Новини

Звіт по науково-дослідній темі

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 15.09.2020

звіт по науко-дослідній темі Сьогодні, 15 вересня 2020 року, на кафедрі ботаніки, лісового і садово-паркового господарства відбувся науковий семінар, на якому було обговорено звіт за результатами виконання 5-річної кафедральної науково-дослідної теми "Видове та ценотичне різноманіття, созологічна цінність, ресурсне значення, антропогенна трансформація та хорологічна характеристика типів оселищ (біотопів) Буковини". Звіт представила асистент кафедри, к.б.н. Токарюк А.І.

читати далі>>>


Міжнародний вебінар до 70-річчя кафедри агротехнологій та грунтознавства

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 11.09.2020

У цьому році виповнюється 70 років кафедрі агротехнологій та ґрунтознавства. Цій даті було присвячено Міжнародний вебінар "Management,Use, Monitoring and Protection of Soil Resources: Development of Regional Capacity for Solving Global Problems", в якому взяли участь та зробили доповіді відомі європейські та українські вчені, зокрема доктор Д.Дент (Великобританія), проф. Б.Боінчан (Молдова), Костянтин Вяткін (Італія), Ігор Яцук (генеральний директор ДУ «Інститут охорони грунтів», м.Київ), Микола Мірошниченко (заст.директора ННЦ «Інститут грунтознавства та агрохімії ім. О.Н.Соколовського», м.Харків), Жанна Матвіїшина (зав. відділу палеогеографії Інституту географії НАНУ, м. Київ), Василь Черлінка (д.б.н., кафедра агротехнологій та грунтознавства ЧНУ ім. Ю.Федьковича, м.Чернівці).

читати далі>>>


Містобудівний кадастр

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 11.09.2020

11Створення передумов для розробки містобудівного кадастру регіонального рівня обговорювали під час наради під керівництвом заступника голови Чернівецької обласної державної адміністрації Олексія Бойка. У заході взяли участь представники товариства "ESRI Ukraine", структурних підрозділів ОДА, Чернівецької міської ради, кафедри землевпорядкування та кадастру ЧНУ,


читати далі>>>


Робоча зустріч в рамках реалізації проекту RESFOR

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 10.09.2020

Робоча зустріч в рамках реалізації проекту RESFORСпівробітники кафедри ботаніки, лісового і садово-паркового господарства Чорней І.І. та Буджак В.В. 10 вересня 2020 року взяли участь в робочій онлайн-зустрічі з розробки GAP-аналізу в рамках реалізації україно-румунського проекту «Поводження з мертвою деревиною для стійких лісів у румунсько-українському прикордонному регіоні (RESFOR)», який виконується за фінансової підтримки WWF.

читати далі>>>


Перше фінансування «Зеленого Курсу» у розмірі понад 307 мільйонів євро від Європейської Ради з питань інновацій отримали 64 стартапи, створені для підтримки плану відновлення Європи

Опубліковано: NCP, 06.09.2020

Європейська Рада з питань інновацій присудила понад 307 мільйонів євро 64 новаторським стартапам «зеленого курсу» і малим та середнім підприємствам, що сприяють досягненню цілей стратегії Європейського Зеленого Курсу та Плану відновлення Європи. Пропозиції, які перемогли, варіюються від інноваційних рішень для автомобільної, аерокосмічної та морської галузей до новітніх матеріалів та технологій системної інженерії.

Читати повний текст

читати далі>>>


З Днем знань!

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 01.09.2020

1 Шановні студенти, колеги, випускники та абітурієнти! Щиро вітаємо Вас із початком нового навчального року, з першим днем осені та Днем знань. Щиро бажаємо міцного здоров'я, наснаги та натхнення, щоб цей семестр був емоційно легшим за попередній, цікавішим, пізнавальнішим, успішнішим. З великим бажанням очікуємо на зустріч з Вами у стінах нашого корпусу!

 

 

читати далі>>>


Європейські Комісії підтримають програму Еразмус+ в університетах Європи додатковими 34 мільйонами від програми «Горизонт 2020»

Опубліковано: NCP, 31.08.2020

Сьогодні Європейська Комісія оголосила, що перші 17 альянсів університетів, відібраних за програмою Еразмус +, отримають додаткові 2 мільйони євро від програми "Горизонт 2020". За такої підтримки європейські університети будуть досліджувати подальшу інтеграцію та трансформацію у своїх науково-дослідних та інноваційних місіях.

Читати повний текст

читати далі>>>


До відома хімічного співтовариства Буковини !

Опубліковано: Халавка Юрій Богданович, 20.08.2020

Маємо велику приємність інформувати про присудження Державної премії України в галузі науки і техніки за 2019р. випускникам хімічного факультету Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича: 

1976 р. – професору Вовку Михайлу Володимировичу, заступнику директора з наукової роботи Інституту органічної хімії НАН України; 

1977р. – професору Обушаку Миколі Дмитровичу, завідувачу кафедри органічної хімії Львівського національного університету імені Івана Франка; 

1978 р. – професору Броварцю Володимиру Сергійовичу, заступнику директора з наукової роботи Інституту біоорганічної хімії та нафтохімії імені В.П.Кухаря НАН України за роботу «Високоселективні методи синтезу гетероциклічних сполук для розробки функціональних матеріалів та створення нових лікарських засобів».

читати далі>>>


Розпочався прийом заяв та документів від вступників на здобуття ступеня бакалавра

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 13.08.2020


Сьогодні, 13 серпня, в університеті розпочався прийом заяв і документів від вступників на навчання для здобуття ступеня бакалавра. 


читати далі>>>


Гранти: де їх шукати і як їх писати?

Опубліковано: Халавка Юрій Богданович, 12.08.2020

11 серпня відбувася тренінг з написання наукових проектів "Гранти: де їх шукати і як їх писати?", який проводив Юрій Халавка, експерт конкурсу грантів МОН та НФД, завідувач кафедри загальної хімії та хімічного матеріалознавства. 

В ході доповіді пан Халавка розставив акценти на практичній стороні теми, а також дав чіткі рекомендації, які корисно буде знати всім тим, хто має намір підвищити свій шанс на отримання гранту. В тренінгу взяли участь ректор, перший проректор, головний бухгалтер та понад 20 учасників.

читати далі>>>