Новини

Залучення бджолярів Чортківщини до участі в міжнародному моніторингу втрат бджолиних колоній

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 25.03.2019

24 березня в приміщенні Чортківської районної державної адміністрації відбулося засідання громадської організації «Об`єднання пасічників Чортківщини», у якому взяли участь аграрії району, а також науковці кафедри екології та біомоніторингу Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

читати далі>>>


Конкурс експериментально-дослідницьких робіт з природознавства «Юний дослідник» в контексті багаторівневої системи освіти

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 25.03.2019

21 березня 2019 року на базі комунального закладу «Чернівецький обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» відбувся обласний етап конкурсу, до організації якого долучилися к.б.н., доцент Ситнікова І.О. (голова журі) і к.б.н., асистент Жук А.В.

читати далі>>>


Анна Волкова - призер Всеукраїнської олімпіади з екології

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 25.03.2019

Учениця 11 класу Чернівецької гімназії №2 Волкова Анна посіла ІІ місце у 4 етапі Всеукраїнської олімпіади з екології, що відбулася у місті Кременець. Підготовка до олімпіади проходила на базі двох кафедр - молекулярної генетики та біотехнології і екології та біомоніторингу.

читати далі>>>


Інформація щодо Олімпіади з біології

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 25.03.2019

До уваги абітурієнтів!

Нагадуємо, що 31 березня спливає термін підготовки робіт для участі у Всеукраїнській олімпіаді з біології  вступників до Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.
Успішне виконання завдань олімпіади гарантує додаткові бали до сертифікату ЗНО з біології при вступі до нашого університету.

читати далі>>>


В Інституті біології, хімії та біоресурсів рекомендовано до захисту докторську дисертацію з біотехнології

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa , 22.03.2019

    В Інституті біології, хімії та біоресурсів на розширеному засіданні кафедри біохімії та біотехнології під головуванням завідувача кафедри доктора біологічних наук, професора Копильчук Галини Петрівни заслухано та рекомендовано до подання у спеціалізовану вчену раду дисертаційну роботу докторанта Худого Олексія Ігоровича «Біотехнологічні засади збереження та відтворення рибних ресурсів водойм Карпатського регіону».

читати далі>>>


Участь доц. Морозової Т.В. у тренінгу провденому Міжнародною благодійною організацією «Екологія-Право-Людина»

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 21.03.2019

Днями у Львові Міжнародна благодійна організація «Екологія-Право-Людина» (ЕПЛ) провела тренінг для представників громадськості та органів місцевого самоврядування про процедуру стратегічної екологічної оцінки. Вона була введена 12 жовтня 2018 року Законом України «Про стратегічну екологічну оцінку» на виконання Угоди про асоціацію із ЄС та Протоколу про стратегічну екологічну оцінку до Конвенції ЕСПО. Участь у тренінгу взяла доцент кафедри екології та біомоніторингу Тетяна Морозова.

читати далі>>>


Ю.М. Дмитрук обраний національним експертом з моніторингу ґрунтів та навколишнього середовища

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 14.03.2019

Національним експертом з моніторингу ґрунтів та навколишнього середовища в межах проекту «Інтегроване управління природними ресурсами деградованих земель лісостепової та степової зон України», за спільної ініціативи ФАО та ГЕФ, на конкурсній основі обрано доктора біологічних наук, професора, завідувача кафедри агротехнологій та грунтознавства Юрія Михайловича Дмитрука  >>> INRM  

читати далі>>>


ВІТАННЯ ЧАРІВНИХ КОЛЕГ!!!

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 08.03.2019

Вітаємо Вас зі святом весни - 8 березня. Бажаємо Вам від щирого серця міцного здоров'я, нев'янучої молодості та багато взаємного кохання! Нехай прекрасні почуття зігрівають Ваше серце, а Ви залишайтеся завжди такими ж неповторними якими Ви є зараз. 

читати далі>>>


Співпраця бджолярів Буковини і науковців

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 07.03.2019

2 березня 2019 року в приміщені Інституту біології, хімії та біоресурсів Чернівецького національного університету відбулися збори бджолярів Чернівецької області за участі науковців Інституту біології хімії та біоресурсів. Відкрив збори голова ГО «Асоціація виробників продуктів бджільництва «Буковинський Бджоляр» Паламар В.П.

читати далі>>>


Засідання правління Всеукраїнської екологічної ліги

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 04.03.2019

01.03.2019 р. Відбулося засідання правління Всеукраїнської екологічної ліги та засідання екологічної ради України. Робота пройшла на вищому рівні, обмінялися проблемами регіонів, напрацювали спільні напрями діяльності. Розглядалися регіональні екологічні проблеми. доц. Морозова Т.В. доповіла про пріоритетні екологічні проблеми Чернівецької області.

читати далі>>>