Новини

Стале бджільництво в Україні

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 12.11.2019

 6-8 листопада 2019 року на базі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбулась І Міжнародна науково-практична конференція «Стале бджільництво в Україні». Організаторами конференції були Інститут біології, хімії та біоресурсів ЧНУ (кафедра молекулярної генетики та біотехнології, а також кафедра екології та біомоніторингу), ГО «Асоціація виробників продукції бджільництва «Буковинський бджоляр»», Спілка пасічників України. 

читати далі>>>


Від теорії до практики!

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa , 12.11.2019

2.11.2019 року студенти спеціальності 162 –Біотехнології та біоінженерія в рамках курсу «Загальна біотехнологія» та організації наукової роботи студентів-біотехнологів кафедри біохімії та біотехнології під керівництвом д.б.н., доцента Худого О.І та к.б.н., асистента Чебан Л.М. відвідали приватне осетрово-форелеве господарство «Ішхан».

читати далі>>>


Свято гарбузів

Опубліковано: Іщенко Ольга Олегівна, 01.11.2019

Вже вкотре студенти нашої кафедри організовують свято гарбузів. Цього року було надзвичайно багато учасників. У святкуванні брали участь студенти різних курсів, однак "відірвались" саме 4 курс. Студенти облаштували фотозони, виставку задекорованих та різьблених гарбузів, перегляд фільму, конкурси.... 

читати далі>>>


КОНФЕРЕНЦІЯ!

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 01.11.2019

6-8 листопада відбудеться І Міжнародна науково-практична конференція "Стале бджільництво в Україні" на базі ЧНУ імені Юрія Федьковича. Реєстрація учасників 6 листопада з 8.00 по 11.00 біля Мармурової зали (ЧНУ). Відкриття об 11.15 у Мармуровій залі ЧНУ.  Початок пленарних засідань о 12.00

читати далі>>>


Студенти екологи вміють працювати!

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 22.10.2019

У рамках двосторонньої угоди про співпрацю викладачі та студенти кафедри екології та біомоніторингу долучилися до збору яблук на Придністровській  станції садівництва. Студенти працювали із задоволенням та піднесеним настроєм, смакуючи солодкі яблука. Сонячна погода якнайкраще сприяла ефективній роботі, адже вдалося зібрати майже 10 т яблук. Поверталися до дому стомлені але з піснями.

читати далі>>>


Студенти-харчовики відзначили День працівника харчової промисловості

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 18.10.2019

tortУ четвер 17 жовтня на передодні Дня працівника харчової промисловості студенти спеціальності “Харчові технології” організували святковий ярмарок, на який запросили виробників крафтової харчової продукції, зокрема меду та продуктів бджільництва, сиру та хліба. Відвідувачі свята мали можливість 

читати далі>>>


Посвята студентів-освітян

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 18.10.2019

посвята 2019Сьогодні 18 жовтня 2019 року відбулася посвята студентів-першокурсників спеціальності "Середня освіта". На території Жовтневого парку студенти 302 групи влаштували для своїх юних колег справжнє свято. Після випробовувань, конкурсів та змагань майбутні освітяни склали присягу Студента ІБХБ та отримали відповідні дипломи. Бажаємо усім нашим студентам міцних знань, корисних навичок, нових захоплюючих знайомств, вірних друзів і приємних спогадів про навчання в університеті!

читати далі>>>


Сердечно вітаємо Світлану Степанівну Руденко!

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 16.10.2019

Колектив кафедри екології та біомоніторингу сердечно вітає з ювілеєм д.б.н., професора Руденко Світлану Степанівну!
Бажаємо Вам міцного здоров’я, щастя, благополуччя, оптимізму, невичерпної енергії, невпинного руху вперед до нових звершень і вражень! Нехай ваше життя буде затишним і радісним, нехай в усіх починаннях Вас супроводжують світлі та вдячні люди.

читати далі>>>


Методичний семінар на кафедрі біохімії та біотехнології

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa , 26.09.2019

24.09.2019 р. на кафедрі біохімії та біотехнології відбувся методичний семінар. Основні питання стосувалися особливостей викладання навчальної дисципліни «Біологія клітини» для студентів І курсу спеціальностей 162 – «Біотехнології та біоінженерія» та 181 «Харчові технології» та їх відмінностей порівняно із близькою нормативною дисципліною для біологів – «Загальна цитологія».

читати далі>>>


Студентка кафедри екології та біомоніторингу долучилася до міжнародного проекту

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 26.09.2019

Не часто студенти, які щойно закінчили перший курс мають змогу долучитися до участі у роботі міжнародних проектів. Студентка кафедри екології та біомоніторингу Анна Григорович отримала унікальний досвід співпраці з науковцями Італії у проекті “Ethnobotany of divided generations in the context of centralization”.

читати далі>>>