вчених, присвяченій 30-річчю Незалежності України, що відбулася 26-27 травня 2021 року в Інституті молекулярної біології і генетики НАН України.

Студентка нагороджена дипломом за роботу «NADH:ubiquinone reductase activity in kidneys of rats under different nutrition supplies» (науковий керівник – к.б.н., доцент кафедри біохімії та біотехнології Волощук О.М.).

читати далі>>>


Олена Борук - переможець Всеукраїнського етапу Falling Walls Lab

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 31.05.2021

20 квітня студентка 5 курсу кафедри екології та біомоніторингу Борук Олена отримала перше місце в другому, всеукраїнському етапі міжнародного конкурсу Falling Walls Lab. Її робота на тему Breaking the wall of wastewater treatment виборола перемогу серед проектів, представлених учасниками з усієї України – аспірантами та кандидатами наук. Проект пройшов на наступний – міжнародний – етап конкурсу, який буде проходити 6-9 листопада в Берліні, в ньому візьмуть участь фіналісти зі 100 країн світу.

читати далі>>>


РЕЄСТРАЦІЯ НА ЄВІ

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 28.05.2021

1В університеті триває реєстрація майбутніх вступників до магістратури для складання Єдиного вступного іспиту (ЄВІ) з іноземної мови. На даний час зареєструвалися для складання ЄВІ близько 40 % випускників бакалаврату. Нагадаємо, що цього року всім вступникам до магістратури на основі диплома бакалавра обов’язково потрібно буде подати результат ЄВІ з іноземної мови при вступі на навчання за будь-якою спеціальністю.

читати далі>>>


Обговорення проекту ОПП 201 Агрономія на розширеному засіданні кафедри агротехнологій та грунтознавства

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 28.05.2021

27 травня 2021 року відбулося розширене засідання кафедри агротехнологій та ґрунтознавства, в якому також взяли участь галузеві стейкхолдери. На засіданні відбулось активне обговорення проекту ОПП спеціальності 201 Агрономія другого (магістерського) рівня вищої освіти. У результаті обговорення було прийнято рішення про внесення змін до ОПП та перегляду складу робочої групи.

читати далі>>>


Воркшоп iз дистанційних методів дослідження рослинного покриву

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 26.05.2021

Буджак В.В.У рамках реалізації проєкту 2020.01/0140 «Трав'яні біотопи України загально-європейського значення: сучасний стан, масштаби втрат та стратегія збереження в умовах глобальних кліматичних змін і антропогенної трансформації довкілля» доцент кафедри Василь Буджак 17-18 травня 2021 року брав участь у воркшопі з дистанційних методів дослідження рослинного покриву з використанням дронів.

читати далі>>>


Відзначення буковинських науковців

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 21.05.2021

нагородження Олени Волуци14 травня 2021 року напередодні Дня науки у Департаменті освіти і науки обласної державної адміністрації за вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняної науки відзначили почесними грамотами, дипломами та подяками 12 найкращих буковинських науковців, серед яких завідувач Гербарію - Олена Волуца ...

читати далі>>>


Кафедра молекулярної генетики та біотехнології вітає всіх з Днем Вишиванки!

Опубліковано: Діденко Наталія Олександрівна, 20.05.2021

Сьогодні, 20 травня, співробітники кафедри молекулярної генетики та біотехнології зустрілись on-line, щоб привітати один одного з нагоди свята Дня Вишиванки, яке було започатковане в нашому рідному місті Чернівці.

 

читати далі>>>