Новини

Натуральне сироваріння та локальний продукт

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 04.12.2020

1 Вчора відбулась онлайн лекція для студентів-харчовиків на тему "Натуральне сироваріння та розвиток локального продукту як важливі складові соціально-економічного життя нашого регіону " засновниці "Міриної майстерні сиру" та сімейної козиної ферми, пекаря та сировара Міри Волощук. Студенти мали унікальну можливість ознайомитись з основними тенденціями натурального сироваріння в Україні і в світі, дізнатися що таке афінаж сирів та професія афінажер, про локальний продукт з географічним зазначенням, такі як гуцульська бринза чи італійський

читати далі>>>


«Презентація Геопорталу містобудівного кадастру області картографічний інтернет-ресурс»

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 01.12.2020

assaСпівробітники кафедри землевпоряд- кування та кадастру Інституту біології, хімії та біоресурсів асистенти Романко Р.М. та Гуцул Т.В. 25 листопада 2020 р. прийняли участь в нараді організованій управлінням житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Чернівецької обласної державної адміністрації. Під час заходу відбулася презентація "Геопорталу містобудівного кадастру області - картографічного інтернет-ресурсу"

читати далі>>>


Вперше посвята online

Опубліковано: Іщенко Ольга Олегівна, 27.11.2020

Нові тенденції не оминули й формат посвяти. Цьогоріч ми багато чого проводили вперше. От дійшла черга й до посвяти. 27 листопада 2020 року відбулась перша посвята новачків на кафедрі генетики на платформі Google Meet. Кафедра молекулярної генетики та біотехнології вітає новачків. Ми налаштовані на плідну співпрацю! 

читати далі>>>


Європейська рада з питань інновацій інвестує 191 мільйон євро в 58 новаторських технологій

Опубліковано: NCP, 23.11.2020

Під час останнього відбору від Європейської ради з питань інновацій (EIC) Pathfinder Open, що фінансується в рамках програми Горизонт 2020, було обрано 58 нових високоефективних технологій.

читати далі>>>


ANGIE: Нова нанотехнологія для терапевтичних цілей

Опубліковано: NCP, 21.11.2020

ANGIE створить інноваційну екосистему навколо технології цілеспрямованого локального надходження ліків на основі магнітно керованих бездротових нанопристроїв, здатних орієнтуватися в судинній системі тіла для доставки ліків туди, куди не може потрапити жоден інший інструмент.


читати далі>>>


Випускник ЧНУ Максим Коваленко отримав професорську посаду в ETH Zurich - університеті в якому навчався Айнштайн

Опубліковано: Халавка Юрій Богданович, 17.11.2020

Випусник хімічного факультету ЧНУ 2004 року Максим Коваленко нещодавно підтвердив свою високу кваліфікацію і здобув професорську посаду в одному із найкращих університетів світу - ETH Zurich. Проф. Коваленко є керівником групи, яка вивчає неорганічні наноматеріали, успішно продовжуючи дослідження розпочаті ще під час навчання в Чернівцях.

Він є автором понад 150 публікацій в найкращих наукових журналах світу, здобувачем двох грантв ERC та низки призів - Премія Вернера (2016), Ресслера (2019) та Ружички (2013). 

Роботи проф. Максима Коваленка процитовані понад 29000 разів.

Сайт групи в ETH Zurich

Wikipedia

читати далі>>>


Проєкт 112CO2 допоможе зменшити викиди CO2

Опубліковано: NCP, 12.11.2020

Новий проект за підтримки програми EIC Pathfinder (FET Proactive), досліджує інноваційні методи розкладу метану для доступного виробництва вільного від вуглекислого газу водню.



читати далі>>>


Використання методу "teambuilding" для формування комунікативної компетентності майбутніх фахівців-екологів

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 09.11.2020

У сучасних умовах університетської професійної підготовки майбутніх фахівців важливим є формування й розвиток комунікативної компетентності студентів, що сприяє підвищенню рівня конкурентоздатності випускників вищих навчальних закладів і якості освіти в цілому. З цією метою в освітню програму підготовки здобувачів за другим рівнем (магістерським) вищої освіти введено навчально-асистентську практику.

читати далі>>>


«ГОРИЗОНТ 2020» В УКРАЇНІ: 203 ГРАНТОВИХ УГОДИ НА СУМУ ПОНАД 38 МЛН ЄВРО

Опубліковано: NCP, 03.11.2020

203 грантових угоди на суму 38 млн 358 тис євро підписали учасники Програми «Горизонт 2020» в Україні. Проєкти реалізовують 153 українських суб’єкти наукової, науково-технічної та інноваційної діяльності, починаючи з 2014 року і дотепер. 


читати далі>>>


TRUST-AI покращує надійність штучного інтелекту

Опубліковано: NCP, 29.10.2020

Новий проект Pathfinder (FET Proactive) працює над прозорим, надійним та точним смарт інструментом для штучного інтелекту, що використовується в широкому діапазоні галузей. 

Проект TRUST-AI розробляє надійну та спільну платформу, яка буде унікальною завдяки залученню людського інтелекту до процесу відкриття. Цей підхід дозволить отримати більш ефективні, зрозумілі та узагальнені рішення. 

Читати повний текст

читати далі>>>