Новини

Європейський тиждень мобільності на кафедрі екології та біомоніторингу

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 10.10.2018

У розрізі транскордонної європейської програми «Через сталий транспорт до чистого довкілля» 16-22 вересня за сприяння Буковинської агенції регіонального розвитку в Чернівцях підтримана загальноєвропейська ініціатива з популяризації сталих видів транспорту - Європейський тиждень мобільності (ЄТМ). Цьогоріч до заходу долучилися і студенти-екологи, які вирішили розповісти студентам різних курсів про вищезазначену програму.

читати далі>>>


Інфодень в Івано-Франківську «Горизонт 2020: поради щодо участі у Робочій програмі 2018-2020»

Опубліковано: NCP, 04.10.2018

Шановні викладачі та науковці! Запрошуємо Вас відвідати Інформаційний день – тренінг «Горизонт 2020: поради щодо участі у Робочій програмі 2018-2020», який проходитиме 23 жовтня 2018 року, у Прикарпатському національному університеті  ім В.Стефаника, читальний зал ім.Б.Гаврилишина, вул. Шевченка 57 (м. Івано-Франківськ)

Час проведення 10:00 – 12:45

читати далі>>>


ХІ з’їзд ґрунтознавців та агрохіміків України

Опубліковано: Демид Ірена Едуардівна, 03.10.2018

21 вересня завершив свою роботу черговий ХІ з’їзд ґрунтознавців та агрохіміків України, який відбувався на базі Харківського національного аграрного університету імені В.В. Докучаєва.

В роботі з'їзду активну участь взяли викладачі кафедри агротехнологій та грунтознавства.

Рішенням з'їзду Президентом УТГА обрано професора Ю.М.Дмитрука, а черговий з'їзд буде проведено на базі Чернівецького найціонального університету ім. Ю.Федьковича.

читати далі>>>


Популяризація знань з молекулрної біології серед школярів

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 03.10.2018

Науковці кафедри молекулярної генетики та біотехнології к.б.н.Тинкевич Юрій, Іщенко Ольга та її магістри Скиданович Олександра, Надєждіна Анастасія  прийняли участь у презентації науково-популярної книги українського автора Аліни Штефан  "Літо довжиною в ДНК", що проходила у вересні 2018 року на І Міжнародному дитячому літературному фестивалі "Literature Future" в Целанівському центрі. 

читати далі>>>


Міжнародна олімпіада GENIUS 2018

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 02.10.2018

Наукова робота «Soil pollution: antioxidant as a marker and phytoremediation tools», виконана на кафедрі молекулярної генетики та біотехнології під керівництвом професора кафедри молекулярної генетики та біотехнології І.І.Панчук була представлена ученицею 11 класу Анною Волковою на міжнародній олімпіаді GENIUS 2018, що проходила 10-18 червня в університеті міста Освего (Нью Йорк, США). 

читати далі>>>


Студенти-екологи відзначили професійне свято

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 02.10.2018

Думай глобально – дій локально! Саме під таким гаслом відбулося святкування Дня еколога на кафедрі екології та біомоніторингу. Організаторами свята виступили студенти 4 курсу. З самого ранку на кафедрі панувала святкова атмосфера. Коридори й аудиторії прикрашали повітряні кульки та гірлянди із старих конспектів, з яких у вигляді рослин символічно «проростали паростки знань». Студенти й викладачі прийшли на заняття в зелених футболках з логотипом кафедри. При вході учасникам свята на руки пов’язували символічні зелені стрічки. На перервах лунала приємна музика. 

читати далі>>>


Добра справа

Опубліковано: Демид Ірена Едуардівна, 01.10.2018

1 жовтня студенти кафедри агротехнологій та ґрунтознавства під керівництвом доцента кафедри Романюка В.В. та завідувача лабораторіями Демид І.Е. прийняли активну участь в акції з нагоди 10-ліття Програми підтримки жертв нацизму.

Студенти нашої кафедри висадили 10 саджанців катальпи, які символізують єднання молоді зі старшим поколінням.

читати далі>>>


Екологічна толока

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 18.09.2018


Екологи-це ті люди,яким не байдуже майбутнє й сьогодення природи. Студенти 4 курсу кафедри екології та біомоніторингу разом із доцентом Морозовою Тетяною Василівною відвідали еколого-натуралістичний центр в м.Чернівці та потрудилися на благо Матінки Природи.

читати далі>>>


Студенти-екологи знайомляться з новими нішами на ринку праці

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 17.09.2018

Колектив кафедри екології та біомоніторингу активно сприяє ознайомленню студентів з практичними аспектами роботи державних структур у професійній галузі. Цього тижня студенти-екологи випускних курсів ОР «Бакалавр» і «Магістр» відвідали ще одне перспективне місце працевлаштування: державну установу “Чернівецька обласна фітосанітарна лабораторія». Основною метою діяльності Фітолабораторії є проведення науково-обґрунтованої лабораторної діагностики та ідентифікації шкідливих організмів, оцінки фітосанітарного стану рослин, продуктів рослинного походження та інших об’єктів регулювання у сферах карантину та захисту рослин. Екскурсію організовано у розрізі вибіркової навчальної дисципліни «Карантинні організми та захворювання» (д.б.н., проф. М. М. Федоряк та к.б.н. А. В. Жук).

читати далі>>>


Стажування з бджільництва в Польщі

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 06.09.2018

В липні 2018 року доценти  кафедри молекулярної генетики та біотехнології  Язловицька Л.С., Савчук Г.Г., фахівець Іщенко О.С.та студент 2-го курсу Одайний Станіслав взяли участь у роботі Літньої школи з бджільництва Люблінського університету  природничих наук (Польща) в рамках угоди про співробітництво. Навчання відбулось під керівництвом професора лабораторії екології та бджільництва кафедри біологічних основ тваринництва факультету біології, твариництва та біоекономіки Гжегожа Борсука (Gregorz Borsuk).

 

читати далі>>>