Новини

Магістрантка кафедри екології та біомоніторингу - призер Конкурсу наукових робіт

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 09.04.2021

Борук Олена (керівник д.б.н., проф. Марія Федоряк) стала призером Конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Екологія», що проводився Полтавською політехнікою імені Юрія Кондратюка 17-18 березня 2021 року. Робота, присвячена очищенню стічних вод від нафти та продуктів її переробки доступними та оригіналними адсорбентами, посіла третє місце серед 130 інших учасників конкурсу.

читати далі>>>


Вітаємо Діану Качмарик з призовим місцем на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт у 2020/2021 н.р.

Опубліковано: Діденко Наталія Олександрівна, 09.04.2021

Другий етап Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Біотехнологія та біоінженерія»  проводився на базі Національного університету харчових технологій (м. Київ).

Для участі в ІІ турі Конкурсу надійшло 48 робіт із 23 закладів вищої освіти. Однак до участі в підсумковій конференції відібрали лише 30 робіт.

За результатами конкурсу Діана Качмарик виборола третє місце. Вітаємо переможицю та її наукового керівника. Бажаємо наукової та творчої наснаги!

читати далі>>>


Науковці ЧНУ представляли Україну в Японії на конференції, присвяченій бджолам

Опубліковано: Діденко Наталія Олександрівна, 03.04.2021

22-26 березня 2021 року в режимі онлайн відбулася Міжнародна науково-практична конференція «2nd COLOSS Asia e-Meeting 2021 Okinawa Japan», яка присвячена молекулярно-генетичним та фізіологічним аспектам здоров’я бджіл та технологіям їх розведення. Українських вчених на науковому зібранні представляв колектив кафедри молекулярної генетики та біотехнології ІБХБ.

На конференції були представлені результати наукових досліджень, отримані науковцями кафедри.

читати далі>>>


МЕТОДИЧНИЙ СЕМІНАР «GOOGLE FORMS ЯК ОНЛАЙН-СЕРВІС ДЛЯ ТЕСТУВАННЯ» НА КАФЕДРІ ЕКОЛОГІЇ ТА БІОМОНІТОРИНГУ

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 01.04.2021

30 березня 2021 року на кафедрі екології та біомоніторингу Інституту біології, хімії та біоресурсів ЧНУ імені Юрія Федьковича к.б.н. Филипчук Т.В. провела методичний семінар на тему «Google forms як онлайн-сервіс для тестування». Основна мета заходу ознайомити викладачів із можливостями даного ресурсу та сприяти покращенню ефективності роботи в умовах онлайн навчання.

читати далі>>>


Вітаємо з професійним святом!

Опубліковано: Костюк Уляна Іванівна, 01.04.2021



Колектив Природничого музею Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича вітає з професійним святом геологів, гідрогеологів, інженерів-геологів, геофізиків, геохіміків, геоморфологів та фізичних географів!

читати далі>>>


Нові вимоги часу

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 31.03.2021

Науковці кафедри екології та біомоніторингу стали учасниками вебінару, який провели спеціалісти Асоціації УРАН, на тему «Сервіси онлайн навчання та спілкування для науки і освіти». Учасники заходу мали змогу ознайомитися з платформами дистанційного навчання - eduMEET і WebClass. 

читати далі>>>


Семінар RESFOR

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 26.03.2021

RESFOR 25 березня відбувся перший у 2021 році семінар в рамках проекту РЕСФОР „Поводження з мертвою деревиною для стійких лісів у румунсько-українському прикордонному регіоні / Promote deadwood for resilient forests in the Romania-Ukrainian cross border region” (RESFOR 2soft/1.2/13).

читати далі>>>


Успішна атестація наукових напрямків

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 26.03.2021

Згідно Наказу МОН № 372 від 25.03.2021 року «Про результати державної атестації закладів вищої освіти в частині провадження ними наукової (науково-технічної) діяльності, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича атестований за кількома науковими напрямками, в т.ч. «Агрономія та ветеринарія» й «Біологія та охорона здоров’я».

Згідно одержаної кваліфікаційної групи В, структурні підрозділи нашого інституту підтвердили право на підготовку магістрів та аспірантів за вказаними напрямами.

читати далі>>>


УСПІШНИЙ ЗАХИСТ КАНДИДАТСЬКОЇ ДИСЕРТАЦІЇ

Опубліковано: Костюк Уляна Іванівна, 26.03.2021

Щиро вітаємо завідувачку Природничого музею ГОДЗІНСЬКУ Ірину Леонідівну з  успішним захистом кандидатської дисертації "Географічні особливості формування та сучасний стан меліоративної системи Багненської долини"Науковий керівник - проф.  В.  П.  Круль.  Захист відбувся 19 березня 2021 року на засіданні спеціалізованої вченої ради при Волинському національному університеті імені Лесі Українки  (м. Луцьк).

читати далі>>>


Доповідь проф. Ю.М. Дмитрука на Президії НААН України

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 18.03.2021

17 березня відбулося засідання Президії НААН України, на якому розглядалося питання «Наукові засади інформаційного забезпечення управління ґрунтовими ресурсами в контексті міжнародної інтеграції та земельної реформи»

Доповідав з цього питання академік НААН директор ННЦ «Інститут ґрунтознавства та агрохімії ім. О.Соколовського» С.А. Балюк. Співдоповідачем з цього питання, зокрема в аспекті міжнародної інтеграції, був Президент ГО «Українське товариство ґрунтознавців та агрохіміків» зав. кафедри агротехнологій та грунтознавства, професор Ю.М.Дмитрук.

читати далі>>>