Новини

Випускники ОП 201 «Агрономія», у своїх коротких відео, розповідають про особливості працевлаштування

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 19.07.2019

Шановні  абітурієнти!

Обираючи майбутній фах, варто звертати увагу на сьогоднішній та майбутній ринок праці, оцінючі власні перспективи. Чи достатньо для цього прочитати зміст освітньої програми?

Чи варто обмежувати себе тільки загальною інформацією про обраний фах на основі будь-яких рекламних текстів?

Здається, що краще ніж випускники програми, про неї не розкаже ніхто!

Дивіться, аналізуйте та робіть зважений вибір! 

читати далі>>>


Оновлена програма з нанотехнологій на 2019-2020

Опубліковано: NCP, 12.07.2019

Нещодавно було уточнені та оновлено робочі програми за різними тематичними напрямами, а також розклади останніх конкурсів програми ЄС Горизонт 2020
Знайти партнерів, координаторів, обговорити ідеї проектів та взяти участь в конкурсах останнього року програми варто використати всі можливості національних контактних пунктів. 

читати далі>>>


Співпраця з Китаєм

Опубліковано: Іщенко Ольга Олегівна, 12.07.2019

У червні цього року професори кафедри молекулярної генетики та біотехнології Роман Анатолійович Волков та Ірина Ігорівна Панчук пройшли наукове стажування у Школі Наук про Життя Хуаяньського Нормального Університету (Китай)

читати далі>>>


Участь кафедри екології та біомоніторингу у реалізації Національного плану управління відходами до 2030 року

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 09.07.2019

У квітні 2019 р. Мінприроди затвердило Методичні рекомендації з розроблення регіональних планів управління відходами, сформульовані у відповідності до розпорядження Кабміну від 2017 року щодо Національної стратегії управління відходами в Україні до 2030 року. До складу робочої групи увійшли керівники і представники структурних підрозділів облдержадміністрації, та різних суспільних груп області, зокрема освіти, науки, підприємництва та ін. Від кафедри екології та біомоніторингу Інституту біології, хімії та біоресурсів ЧНУ були присутні завідувач кафедри д.б.н., професор Федоряк М.М. та к.б.н., доцент Легета У.В. 

читати далі>>>


Вітаємо випускників нашої кафедри з отриманням диплому магістра Краківської політехніки!

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 06.07.2019

KirishLutsiv

В рамках угоди про співпрацю нашого університету та Краківської політехніки імені Тадеуша Костюшки реалізовано програму подвійних дипломів. Цього року наші випускники Кіріш Тетяна і Мар’яна Луців успішно завершили 4-семестрове навчання на англійській мові за спеціальністю “Інноваційні

читати далі>>>


День поля

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 05.07.2019

Вже доброю традицією стало проведення Дня поля, яке традиційно організовує Буковинська сільськогосподарська дослідна станція НААНУ. Ось і цього разу,  на свято, яке проводилось 2 липня 2019 року, були запрошені студенти та викладачі кафедри агротехнологій та ґрунтознавства ЧНУ. На відкритті свята директор станції, к. с.-г.н. Осадчук В.Д. розповів про основні напрямки науково-виробничої діяльності та здобутки в галузі селекції рослин. Увагу запрошених гостей та студентів  було звернено на особливості селекційного процесу, який  проводиться науковими співробітниками щодо закордонних та вітчизняних сортів сої, кукурудзи, картоплі, квасолі та нових видів енергетичних культур.

читати далі>>>


ВІДБУВСЯ ЗАХИСТ ДИПЛОМНИХ РОБІТ СТУДЕНТІВ-ХАРЧОВИКІВ

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 27.06.2019

all

В 20-тих числах червня відбулися захисти бакалаврських робіт студентів спеціальності «Харчові технології та інженерія» повної і скороченої форм навчання.

Дипломанти представили роботи на різноманітні цікаві теми, зокрема дослідження нових пакувальних матеріалів для м’ясних та молочних продуктів, 

читати далі>>>


Консорція «науковці-освітяни» у вирішенні екологічних проблем регіону

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 25.06.2019

21-22 червня 2019 року кафедрою екології та біомоніторингу Інституту біології, хімії та біоресурсів спільно з Чернівецьким обласним центром еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді на базі позашкільного оздоровчо-виховного закладу «Лунка» проведено Літню педагогічну школу. 

Такі зустрічі традиційно проводяться щорічно з 2014 року. Метою заходу було підвищення якості позашкільної еколого-біологічної освіти, розвиток творчого потенціалу педагогів, поширення інноваційних досягнень, розширення арсеналу сучасних екологічних методів досліджень, узагальнення та розповсюдження передового педагогічного досвіду.

читати далі>>>


Вітаємо Сергія Солодіна з призначенням академічної стипендії Кабінету Міністрів України

Опубліковано: Халавка Юрій Богданович, 24.06.2019

Вітаємо аспіранта кафедри загальної хімії та хімічного матеріалознавства Сергія Солодіна з призначенням академічної стипендії Кабінету Міністрів України.

читати далі>>>


Наші експедиції

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 06.06.2019

наші експедиції17-21 травня співробітники кафедри організували і взяли участь у комплексній експедиції з вивчення біорізноманіття природних комплексів Дністерського каньйону. Вивчалась флора судинних рослин, альгофлора, ліхенофлора, бріофлора карстових лійок, водоспадів, які формуються на туфах і травертинах, стінок і схилів Дністерського каньйону в межах Городенківського, Заставнівського, Хотинського, Кельменецького і Сокирянського районів. У експедиції взяли також участь академік Національної Академії наук України Я.П. Дідух, завідувач відділу геоботаніки та екології Інституту ботаніки ім. М.Г. Холодного НАНУ, О.В. Райда науковий співробітник відділу фікології цього ж інституту (альголог), д.б.н., професор кафедри ботаніки Херсонського державного університету О.С. Ходосовцев зі своїм аспірантом В.В. Дармостуком (ліхенологи), К. Стороженко – науковий співробітник НПП «Хотинський», а також співробітники кафедри ботаніки ЧНУ І.І. Чорней, В.В. Буджак і А.І. Токарюк.

читати далі>>>