Новини

Зініціювали та провели Міжнародний вебінар «Natural and Managed bees»

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 14.03.2021

У рамках міжнародної співпраці 9 березня на кафедрі екології та біомоніторингу відбувся вебінар на тему «Natural and Managed bees». Основний акцент учасники вебінару зробили на обговоренні загроз, які чатують на диких бджіл, проблем, що постають перед сучасним бджільництвом та шляхів раціонального управління екосистемами задля досягнення цілей сталого розвитку.

читати далі>>>


З ДНЕМ ЗЕМЛЕВПОРЯДНИКА !!!

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 13.03.2021

11Прийміть щирі вітання з нагоди професійного свята – Дня землевпорядника – свята тих, хто приймає участь в формуванні та реалізації державної політики у сфері регулювання земельних відносин, здійсненні державного контролю за використанням та охороною земель, здійсненні заходів щодо розвитку ринку земель,

читати далі>>>


Стратегія досягнення нейтрального рівня деградації земель

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 12.03.2021

Деградація ґрунтів вважається одним з глобальних викликів для людності. Збитки від всіх видів деградації ґрунтів (ерозія, дегуміфікація, забруднення, підкислення тощо) в Україні складають понад 5 млрд. $/рік. Тому важливим завдання з охорони ґрунтів на землях с.-г. призначення є досягнення нейтрального рівня деградації земель. Це завдання міжнародного масштабу, бо Україна не тільки один з провідних світових виробників агропродукції, але й взяла на себе ряд зобов’язань відповідно до міжнародних угод.

читати далі>>>


Підготовка до нового сезону міжнародного моніторингу COLOSS після зимівлі 2020-2021 рр.

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 11.03.2021

Відбулася щорічна зустріч національних координаторів моніторингу зимової смертності бджіл під егідою Міжнародної Асоціації з дослідження медоносних бджіл COLOSS. Цього року робота тривала два дні й відбувалася дистанційно, що дозволило збільшити кількість учасників.

читати далі>>>


Онлайн захід, присвячений академічній доброчесності

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 11.03.2021

онлайн західУже традиційними стали на кафедрі ботаніки, лісового і садово-паркового господарства онлайн-заходи, присвячені питанням дотримання академічної доброчесності та запобіганню академічному плагіату. Зокрема, такий тренінг для студентів 2-3 курсів спеціальності "Лісове господарство" відбувся ...

читати далі>>>


Круглий стіл присвяченому Дню землевпорядника «Інтеграція містобудівної та землевпорядної діяльності: проблеми і завдання»

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 10.03.2021

1Сьогодні викладачі кафедри землевпорядкування та кадастру Руслан Беспалько, Іван Смага, Іван Казімір, Роман Романко, Юлія Максимюк, Тарас Гуцул ЧНУ ім.Ю.Федьковича, прийняли участь в круглому столі присвяченому Дню землевпорядника «Інтеграція містобудівної та землевпорядної діяльності: проблеми і завдання», організованому на кафедрі землеустрою і кадастру Київського національного університету будівництва та архітектури.

читати далі>>>


ВІТАННЯ З 8 БЕРЕЗНЯ !!!

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 08.03.2021

ййДорогі, милі, єдині, кохані, рідні, незрівнянні, надійні і найкращі жінки інституту біології, хімії та біоресурсів. Прийміть від усіх чоловічих сердець найщиріші вітання зі святом Весни! Для нас, чоловіків, весна по-справжньому настає лише тоді, коли ви усміхаєтесь від ніжності і кохання.

читати далі>>>


Розвиток співпраці між буковинськими бджолярами та науковцями кафедри молекулярної генетики та біотехнології

Опубліковано: Діденко Наталія Олександрівна, 05.03.2021

28 лютого 2021 року на відкритій терасі Театральної площі відбулися обласні збори ГО "Асоціації виробників продуктів бджільництва «Буковинський бджоляр»".  На зібранні була створена робоча група пасічників Буковини, серед яких представники Чернівецького, Вижницького та Дністровського районів, які погодились взяти участь у виконанні науково-дослідної роботи кафедри  молекулярної генетики та біотехнології.

читати далі>>>


Світла пам’ять видатному вченому!

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 03.03.2021

Колектив кафедри Агротехнологій та ґрунтознавства Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича з глибоким сумом сприйняв звістку про смерть видатного українського науковця, доктора біологічних наук, професора, академіка НААН, заслуженого діяч науки і техніки України Медведєва Віталія Володимировича.

З приводу цієї непоправної втрати висловлюємо щирі співчуття родині та колективу померлого, розділяємо невимовний сум і тугу разом із рідними та близькими. Світлий, добрий спомин про Віталія Володимировича назавжди залишиться в серцях тих, хто його знав, любив і поважав, хто жив і працював поруч із ним.

читати далі>>>


Online зустріч зі стейкхолдером, яка перетворилась на цікавий вебінар

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 26.02.2021

25-го лютого на кафедрі агротехнологій та грунтознавства відбулась онлайн зустріч студентів всіх курсів з Олександром Крижанівським, провідним агрономом «DF Agro», одного із найбільших на території України та найсучасніших в Європі тепличних комплексів.

Організовували зустріч з головною метою: обговорити можливість потенційного працевлаштування студентів, в світлі здобутих ними компетентностей під час навчання на освітній програмі «Технології виробництва та агроменеджмент». Подібна верифікація вмінь та навичок особливо важлива, з огляду на те, що в освітню програму увійшли нові спецкурси «Технології закритого ґрунту» та «Розсадництво сільськогосподарських культур».

читати далі>>>