Новини

Поглиблення співпраці з бджолярами

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 10.03.2020

1 березня 2020 р. у приміщенні нашого інституту відбулися чергові збори бджолярів Чернівецької області. На зборах було обговорено результати аналізу показників якості меду із пасік Чернівецької області. Дослідження виконано науковцями кафедри екології та біомоніторингу Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича (Україна) і кафедри біохімії та протеоміки білків Університету Палацького м. Оломоуц (Чехія).

читати далі>>>


8 БЕРЕЗНЯ!!!!

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 08.03.2020

 

«Милі жінки, вітаємо вас з 8 Березня! Бажаємо вам вічної краси, ніжності і величезної любові. Нехай у вас збуваються мрії, а кожен новий день приносить лише радість та посмішки!»

читати далі>>>


ІНФОРМАТИЗАЦІЯ ЕКОЛОГІЇ

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 07.03.2020

«Інформаційні технології в екології» – під такою назвою 28 лютого 2020 року на кафедрі екології та біомоніторингу Інституту біології, хімії та біоресурсів відбувся еколого-просвітницький захід для старшокласників шкіл м. Чернівці. Учні дізналися про використання баз екологічних даних, геоінформаційних систем, інтерактивних інформаційних ресурсів державних природоохоронних структур у сучасній системі екологічного моніторингу, при оцінці антропогенного навантаження на навколишнє природне середовище та в природоохоронній діяльності.

читати далі>>>


ЗБЕРЕЖЕМО ТЕ, ЩО ПОДАРУВАЛА ЛЮДСТВУ ПРИРОДА!

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 05.03.2020

Під таким девізом 28 лютого 2020 року на кафедрі екології та біомоніторингу під егідою Всеукраїнської екологічної ліги (ВЕЛ) проведено еколого-просвітницький захід у рамках Всеукраїнської природоохоронної акції «Первоцвіт». У заході взяли участь викладачі, студенти та школярі міста. Голова Чернівецької обласної організації ВЕЛ, доцент Ситнікова І. О. розповіла про рослини-первоцвіти, які ростуть на Буковині, їх біологічні особливості та умови зростання в природі, про екологічну роль у природних екосистемах. Студенти взяли участь у вікторині «Чи знаєш ти?...». Учасники акції одержали листівки, які презентувала ВЕЛ.

читати далі>>>


Тренувальний "дзвінок тривоги" в нашому інституті

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 02.03.2020

28.02.2020 в нашому інституті відбулося тренування учбово-викладацького складу щодо поведінки в умовах надзвичайних ситуацій.

Головним завданням тренінгу було відпрацювання швидкого евакуювання з приміщення та зібр в безпечному місці без паніки та зайвої метушні

читати далі>>>


Нарада щодо збереження первоцвітів на території Чернівецької області

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 28.02.2020

Спільна нарада щодо збереження первоцвітівСьогодні 28 лютого 2020 року в Еколого-просвітницькому центрі збереження біорізноманіття на базі кафедри ботаніки, лісового і садово-паркового господарства Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбулась спільна нарада щодо збереження первоцвітів на території Чернівецької області. Очолив нараду начальник управління екології та природних ресурсів Чернівецької обласної держадміністрації Микола Білоконь.

читати далі>>>


Доповідь Василя Буджака за результатами виконання докторської дисертації

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 28.02.2020

доповідь Василя БуджакаУ вівторок 25 лютого 2020 року в Інституті відбулося розширене засідання кафедри ботаніки, лісового та садово-паркового господарства. У порядку денному - доповідь доцента кафедри Василя Буджака за результатами виконання докторської дисертації.
Заслухати наукову доповідь прийшли представники професорсько-викладацького складу Інституту біології, хімії та біоресурсів, ректор Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича д.фіз.-мат.н., проф. Роман Петришин. Доповідь отримала схвальні відгуки присутніх та викликала жваву дискусію.

читати далі>>>


ВИКОНАННЯ ГРАНТОВИХ ЗАВДАНЬ І ПІДГОТОВКА ДО НОВОГО СЕЗОНУ МІЖНАРОДНОГО МОНІТОРИНГУ СМЕРТНОСТІ БДЖІЛ НА БАЗІ ІНСТИТУТІВ ІСПАНІЇ

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 25.02.2020

З 31 січня по 14 лютого 2020 р. проф. Федоряк М.М. працювала над виконанням завдань гранту Project ALTER-Net High Impact Action: 'Land-sparing vs. land-sharing for functional green infrastructure that sustains biodiversity and ecosystem services? – European landscape approach initiatives provide regionally adapted solutions’ на базі Науково-дослідного інституту сталого лісового господарства Університету Вальядолід (Іспанія). 

читати далі>>>


Вічна пам`ять героям!

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 20.02.2020

Студенти кафедри агротехнологій та ґрунтознавства інституту біології, хімії та біоресурсів Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича прийняли участь в заходах вшанування пам’яті героїв Небесної сотні, які проходили з 18 по 20 лютого. Вони виготовили сотню білих янголів та долучились до всеукраїнської тихої акції «Ангели пам’яті».

Вічна пам`ять героям!

 

читати далі>>>


Робоча зустріч з фахівцями Чернівецького обласного управління ЛМГ

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 07.02.2020

робоча зустріч з фахівцями обласного управління ЛМГ5 лютого 2020 року відбулася робоча зустріч за участі викладачів кафедри ботаніки, лісового і садово-паркового господарства та фахівців Чернівецького обласного управління лісового і мисливського господарства. У процесі зустрічі обговорили пропозиції фахівців Чернівецького обласного управління ЛМГ щодо внесення змін до навчального плану підготовки бакалаврів за спеціальністю 205 "Лісове господарство". Узгоджений перелік пропозицій запротокольовано секретарем кафедри ботаніки.

читати далі>>>