Новини

ІННОВАЦІЙНІ ПІДХОДИ ДО ПРОФОРІЄНТАЦІЇ УЧНІВ НА КАФЕДРІ ЕКОЛОГІЇ ТА БІОМОНІТОРИНГУ

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 26.11.2019

15 листопада 2019 року на кафедрі екології та біомоніторингу Інституту біології, хімії та біоресурсів Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича за сприяння Департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА в рамках проведення Тижня екології проведено зустріч з учнями та вчителями ЗСО на тему «Екологія: сьогодні і завтра», координатором якого була асистент кафедри екології та біомоніторингу Филипчук Т.В. У заході прийняли участь близько 100 учнів 10-11 класів закладів середньої освіти м. Чернівці та Чернівецької області. 

читати далі>>>


Віримо, молимося, пам’ятаємо і запалимо свічу – свічу скорботи…

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 23.11.2019

22 листопада  на кафедрі агротехнологій та ґрунтознавства було проведено захід  присвячений вшануванню пам’яті жертв  голодомору 1932-1933 років. До участі залучились викладачі та студенти кафедри.

Сучасний українець, зокрема той, що народився у 90-х, розуміє трагедію Голодомору через статистику. Завдяки їй він сяк-так уявляє ту втрату, якої зазнала наша країна, жахається з правди, з того, як це відбувалося. Але це ще не той рівень усвідомлення.

читати далі>>>


Нові підходи до підвищення якості знань студентів

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 22.11.2019

На кафедрі біохімії та біотехнології 19 листопада для студентів 1 курсу спеціальностей «Біологія» та «Середня освіта (біологія та здоров’я людини)» проведено «круглий стіл» на тему «Внутрішнє життя клітини» із нормативної дисципліни «Загальна цитологія».

(фото та відео з події)

 

читати далі>>>


Cемінар «Збереження біорізноманіття як одна з глобальних проблем – регіональний та локальний аспекти»

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 21.11.2019

завідувач кафедри проводить семінар21 листопада 2019 року на базі «Еколого-просвітницького центру збереження біорізноманіття» (кафедра ботаніки, лісового і садово-паркового господарства Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича) проведено семінар для членів методоб’єднання вчителів біології Острицької ОТГ на тему: «Збереження біорізноманіття як одна з глобальних проблем – регіональний та локальний аспекти».

читати далі>>>


Ознайомлення з роботою селекційно-насіннєвого центру – практичні навики роботи майбутніх фахівців лісового і садово-паркового господарства

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 20.11.2019

Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр19 листопада 2019 року студенти 409 групи під керівництвом в.о.доц. кафедри ботаніки, лісового і садово-паркового господарства Ковальського А. Й. відвідали державне підприємство «Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр», де ознайомилися із сучасними європейськими технологіями вирощування посадкового матеріалу для створення та відновлення лісових насаджень в Карпатському регіоні.

читати далі>>>


Участь студентів спеціальностей «Лісове господарство» та «Садово-паркове господарство» в акції «Створення лісових культур Садгірського лісництва»

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 18.11.2019

посадка лісу16 листопада 2019 року студенти 4-го курсу спеціальностей «Лісове господарство» і «Садово-паркове господарство» під керівництвом в.о.доц. кафедри ботаніки, лісового і садово-паркового господарства Ковальського А. Й. взяли участь у акції по створенню лісових культур дуба звичайного у Чернівецькому лісгоспі Садгірського лісництва. Спільними зусиллями із лісівниками висаджено близько 1-го гектара лісу.

читати далі>>>


Стале бджільництво в Україні

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 12.11.2019

 6-8 листопада 2019 року на базі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбулась І Міжнародна науково-практична конференція «Стале бджільництво в Україні». Організаторами конференції були Інститут біології, хімії та біоресурсів ЧНУ (кафедра молекулярної генетики та біотехнології, а також кафедра екології та біомоніторингу), ГО «Асоціація виробників продукції бджільництва «Буковинський бджоляр»», Спілка пасічників України. 

читати далі>>>


Від теорії до практики!

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa , 12.11.2019

2.11.2019 року студенти спеціальності 162 –Біотехнології та біоінженерія в рамках курсу «Загальна біотехнологія» та організації наукової роботи студентів-біотехнологів кафедри біохімії та біотехнології під керівництвом д.б.н., доцента Худого О.І та к.б.н., асистента Чебан Л.М. відвідали приватне осетрово-форелеве господарство «Ішхан».

читати далі>>>


Свято гарбузів

Опубліковано: Іщенко Ольга Олегівна, 01.11.2019

Вже вкотре студенти нашої кафедри організовують свято гарбузів. Цього року було надзвичайно багато учасників. У святкуванні брали участь студенти різних курсів, однак "відірвались" саме 4 курс. Студенти облаштували фотозони, виставку задекорованих та різьблених гарбузів, перегляд фільму, конкурси.... 

читати далі>>>


КОНФЕРЕНЦІЯ!

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 01.11.2019

6-8 листопада відбудеться І Міжнародна науково-практична конференція "Стале бджільництво в Україні" на базі ЧНУ імені Юрія Федьковича. Реєстрація учасників 6 листопада з 8.00 по 11.00 біля Мармурової зали (ЧНУ). Відкриття об 11.15 у Мармуровій залі ЧНУ.  Початок пленарних засідань о 12.00

читати далі>>>