Новини

Академічна доброчесність

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 20.05.2021

19 травня 2021 року кафедра землевпорядкування та кадастру взяла участь у вебінарі з академічної доброчесності на тему "Об'єктивність оцінювання як елемент академічної доброчесності" для співробітників Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

читати далі>>>


Вітаємо співробітників кафедри з поченими нагородами

Опубліковано: Діденко Наталія Олександрівна, 20.05.2021

 Вітаємо з співробітників кафедри молекулярної генетики та біотехнології Ірину Панчук, Інну Буздугу та Лесю Тимочку з отриманням почесних нагород від Малої Академії Наук України та Чернівецької Обласної Державної Адміністрації. 

 Бажаємо творчих злетів та натхнення у подальшій роботі!

читати далі>>>


Вітаємо з успішним захистом кандидатської дисертації

Опубліковано: Костюк Уляна Іванівна, 19.05.2021

Щиро вітаємо співробітницю Природничого музею ПОП'ЮК Яну Анатоліївну з   успішним захистом кандидатської дисертації  "Палеогеографічні умови формування низьких терас Середнього Подністер'я та Верхнього Попруття (за фауною молюсків)".  Науковий керівник - д. геогр. н., проф.  Б. Т. Рідуш.  Захист відбувся 13 травня 2021 року на засіданні спеціалізованої вченої ради при Київському національному університеті імені Тараса Шевченка (м. Київ). 

читати далі>>>


Міжнародний день музеїв – 2021

Опубліковано: Костюк Уляна Іванівна, 18.05.2021

Щорічно, 18 травня, відзначають Міжнародний день музеїв. Цей рік є для нас особливим, оскільки Природничому музею Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича виповнюється 145 років із дня заснування. Цьогоріч наш Музей, всупереч сучасним умовам пандемії, відзначив традиційне свято музейництва - вперше в незвичному онлайн-форматі.

читати далі>>>


СТАНДАРТ 193 - Геодезія та землеустрій

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 14.05.2021

3Наказом Міністерства освіти і науки України від 11.05.2021 № 517 затверджено стандарт вищої освіти за спеціальністю 193 "Геодезія та землеустрій" галузі знань 19 "Архітектура та будівництво" для першого (бакалаврського) рівня вищої освіти

читати далі>>>


Студентка кафедри біохімії та біотехнології – призер конкурсу-конференції наукових робіт

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa, 12.05.2021

Магістрантка кафедри біохімії та біотехнології Інституту біології, хімії та біоресурсів Урсатий Марія стала призером конкурсу на кращу усну доповідь секції «Біохімія» ХVІІ Міжнародної наукової конференції «Молодь і поступ біології», що відбулася 19-20 квітня у Львівському національному університеті імені Івана Франка.

Студентка нагороджена дипломом ІІ ступеня за роботу «Співвідношення редокс-форм убіхінону в мітохондріях нирок щурів за умов різної забезпеченості раціону нутрієнтами» (науковий керівник – к.б.н., доцент кафедри біохімії та біотехнології Волощук О.М.).

читати далі>>>


УВАГА !!! Реєстрація на ЄВІ

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 11.05.2021

3РЕЄСТРАЦІЯ НА ЄВІ (Єдиний вступний іспит з іноземної мови) Для реєстрації в університеті для складання Єдиного вступного іспиту з іноземної мови (ЄВІ) потрібно з 11 травня до 3 червня 2021 року надіслати на одну з адрес електронної пошти (вказано в таблиці нижче) електронні копії таких документів:

читати далі>>>


Розпочалася реєстрація на ЄВІ

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 11.05.2021

1Розпочалася реєстрація майбутніх вступників до магістратури для складання Єдиного вступного іспиту (ЄВІ) з іноземної мови. Цього року всім вступникам до магістратури на основі диплома бакалавра обов’язково потрібно буде подати результат ЄВІ з іноземної мови при вступі на навчання за будь-якою спеціальністю.

читати далі>>>


Тиждень екології: як я можу долучитися до вирішення глобальних екологічних проблем?

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 11.05.2021

Нещодавно відбувся черговий «Тиждень екології», який проходив в онлайн режимі. У зустрічах взяли участь близько 300 учнів 9-11 класів закладів загальної середньої освіти Чернівецької області та м. Чернівці. Масштабність заходу стала можливою завдяки сприянню обласного Департаменту освіти і науки. Викладачі кафедри екології та біомоніторингу Галина МОСКАЛИК, Тетяна ФИЛИПЧУК, Оксана БАГЛЕЙ та Ірина СИТНІКОВА підготували та провели низку лекцій, присвячених екологічним загрозам, які нависли сьогодні над біорізноманіттям та нашою планетою.

читати далі>>>


Перед Великоднем на виробництво

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 05.05.2021

 Перед Великоднем студенти спеціальності "Харчові технології" мали нагоду попрацювати на харчовому виробництві - допомогти пакувати великодню випічку та ознайомитись з технологією виробництва пасок та калачів на одному з найпотужніших хлібокомбінатів міста Чернівці. Кафедра співпрацює з хлібокомбінатом, на якому студентам проводяться екскурсії, виробничі практики.

читати далі>>>