Новини

Як стати експертом програми Horizon 2020

Опубліковано: NCP, 24.11.2018

Спробуйте себе як експерт програми. Це важливий та цікавий досвід. Щороку понад 20000 експертів беруть участь в цоінці проектів програми Горизонт 2020. Всі вони забезпечують високу якість досліджень та інновацій підтриманих цією програмою.

читати далі>>>


Моніторинг міжнародного гранту TEMPUS IV EcoBRU

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 22.11.2018

Міжнародний грант TEMPUS IV EcoBRU тривав 4 роки. У Проекті були задіяні представники ВНЗ семи країн: Федеративна Республіка Німеччина, Словацька Республіка, Чеська Республіка, Латвія, Росія, Республіка Білорусь, Україна. Участь у Проекті від ЧНУ вибороли викладачі кафедри екології та біомоніторингу під  керівництвом  радника ректора,  доктора біологічних наук, професора С.С. Костишина.

читати далі>>>


Мотивація учнівської молоді до науково-дослідної роботи

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 21.11.2018

17 листопада 2018 року в Інституті біології, хімії та біоресурсів відбулась зустріч учнів закладів середньої освіти, слухачів  Буковинської Малої Академії Наук України  з замісником директора інституту по науці, доктором біологічних наук, професором, завідувачем кафедри молекулярної генетики та біотехнології Волковим Романом Анатолійовичем. Захід проводився з метою стимулювання обдарованої учнівської молоді до науково-дослідної діяльності в рамках проекту «Наука в особистостях».

читати далі>>>


СТУДЕНТКА КАФЕДРИ БІОХІМІЇ ТА БІОТЕХНОЛОГІЇ ВІДЗНАЧЕНА ІМЕННОЮ СТИПЕНДІЄЮ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa , 19.11.2018

Студентку 4-го курсу кафедри біохімії та біотехнології (спеціальність «Біотехнології та біоінженерія») Обрадович Анастасію Сергіївну за здобутки у навчанні, науковій та громадській діяльності відзначено іменною стипендією  Верховної Ради України.

 

 

 

читати далі>>>


Життя проекту ЕкоБРУ продовжується

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 16.11.2018

15 листопада 2018 р. професор кафедри екології та біомоніторингу С.С. Руденко прочитала лекцію в Чернівецькому політехнічному коледжі на тему «Фантом екологічної культури». Лекція викликала жваву дискусію. Учні наводили приклади зі свого життя, сперечалися між собою, погоджувались і не погоджувались з лектором. 

Лекція була прочитана в рамках міжнародного проекту ЕкоБРУ, який не дивлячись на завершення, продовжує своє життя.

читати далі>>>


Зустріч юних біологів з Вселенським Патріархом Варфоломієм

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 08.11.2018

 3–6 жовтня у Туреччині проходив Міжнародний конкурсі наукових проектів «INSPO-2018». Проект кафедри молекулярної генетики та біотехнології представляла учениця Малої Академії Наук України Анна Волкова. Учасники делегації відвідали службу у Патріаршому соборі святого Георгія. Вселенський Патріарх Варфоломій благословив їх на нові перемоги і звершення в науці. 

читати далі>>>


Науковці інституту на міжнародому форумі у галузі бджільництва

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 07.11.2018

Науковці інституту к.б.н. Володимир Череватов, Юрій Дронь, Людмила Язловицька виступили з доповідями на пленарному засіданні міжнародного науково-практичного форуму "Світовий досвід у галузі бджільництва та перспективи розвитку в Україні", який відбувся в м.Камянець-Подільський 2-4 листопада 2018 року.    

читати далі>>>


Наукові досягнення випускників кафеди молекулярної генетики та біотехнології

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 05.11.2018

Вітаємо  Івановича Ярослава, випускника Інституту біології, хімії та біоресурсів ЧНУ з успішним захистом кандидатської дисертації за спеціальністю 03.00.22 – молекулярна генетика на тему «Генетичне профілювання для маркер-опосередкованого добору сортів черешні (Prunus avium L.) української селекції» та його наукового керівника Волкова Романа Анатолійовича, доктора біологічних наук, професора, завідувача кафедри молекулярної генетики та біотехнології ЧНУ.  Бажаємо подальших творчих здобутків!  

Колектив кафедри молекулярної генетики та біотехнології 

читати далі>>>


Семінар для підприємців Чернівців та Чернівецької області «Як знайти бізнес-партнера в Європейському Союзі?»

Опубліковано: NCP, 05.11.2018

8 листопада о 15:00 у Чернівцях Представництво Європейського Союзу в Україні запрошує представників бізнесу, експертів з питань торгівлі та усіх зацікавлених узяти участь у семінарі про можливості для українських підприємців знайти бізнес-партнерів у Європі та підвищити свою конкурентоспроможність на ринку ЄС.

читати далі>>>


Вітаємо Василя Черлінку з перемогою!

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 28.10.2018

26-27 жовтня 2018 року Управління по фізичний культурі та спорту Чернівецької міської ради і Федерація пауерліфтингу Чернівецької області у спортзалі по вул. Головна, 69 (легкоатлетичний манеж) провела черговий Чемпіонат м. Чернівці з класичного пауерліфтингу серед чоловіків та жінок. 

У змаганнях прийняв участь доцент кафедри агротехнологій та ґрунтознавства Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, кандидат біологічних наук, докторант Черлінка Василь Романович. Він є багаторазовим переможцем та призером попередніх чемпіонатів і кубків міста, області, України, змагань з силового екстриму та богатирських ігор.

читати далі>>>